Къде стои президентът след реакцията си към протестите?

Коментар на доц. Антоний Гълъбов
Обновена: 14 юли 2020 23:23 | 14 юли 2020 23:20, Анисия Иванова
147
Къде стои президентът след реакцията си към протестите?

Хиляди българи протестират вече шести ден с искане за оставка на правителството. Според политолога доц. Антоний Гълъбов, има различни сценарии и групи за натиск, а общото между тях е, че използват тревогата на хората.

"Големият въпрос е в каква посока се насочва обществената енергия и този тип протести носят най-висок риск. Хората не се познават помежду си - те са прекалено разнородни. Няма единна организираща сила, която да носи отговорност за това, което се случва", заяви доц. Гълъбов за "Денят ON AIR".

Според него общото между "сценаристите" на протестите е в това, че никой не иска избори, а управляващото мнозинство да продължи да губи обществено доверие.

"Повечето предпочитат да смятат, че г-н Радев е обединителна фигура. Тук също има проблем, тъй като реакцията на президента го постави извън собствената му институция. Той всъщност реагира на това, че към негови служители са повдигнати обвинения от прокуратурата", коментира за Bulgaria ON AIR политологът.

По негово мнение президентът би трябвало да подаде оставка, защото "стои извън институцията си".

"Да отидем на предсрочни президентски избори, той да получи мандат, да кажем за реформа на Конституцията за президентска република и да продължим нататък", добави доц. Гълъбов.

Според политолога всеки следващ вот на недоверие е по-зле подготвен от опозицията.

"БСП заяви, че утре ще внесе аргументацията си на вота на недоверие. Това е пореден вот на недоверие за един период от три години и половина - това е много. Трусовете от последните дни около това кои да са мотивите показват, че този вот не е добре подготвен. Най-вероятно утре ще бъдем свидетели на един опит през уличен натиск да бъде компенсирана лошата подготовка на вота", обясни гостът.

По думите му именно в президентската администрация е бил установен елемент на корупция, по-точно на посредническа мрежа на търговия с влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
4
 
12
 
! Отговори
София преди 3 години
Явно коментарът е толкова точен, че разтревожи сценаристите изавиха на умряло и се демаскираха.
98
21
 
6
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Оказва се, че президентът Радев може да събере на едно място привърженици и на лявото и на дясното. Това е пътят. За да се оттървем от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка може да се наложи да минем пак през експертен кабинет както по времето на Димитър Попов през 1990г.
97
7
 
23
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Току-що разбрахме , че Борисов е купил еднопосочен билет за Москва на Фигуранта на републиката. Няма да има връщане от там ! Чао , Фигуранте !
96
5
 
31
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Какво Ви пука какво ще се се случи по нататък, важното е тези които наричат себе си "умни и красиви" да излеят недоволството си ... ще свалят Бойко и Гешев и ще дадат Властта на Румбата, който освен за президент, даде заявка и за премиер и главен прокурор ... После като дойде зимата, майките с болните деца, пенсионерите, учителите и медицинските сестри, ще чакат да ги нахрани, като Ииисус със 7 риби и мана небесна ... !!!
95
5
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Когато съм тъжен и искам да се засмея, си пускам телевизията на БСП и попадам в машина на времето! При тях преврата от 10 /11 /1989 година още не се е случил!
94
14
 
2
 
! Отговори
Терсенето преди 3 години
До Калеко АлекоТебе като те видя да пишеш, винаги се сещам за героите на Алеко Константинов, гочоолу, бочоолу и данко хаирсъзина и тебе водач.
93
1
 
3
 
! Отговори
До 106 преди 3 години
Всеки знае че слабото място като личност на Бойко е да не се раняват полицай, така Бойко започва да взима емоционално решение а не рационално.По твоята логика някой от по долните под него, прави прокацията, проблема е че трябва да го направи така че Бойко да не разбира, защото разбере ли ще действа с емоции, така излиза че които го прави е ***.
92
16
 
10
 
! Отговори
ОНЗИ преди 3 години
АБЕ ОНЗИ ПОЛИТОЛОГА ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ ЗА СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ И НАРОДЕН СЪД ЗА МУТРИТЕ КОИТО СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ И ПРОГОНИХА НЕЙНАТА МЛАДОСТ В ЧУЖБИНА !!!!
91
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе аз като гледам симпатягата Бабикян ,се чудя кое му се услажда повече:уиски с бадеми или ракия със сланина.По външни белези ще е второто.
90
7
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До анонимен 93Еми поръчай си икона с лика на Румен Шведски!Би трябвало да ти помогне.
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми ако паднат ГЕРБ,ДПС ще е начело,а след тях ще са БСП,АБВ,ДСБ,Дай България,Шоросоидите,вероятно и Т.Дончева.
88
11
 
8
 
! Отговори
:) преди 3 години
Този досадник го слушах снощи. Каквото и да го питаха, отговорът беше, че президентът си излязъл от институцията. Не беше адекватен нито на въпросите, нито на темата, рецитираше като първокласник единствено научено стихотворение.
87
3
 
2
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До анонимен 108Че той и големият цоциалист и любител на чашката Драгомир Драганов си отиде от този свят като доцент!Ти що не пробваш?
86
5
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Как къде ... наднича от прозореца на "Дондуков 2" как Тълпата от "умни и красиви" граждани примесени с момчетата от шпиц командите на Божков, изразява недоволството си ... !!!
85
16
 
6
 
! Отговори
Терсенето преди 3 години
И двеста минуса да ми сложите плазмодии, не можете да промените факта, че единствения човек във тая държава, избран пряко от българският народ е Румен Радев
84
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всеки нормален човек е повече от ясно, че снощната провокация беше дело на ГЕРБ за да компрометира Протеста срещу Мафията. Защото Мафията са именно те, заедно с ортаците си ОП и ДПС.Борисов обяви за атаката още преди 3 дни, ама мисирките много удобно забравят.
83
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този *** го слушах вчера. Мисля, че на тези вечни социолози-политолози слугинаж на всяка власт е редно да се забрани достъпът до телевизия ДОЖИВОТ. Не може да излизаш в национален ефир и да казваш, че България не се нуждае от парламентарни избори, а се нуждаела от президентски избори. Гълъбов размахвай крилете и отлитай, че ми писна да ти слушам п родажните глупотевини.
82
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100 години доцент. Голяма мъка.Обаче след такива статии, Тиквата скоро ще го произведе Професор.
81
3
 
4
 
! Отговори
5555 преди 3 години
До Анонимен 96 Ами .... жалко за теб заблудено з омби си ми ти
80
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нищо новоНе са само Герговите хора,доста хора от БСП словесно подкрепят ГЕРБ и не им се иска да клатят властта и правителството.