Оставка? Гладни хора щели да излязат на улицата при служебен кабинет

Мярката 60/40 е допринесла 5,4% от хората да не загубят работата си
508
Оставка? Гладни хора щели да излязат на улицата при служебен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оставката на правителството в настоящия момент няма да промени нищо, а ще доведе до замяна на едни протести с други. При служебно правителство гладни хора ще излязат на улиците през септември и октомври, смята социалният министър Деница Сачева. 

Тя увери, че в политиките на ГЕРБ няма нито едно нещо, от което тя да се срамуваа.

„Не правя компромис с принципите и съвестта си“, отсече министърката пред bTV.

Още по темата

"Политиката в днешно време е политиката на действието. С всички свои действия има достатъчно доказателства, които са полезни. Ако някой разбира политиката като писане във фейсбук, аз не разбирам така политиката. Ако моите действия са нарушили закон съм готова да нося отговорност", каза Сачева.

"Откакто съм министър имаме приет закон за социалните услуги, в момента безработицата е около 8%. Мярката 60/40 е допринесла 5,4% от хората да не загубят работата си", добави социалният министър.

“Намесихме се в случая в Елин Пелин, когато видяхме видеото. Социални работници 2 години работят с това семейство, няколко пъти се намесва и съда. Такива случаи има много в страната, в момента те са 38. И двете деца съдът е постановил да са при майката, последният път едното дете е останало при бащата, когато е трябвало да го върне при майката, тя не се е появила. Децата са на сигурно място, ще се работи да се намери режим на съгласуваност за свиждане между двамата. Ако продължава тази ситуация, ще има ново съдебно решение, дали децата да останат при бащата”, каза Сачева.

Главният архитект на община Елин Пелин Борислав Кръстев се опита да отвлече детето си на 30 юли сутринта. Това стана ясно от клип във фейсбук, пуснат от бившата му съпруга. Държавната агенция за закрила на детето(ДАЗД) веднага се самосезира.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 349"Ами ние"От ГЕРБ още не сме измислили да накараме електората на БСП да се образова и да не го мързи, така че не можем да ви отговорим.
291
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоГовориш на някой друг, и ако си държеше на думата досега да си изчезнал безкрайно. Нр , че има значение, кръглата нула и да я има и да я няма си остава нула.
290
0
 
8
 
! Отговори
Социал преди 3 години
Очевидно от социалното министерство са предвидили допълнителни средства за лятна почивка на гербавите ***, много са активни днес.
289
6
 
1
 
! Отговори
Ода за Русия преди 3 години
Кат Русия втора няма,корупционна на светатя е нашата отрова за анексия на всичко е готова.
288
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен346не се излагай!..Казах,че те оставям!Не си пълни главата с глупости!..Аз СЪМ човек на честта и на ДУМАТА!Кажа ли нещо,то "на две не става"!..не ме принуждавай да я наруша!
287
3
 
13
 
! Отговори
WTF преди 3 години
Сачева, помисли за гладните хора и се махай с 200!
286
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2089 година , конгрес на ГЕРБ .от трибуната :- другари , следващата четирилетка ще живеем по-добре .глас от залата :- ами ние ?
285
3
 
7
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 3 години
Кресливи жени с уж болни деца така вицепремиерът Валери Симеонов нарече протестиращите майки на деца с увреждания след заседанието на Съвета за тристранно сътрудничество във вторник.
284
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махнете служебното тогава. Нали и хората на улицата искат нова конституция и ето как ще стане. Първо оставка, ВНС и го махат.
283
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КонграчулейшънПросо, пак ли ти бе!!!
282
2
 
9
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 3 години
Тоя ден обаче Бойко изтегли късата клечка местните гербери бяха мобилизирали с автобуси около 200 работника на ВиК в морската столица да Му ръкопляскат. Първо ни пратиха по домовете през работно време да се преоблечем, за да не сме по екипи на ВиК и така да лъсне, че сме платена агитка. После ни инсталираха още в 10,30 ч., за да чакаме Борисов с бурни аплодисменти. Той обаче пристигна в 14.00 и дори не се е спря при нас, както прави обикновено, за да дърдори глупости. Нервите ни не издържаха и на връщане всичките 200 човека от автобусите го изпратихме с каруцарски псувни
281
2
 
11
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 3 години
200 човека платена от ГЕРБ агитка станаха свидетели на тоталното падение на лидера на хунтата Бойко Борисов във Варна освиркване и псувни заради десетилетието кражби и разпродажби на гърба на народа.
280
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще ви насоча разбирачи да потърсите в Гугъл информация какво ми е и какво не може Служебно правителство. Пари има, но няма да може да ги насочва и раздава.То може и да не може да ги харчи, но може да отлага изборите практически неограничено, като впрочем прави президента на Боливия. В Полша полужение не е много по различно. И за това време може (макар и трудно) да ни прати в руска орбита.
279
7
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
Добре че го има ББ иначе от глад ще умрем
278
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кого ви остави клети протестъри великият бивш министър на правосъдието с тия дати за протести? Да чакате новата сесия на НС септември и да спите по паветата.Ама като ви се казваше, че не е сега моментът, вие пеехте революционни песни. Да бяхте чели и учили как се правят протести
277
0
 
8
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 3 години
Преди да се ръкувате с президента Тръмп, моля, кажете How arе you (Как сте). След това господин Тръмп ще ви каже I am fine and you? (Добре съм, а Вие как сте). И тогава вие кажете Me too (Аз зъщо). След това поемаме ние, преводачите.Когато премиерът срещнал американския президент, объркал репликите и казал Who are you (Кой сте вие), вместо How arе you.Тръмп, леко шокиран, отвърнал шеговито: Well, I am Melanias husband (Ами Аз съм съпругът на Мелания), при което банкянският гений изпуснал фрапиращата реплика Me too (Аз също).
276
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще ви насоча разбирачи да потърсите в Гугъл информация какво може и какво не може Служебно правителство. Пари има, но няма да може да ги насочва и раздава.И понеже стана въпрос за четене, що не проверите на кого редовно правителство дава оставка.#ваканцияДОдеветиСептември
275
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще ви насоча разбирачи да потърсите в Гугъл информация какво ми е и какво не може Служебно правителство. Пари има, но няма да може да ги насочва и раздава.И понеже стана въпрос за четене, що не проверите на кого редовно правителство дава оставка. #ваканцияДОдеветиСептември
274
1
 
5
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 3 години
Пияната Севда се хвали: Държа Бойко за то*ките, знам за всички далавери (Ето как се купува вила за 1 млн. лева)
273
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осемте джуджета. Част 3.С участието на Гешев. Мафията рекетира. Прокуратурата рекетира