Плевнелиев видя два варианта за България, лошият - оставка на Борисов

Радев преследва само властовите си амбиции, смята той
26 юли 2020 10:25, Александър Попов
575
Плевнелиев видя два варианта за България, лошият - оставка на Борисов
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) очерта един лош и един разумен вариант за България на фона на продължаващите протести.

"Лошият вариант е при преплитането на интереси и апетити на президента и на партии, Бойко Борисов да се поддаде на натиска и да подаде оставка. Ако това стане, протестът ще се насочи към главния прокурор. Румен Радев ще състави марионтенто правителство, ще спретнат един нов "Костинброд". ГЕРБ, дори да остане първа политическа сила, ще е много отслабена.

Още по темата
Парламентът ще е раздробен и ще има слабо мнозинство. Разумният вариант е президентът да започне да работи като президент на всички българи – да покани протестиращите, профсъюзите, обществените фактори да търсят заедно решение за една по-справедлива България. Партиите ще се подготвят за избори и ще успеят да изчистят всички задкулисни интереси, ще дадат път на младите. Трябва да се създаде обществен съвет към президентската институция и към Министерския съвет", заяви Плевнелиев пред БНР.

По думите му ситуацията е многопластова.

"Освен честно протестиращи граждани има и политици, които имат интерес да не се проведат редовни избори след няколко месеца, защото трудно ще влязат в парламента. Това са Мая Манолова, Слави Трифонов, Корнелия Нинова. Ако се върнем назад във времето, това са хора, които припознаха правителството на Орешарски. Трябва да се отчетат и интересите на няколко олигарси, които искат да всеят хаос", допълни президентът.

Според него "големият проблем е усещането у хората за несправедливост, но и липсата на президента – Румен Радев не разбра какво е да си президент на републиката и преследва само властовите си амбиции". Той обвини наследника си, че не спазва Конституцията, тъй като "няма право да иска оставката на премиера и на главния прокурор, такова право имат съответно парламентът и Висшия съдебен съвет".

Плевнелиев смята, че промяната е възможна, но протестиращите трябват да са по-конкретни в исканията си, а исканията да са работещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
406
36
 
49
 
! Отговори
Президента преди 3 години
Плевнелиев за разлика от мapионетката РадеФ... е преуспял, интелигентен човек...
405
20
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Италианският бо-***, който е новият хероин за италианската мафия, направи ли ви впечатление, че се складира по общини, в които ръководството е на БСП и независими кметове ру-со-фили?Има план да се разкопае златото на България.Ще се копае злато и ще се зарива бо-***-и двете са токсични.В Северозападна България няма да остане човек без рак.Нали искате БСП?!
404
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направи ли ви впечатление, че заловеният ***, след който се разрази бурята е италиански?Хора, става дума за много по-мощна мафия от нашата!Всъщност мафиите в цял свят са интегрирани с обща структура, в която се преплитат глави на фамилии, масони, евреи и какви ли не още задкулисни играчи.Нинова залага директно на евреите, защото синът и е с тях и защото си мисли, че е по-добре да слугуваш директно на Големия господар, но не е така, защото на местна почва нещата се решават от капите.
403
12
 
3
 
! Отговори
ОСТАВКА!!! преди 3 години
Няма да му се размине! Откъде този потенциал на БСП? - касата на коминтерна.
402
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Магаретата има много да теглят.
401
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж-любовницата на Борисов се оженила за бизнесмена Йордан Христов.Като го гледам този какъв див нерез е няма да е съпруг наужким.Борисов беше добър диспечер с 20% такса спокойствие от печалбата, но някои олигарси заслабнаха, други се замогнаха и искат преразпределение на благата т.е. това е революционна ситуация, в която ББ не може да е гарант за мира между бизнесмените.Народът е казал:Когато атовете се ритат, магаретата страдат.
400
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роската Плевнелиев да си гледа хубавата млада женичка синоптичката Деса.....................на всички ни е ясно, че в политиката той е "г-н Никой"!!!!!
399
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Олигарсите да се съберат и да си преразпределят територията мирно, с ритници или с пищови, но да не ни тормозят нас със своите неуредени сметки.Иначе безделници за хепънинг винаги ще има.
398
21
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
РАДЕВ е ПЪТНИК ,сън не го лови , Да се готви ХОТЕЛИЕРКАТА ,ГЕШЕВ !!!!!!ТИ ТИ СИ ЧОВЕКА С ТОПКИ ,
397
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Радев не стана политик като това мекотело от снимката, но доказа, че е държавник с достойнство! Радев и плювню са двете противоположности на това да си президент.
396
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съжалявам много, но това нещо е недоразумение на природата! Нещото, което не престана да демонстрира, че сам себе си не уважава, няма как да го уважава който и да е друг! Е, поне не като човек от който да се поучиш на ум, за физиологични потребности не говоря!
395
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Магарето на Боко изцвили.
394
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гербераско недоразумение
393
8
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Липсва му дърпането на ушите на *** затъжил се е
392
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът Радев е боец. Опълчи се на всички и организира протести срещу България. Плевнелиев само плюеше срещу Русия и Путин. Омръзнал ни е вече, да не се показва
391
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен ПОЯВАТА НА ТАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКА ,ПРЕДИЗВИКВАШЕ ПОРОЙ ОТ НЕЦЕНЗУРНИ ДУМИ И ПОДХИЛКВАНЕ - ТОЛКОВА И БЕШЕ СИВОТО МУ ВЕЩЕСТВО В ГЛАВАТА . .ЗАТОВА И ГО СМЕНИХА С ЧИЧО ЦЕЦКА ,АМА ОТ ТРЪН ,ТА НА ГЛОК . ТОЧНО ОТ НЕГО И КЛОУНСКОТО МУ ДЪРЖАНИЕ ,ЗАПОЧНА ПАДЕНИЕТО НА ОПГ ГЕРБ .
390
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До ВрацаИстината че си бездарен некадърник ли те засегна?! ... че и обидчив на всилко отгоре - нежна душа с претенции!
389
7
 
1
 
! Отговори
Враца преди 3 години
До Христо Христов: А ти, баце, си доказан ***!!!
388
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
два алчни ***
387
5
 
30
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Плевнелиев е провален като политик, специалист, съпруг и баща.Единствено като носещ лозунга на в момента управляващите, било то бкп или герб, е много добър. Може би най-добрият поръчков активист.Затова и подобните нему безгръбначни некадърници го харесват.ПП. Всяка дума по-горе може да се докаже.