Окончателно: Държавата прави 100 бензиностанции за ниски цени

Новата "Държавна петролна компания" няма да може да се приватизира
Обновена: 9 юли 2020 13:38 | 9 юли 2020 13:38, Камелия Цветанова
36
Окончателно: Държавата прави 100 бензиностанции за ниски цени
Снимка: БГНЕС

След няколко месеца вече ще има 100 държавни бензиностанции, решиха депутатите като приеха окончателно промени в Закона за държавните резерви и военновременните запаси.

Те ще са под контрола на новата "Държавна петролна компания". Това дружество няма да може да се приватизира и да изпада в несъстоятелност.

Дружеството ще работи без печалба и ще получава трансфери от бюджета. Компанията ще може да създава търговски фирми за управление на бензиностанциите и на петролните бази, които ще получи от Държавния резерв чрез споразумение.

Още по темата

Целта е държавните бензиностанции да предлагат горива с минимална надценка и така да регулират пазара. Мотивът на управляващите е, че новите бензиностанции ще доведат до по-голяма конкуренция, а оттам и до по-ниски цени на горивото за крайния потребител.

Принципал на компанията ще бъде икономическият министър, който ще назначава управителния съвет на дружеството.

С изграждането на данъчните складове, които ще бъдат под управлението на държавното предприятие, съответно на бензиностанции, ще се гарантира пряката връзка данъчен склад - краен разпространител на горива, което от своя страна ще осигури прозрачност и възможно най-ниска цена за потребителя, се посочва в мотивите на гласувания проект.

Тези акцизни складове ще подлежат на регистрация по общия ред на закона и ще могат да се ползват от доставчиците на горива при недискриминационни условия и при спазване на принципа на неутралност, се казва още в приетия от парламента проектозакон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
цецко преди 3 години
Лукойл и по времето на постната пица Дянков и днес по времето на вечния квартирант Горанов е без крайни мерки,теглилки и законни измервания не само на ВХОД,но и на ИЗХОД,така,както работи и просперира правителството начело с Бойко Борисов!Данъци от Лукойл-йок!13 долара барела е цената на украинската компания в Росенец,Бургаско!Мегдан за цени-бол!Навярно и с партийна карта-ОТСТЪПКИ!Лека.
31
0
 
1
 
! Отговори
гого преди 3 години
окончателно,крайно и за последно-държавата няма да прави б е н з и н о с т а н ц и и други всевъзможни гъзостанции!!!
30
1
 
3
 
! Отговори
зори преди 3 години
БЕЗКРАЙНО ХУБАВО ЗА ВЯРВАНЕ,НО ТОВА СЪС СИГУРНОСТ Е ПОРЕДНИЯ ГНИЛ ФИШЕК НА ГЪРМЯЩАТА ПО ВСИЧКИ ШЕВОВЕ И СТРУКТУРИ БАНДИТСКА И МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА!СБОГОМ НА ИЛЮЗИИТЕ!
29
1
 
4
 
! Отговори
МЕНКО преди 3 години
Преливане от много пусто и празно в безкрайно празно и пусто!Това ГРОБ доказаха,че го владеят до съвършенство!Бегайте вече с вашите смехории!
28
1
 
5
 
! Отговори
генчо преди 3 години
Да,ама на дали!То вече никой не ви вярва,че правите нещо.Основната и крайна задача на Хунтата е кражба,кражба и пак кражба!Новия петролен холдинг е разновидност и замаскиран ГЕПИ ГРУП!
27
1
 
7
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Правят бензиностанции на Бойко с народни средства!!!
26
0
 
5
 
! Отговори
ДПК преди 3 години
Докато ни баламосват с Доган,президентски съветници и др. такива простотии тихомълком си спретнаха ручейче за парички.Само дето водата за него ние ще я плащаме.И никакви цени няма да мръднат докато производителя е само един и данъчните складове са негови.Кучетата си лаят кервана си върви.И на следващите избори пак за тях ще гласува народеца щото които и други да избере те пак ще се съберат в една шайка щото Съединението прави далаверата!!!Историята многократно го е потвърждавала!!!!!
25
1
 
2
 
! Отговори
Кмето преди 3 години
Как ще се облажим селските кметове герберастки ей................... как няма да се кланяме и козируваме на генерал галеник-а който три папи (ханса) са го галили.б.р. "Мен са ме галили три папи"
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гении. Първо няма да може да фалират, после няма да може и да се приватизират...Сега си представете, какво крадене ще пада от там. Отиват в Бензиностанция 78 и лиспват 200 тона бензин тоя месец. Не може да фалира. Правят едно разследване срещу неизвестен извършител. Държавата налива пари(наши данъци). Следващия месец липсват 250 тона. Държавата нали пари(наши данъци). И това - во веки веков, защото не може и да се приватизира!И сега умножете по 100, щото толкова щели да строят...
23
3
 
8
 
! Отговори
К6 преди 3 години
Пълна идиотщина , ако искаш конкуренция ви трябва пристанище , от къде ще разтоварвате танкерите, имаме само едно пристанище и то е частно на Лукойл.???
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново всичко ще плати бедния българин от данъците си!Вместо КЗК да констатира картел и да глоби всички участници,все голями частни вериги с 10% от годишния им оборот,а това са милиарди лева които да влезнат директно в бюджета и да отидат за пенсии и здраве ,те правят обратното взимат от българите и ги наливат в глупости. Да назначават на хранилка партизани и да крадат.
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социализъм.В началото ще ни изглежда добре; после ще станат километрични опашки (не защото ще има много клиенти, а защото обслужването ще е фрапантно безумно); после ще има санитарен полуден през ден; после ще има дефицит; после държавата ще почне да се набутва с милиони и всяка година с два пъти повече. Накрая тези бензиностанции ще се управляват от мутри; съвсем няма да продават бензин, но ще се появят олигарси...И т.н...
20
0
 
11
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Да бе, да... После ще напишем законче и ги приватизираме срещу хартийки. Схемата я знаем и е отработена.
19
0
 
15
 
! Отговори
12_5 преди 3 години
Някои..ще се позлатятСледете къде ще се купят парцелитеЧии ще са , откога са техни !! Колко ще ги платят , кои земеделски земи бързо ще бъдат преотредени ! Колко герберастки кметове ,съветници ще се облажат !!..Следете и мислете
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доган се уреди и с бензиностанции...
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и единствените държавни безиностанции до 1990 г. не можеха да се приватизират, но по късно решиха, че може. Към днешна дата не може, утре се приема закон и ги подаряват на някой като Златев, Марешки или все става. Кремиковци за 1 лев го продадоха.
16
2
 
7
 
! Отговори
zer преди 3 години
е, честитка. ограбиха ни подир бял ден. Вече съвсем законно ще си перат парите и ще наливат в лукойлските бази.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме и държавен мобилен , държавни Ерп- та..., Държавен премиер. Държавен бардак?? Не не - сега си е баш бардак
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавна Петролна Компания !!Делян Пеевски Къмпани !!До нвколко месеца ще ги има??Даа гласят новогодишен подарък за някой
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавният резерв се обновява и горивото попада отново при спекулантите и картела. Тези 100 бензиностанции ще продават излизащото гориво и ще премахнат рекета на същите картели.