Борисов в Брюксел: Иска подкрепа за медиците и безработните

Погрешно е да смятаме, че пандемията е отминала, изтъкна той
Обновена: 18 юли 2020 13:28 | 18 юли 2020 13:28, Александър Попов
596
Борисов в Брюксел: Иска подкрепа за медиците и безработните
Снимка: Министерски съвет

Максимална подкрепа по отношение на медицинския аспект на пандемията и фокус върху помощта за социално слабите и за запазването на заетостта - за това настоява министър-председателят Бойко Борисов пред колегите си в Брюксел, където се провежда заседание на Европейския съвет.

"Погрешно е да считаме, че сме в края на пандемията. Нито имаме ваксина, нито имаме лекарство", подчерта премиерът Борисов преди старта на днешните дискусии.
 
Според българския министър-председател е ключово да бъдат подкрепени медицинските работници, медицинските центрове и като цяло медицинската страна на пандемията и да има единен медицински протокол за всички европейски държави, например по отношение на маските, дистанцията, училищата, ресторантите.
 
Като втори акцент премиерът Борисов изведе европейската солидарност. По думите му е важно да има безвъзмездна помощ за социално слабите, за хората, останали без работа в следствие на пандемията и да бъдат подкрепени мерките за запазване на заетостта.

Според Борисов ЕС следва да се концертира върху следващите 6 месеца до една година, когато се счита че ситуацията ще бъде най-тежка в социално икономически план.

"Разбира се, паралелно трябва да търсим и в дългосрочен план как ЕС ще излезе от кризата следващите години", добави Борисов.
 
Премиерът изтъкна, че държавите, които участват с по-голям финансов ресурс имат правото да търсят и по-голям контрол върху разходването на средствата.

Същевременно Борисов изтъкна, че  в устройството на ЕС органът, който упражнява контрол, е Европейската комисия. Българският министър-председател изрази подкрепа за холандския премиер и по отношение на инструмента, предвиждащ възможността всяка държава да поставя определен въпрос, който счита за важен, за разглеждане от министрите от ЕКОФИН. „Това е добър компромис“, отбеляза Борисов.
 
Премиерът изрази оптимизъм, че лидерите ще постигнат съгласие и за съотношението на безвъзмездните и заемните средства.


596
Още по темата: Бойко БорисовБрюксел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
460
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе, остана ли някой да му вярва на този, беден ми е речникът - няма достатъчно силна дума за безсрамната му, безмозъчна и алчна същност?
Кое от направените в Европа предложения направи Борисов в България? Само заеми, заеми ...- с чужди пари пак се готви да тъпче шкафчетата си. ***! Да си ходи с мир, щото на хората ще им прекипи и в най-скоро време вместо с хорца, ще запротестират с ... доматите.
459
0
 
4
 
! Отговори
Гневен преди 2 месеца
И в БРЮКСЕЛ нещата не са никак розови.Батакът и там е много дълбок и затлачен от егоизъм,користолюбие и далавери!Тъй,че дори и да получим някакви пари, те ще отидат не където трябва.В БЪЛГАРИЯ социално слаби са само *** и "самотните"12 годишни майки.Хората,останали без работа,да не му вярват и да не му се връзват на лъжите.Той ще раздаде парите на циг****те барони,за да му осигурят гласове на предстоящите избори.И медиците отново ще бъдат излъгани,както вече се случи с 1000лв. ОСТАВКА!!!
458
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен
Знаем как гробарите печелят избори - с мъртви души, печатане на "допълнителни" бюлетини, купуване на гласове на един конкретен етнос, мистериозно "изчезване" на чували с бюлетини и подмяната на тези чували с други, документни престъпления при изготвянето на изборните протоколи, манипулации при броенето, гласуване под строй от страна на хиляди глави от държавната администрация и заводите на Киро Гела и т.н.

За какви избори ми говориш, гробски?
457
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
462- ЖЕЛАНИЕТО НА НАРОДА ГО РАЗБИРАМЕ НА ИЗБОРИ А НЕ ГО ЗАДАВАТ ПЛАТЕНИТЕ ПРОТЕСТЪРИ НА ЧЕРЕПИТЕ...
456
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да се надяваме да НЕ си повече в парламента ББ,медика живее с 750 лв заплата.Цяла България излезе на протест против ЕТ /ГЕРБ/,той щял да управлава,желанието на народа е друго.Това не е твое нещо лично управлението.
455
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Критикувате добри мерки.
Ясно какво ни чака, ако пипнете пак властта
454
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БОРИСОВ ВЪВ ЗАТВОР
453
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
другари,от герб-комунисти,за безработните,от правителството ли,слънцето иска помощи,но Меркел му показа,със средния си пръст,какво,ще получи като помощ.
452
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БСП и Радев смятат да управляват без лекари и няма да се грижат за безработните?
451
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И за какъв дявол ще иска подкрепа за лекарите и безработните?! Лекарите с малки изключения са доста добре платени без тези в дълбоката провинция, които не могат да се вредят на яслата от тези от РЗИ и местните управляващи.За безработните: до март т.г. отчитахте безработица 6-6,5%, Сега ревете за помощ! Ами раздайте милионите € от чекмеджето на нощното шкафче на ББ!Той ще си набави нови пари от имането на братя Бобокови, и вече проявява интерес и към Цоло Вутов, boss на мина Елацитe и Пътстрой.
450
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че до сега къде беше подкрепата !за медиците е ясно, и те лъжат за вируса ,в гърция 12 болни ,а при нас 298 )
449
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
думите му е важно да има безвъзмездна помощ за социално слабите...


Моля!

Днес нито съм пил, нито съм недоспал! Грешен превод не може да е друго! Тоз банкянския хич не е лесен!

Помогнете, да плача ли или да се смея!
448
5
 
16
 
! Отговори
Скептик преди 2 месеца
Този човек освен да бълва глупости нещо прави ли. Че ти си имаш бюджет бе. Защо го разпределяш богато на актива си, а искаш пари от Брюксел за нуждаещите се. Каква отврат и подлост.
447
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само не мога да разбера ББ в Брюксел след като се здрависа с хората им козирува на всичките,мазни се заради протестите ли или е разбрал че скоро ще го сменят...
446
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аре ве ко стана, дадаха ли парите
445
0
 
9
 
! Отговори
Barba Ganios преди 2 месеца
...a dali si e vzel skafcheto I patlaka ?!?? Ei taka ...za vseki sluchi…..
444
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мързеливци казваш, окей!
443
12
 
1
 
! Отговори
izh преди 2 месеца
Стратеическа грешка! Колкото по вече пари се договорят толкова на комунистическата мафия се качва апетитът са събаряне на това правителство и излапване на парите в размътената вода. А кресливци по площадите все ще се намерят. Мързеливци и безполезни производни на нароилите се университети - дал бог. За толкова пари - толкова. Ако искаш по вече - псувай полицията изяж няколко шамара /ортака снима/ и вече медиите знаят как. Нищо лично - просто бизнес
442
1
 
9
 
! Отговори
Бъзикам се :) преди 2 месеца
Интерсно ми е как иска подкрепа за медиците и безработните докато играе патешкия танц:
- Дайте малко парички на некадърните бе бате! Само 1-2 милиарда - да запълним шкавчето и си отиваме!

:)
441
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СЪДЕБНИЯ ПРОЦЕС НА ГЕРБЩЕ БЪДЕ ЗАПОМНЕН ПО ДЪЛГО ОТ КОЛКОТО НА Т.ЖИВКОВ.