Симеонов: Баровете по Южното Черноморие се "пукаха по шевоте"

Отварянето на баровете и дискотеките беше грешка
30 юни 2020 09:35,
21
Симеонов: Баровете по Южното Черноморие се "пукаха по шевоте"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Събота и неделя плажовете по Южното Черноморие бяха пълни. Созопол, Приморско „се пукаха по шевоте". За съжаление в „Слънчев бряг" все още чакат туристи. Разбира се, трябва и през седмицата да има хора". Това заяви в ефира на Нова тв председателят на НФСБ Валери Симеонов. Според него това е добра новина за туризма.

Още по темата

Той коментира и увеличения брой заразени.

„Днес са направени 4500 проби. Никога не са правени толкова. Освен това имаме огнище  в Смолян. Това променя общата статистика. Резултатите не са много по-различни от вчера. Мерките бяха бързо разхлабени. В МС има нечистоплътно надпреварване за освобождаване на мерките. Не се вслушват в Щаба. Тези 5 души изнесоха цялата тежест на епидемията. Неоснователно ги обвинихме. Щабът спаси държавата. Отварянето на баровете и дискотеките също беше грешка. Кой брои дали те са пълни на 50%? Това е имитация, лицемерие. Нямаме едно от най-важните условия, които постави Щабът – „к”-то (контрола) го нямаме", поясни той.

В бензиностанциите, магазините масово не носят маски
, поясни Симеонов.

Според него хората трябва да бъдат плашени, защото иначе не спазват правилата. „Бих препоръчах на министър Ананиев да допълни в заповедта да се налага глоба от 300 лв. на всеки, който обслужва клиенти без маска”, каза още председателят на НФСБ.

По думите му чрез приетите мерки за туризма тотално е променена обстановката по Черноморието. „Става въпрос за премахването на таксите за шезлонг и чадър, за ваучерите”, поясни той.

Мярката 60/40 не проработи
, категоричен е Симеонов. „Когато ти е затворен ресторанта, няма откъде да вземеш 40% да платиш заплата и осигуровки", поясни председателят на НФСБ.

Той коментира и конфликта между президента и премиера. „Предпочитам да не вземам страна. Нека да не забравяме, че се наслагват три основни факта. Министър-председателят реагира сдържано и избягва да коментира действията на Радев. Президентът от своя страна има непрекъснат стремеж за цитиране на непотвърдени доказателства и отправяне на упреци”, заключи Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той казал плажовете наще написали баровете цял ден така си седи мисирска работа.
18
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
балевски,за баровете разбрахме,а за мотела "козия рог "нищо не казваш,или си в загуба,целуни ръка на султана от банкя,и той,ще те възнагради.
17
2
 
3
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До АнонименЯвно гръцко село си виждал само на приказки. Има едно дето ми вика миконос, *** да видиш колко световни звезди почиват там и после ми пиши колко имат вили на златните класически пясъци....
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и във Варна се пукат плажовете. Много добре партито е на макс. На златни пясъци чадъра е 2лв, шезлонга е 2лв. Това лято определено на Златни пясъци, ще се летува. Класи над гръцките села.
15
0
 
2
 
! Отговори
Таню преди 3 години
На Китен не е така
14
1
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Валерка- изчакай Сънито да се напълни -и почвай да мериш шума на заведения дискотеки и да ги ЗАТВАРЯШ- ТА ТИ само ТОВА МОЖЕШ ))аххахахахахах
13
0
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Пукала се е на ...............Да не кажа какво,че тя женицата не е знаяла,че ще роди Винкел...
12
1
 
11
 
! Отговори
Кой? преди 3 години
Що плюете по Валери?Вижте какъв е изографисан-вежди, сенки за очите, гримчета, боя за коса...
11
1
 
15
 
! Отговори
мазни мустаки преди 3 години
Хотелите ти щом имат шевове дет се пукат...значи са кат продънена кошница, сметай спукана ти е работата!
10
2
 
24
 
! Отговори
RR преди 3 години
Грешка беше, че влезе в парламента, но на следващите избори ще се попоравим.
9
1
 
28
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Когато ресторантйорите прибираха оборота с чували е трябвало да заделят и пари за буфер,както се налага сега,а не само да инвестират в скъпи домове и автомобили.По думите им и по думите на Симеонов излиза,че са работили ден за ден,което не е вярно.Друго си е да се вземат пари от всички данъкоплатци.Сивата икономика им е нормалната за тях.
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симеонов, закона ти е половинчат. Музиката на открито трябва да се забрани напълно. Какво значи само от 23 до 8 и от 2 до 4? Останалите 13 часа всеки може да гърми както си иска ли? Я ела на село да видиш *** как дънят по цял ден и аз съм длъжен да им слушам чалгиите. Музика на открито само на лицензирани стадиони(т.е. само на концерти) или отдалечени местности. Всички останали да си слушят у тях или в закрити дискотеки които също да са лицензирани за силна музика ,т.е. достатъчно изолира
7
10
 
17
 
! Отговори
Цървули преди 3 години
Щаба е некомпетентен, хирурзи, чиновници, пишман математици от БАН, всяваха страх с политическа цел. Не разбраха какво става и не чуха специалистите по епидемии...
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Смокиня беше фраш, нямаше къде да се паркира неделя. В Царево и Ахтопол обаче е празно сега. В Ахтопол плажа е фантазия и има много малко хора.
5
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе как ще даваш 60% на търговци ,бе?Дава се само на проиэводител.Кви хотели,кви ресторанти,какъв туриэъм.Да се хващат да копаят и да проиэвеждат.Всеки алъш- вериш ще върти.Аман.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко е рейтинга на парламента и що считат, че са някакъв фактор, че да ни дават акъл. Cпециално тоя да си прикaзва колкoто иска пред 5-мата си избиратели. На туй отгоре никой не ги е питал нищо. Закривайте го тоя бардак НС.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чубурашку къде си ***,виж кви ги дрънка твоят вожд,хахахаха
2
2
 
21
 
! Отговори
456 преди 3 години
до 123123Оправдават се, както винаги, вместо да свършат някаква работа по въпроса.
1
3
 
42
 
! Отговори
123123 преди 3 години
Лицемерно изказване "беше грешка". Ами забранете ги пак, какво пречи?