Оставка? Гладни хора щели да излязат на улицата при служебен кабинет

Мярката 60/40 е допринесла 5,4% от хората да не загубят работата си
508
Оставка? Гладни хора щели да излязат на улицата при служебен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оставката на правителството в настоящия момент няма да промени нищо, а ще доведе до замяна на едни протести с други. При служебно правителство гладни хора ще излязат на улиците през септември и октомври, смята социалният министър Деница Сачева. 

Тя увери, че в политиките на ГЕРБ няма нито едно нещо, от което тя да се срамуваа.

„Не правя компромис с принципите и съвестта си“, отсече министърката пред bTV.

Още по темата

"Политиката в днешно време е политиката на действието. С всички свои действия има достатъчно доказателства, които са полезни. Ако някой разбира политиката като писане във фейсбук, аз не разбирам така политиката. Ако моите действия са нарушили закон съм готова да нося отговорност", каза Сачева.

"Откакто съм министър имаме приет закон за социалните услуги, в момента безработицата е около 8%. Мярката 60/40 е допринесла 5,4% от хората да не загубят работата си", добави социалният министър.

“Намесихме се в случая в Елин Пелин, когато видяхме видеото. Социални работници 2 години работят с това семейство, няколко пъти се намесва и съда. Такива случаи има много в страната, в момента те са 38. И двете деца съдът е постановил да са при майката, последният път едното дете е останало при бащата, когато е трябвало да го върне при майката, тя не се е появила. Децата са на сигурно място, ще се работи да се намери режим на съгласуваност за свиждане между двамата. Ако продължава тази ситуация, ще има ново съдебно решение, дали децата да останат при бащата”, каза Сачева.

Главният архитект на община Елин Пелин Борислав Кръстев се опита да отвлече детето си на 30 юли сутринта. Това стана ясно от клип във фейсбук, пуснат от бившата му съпруга. Държавната агенция за закрила на детето(ДАЗД) веднага се самосезира.


 


508
Още от Политика
Близнашки с оценка: Имунитетът на президента не е абсолютен!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
2
 
12
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 1 седмица
Шеметния ръст на Делян Димитров към заплата от 10 000 лв. месечно минава през членството му в ГЕРБ. Преди това той има дребен бизнес. Момчето обаче е от сой. Баща му Валентин Иванов Димитров е секретен сътрудник “Кожухаров” на Шесто на ДС, разкрит от КОМДОС.

Партийната активност на Димитров се отблагодарява с поредица синекури в държавни фирми – “Монтажи” АД, Индустриална зона – Видин ЕАД, Национална компания Индустриални Зони ЕАД, Съобщително строителство и възстановяване ДП.
340
2
 
8
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 1 седмица
Пред в. “Сега” Севделина Арнаудова дава обяснения за доходите си и кредитите. Оказва се, че тя е успяла да погаси кредита за апартамента в Овча Купел само за 4 години с дарения от родителите си. Доходите на семейството за 2019 г. възлизат на 165 675 лв. – 80 528 лв. от основната заплата на Делян Димитров, 22 469 – от заплатата му в ГЕРБ, 8400 лв. от наем на личен апартамент в Студентски град и 19 558 лв. от продажба на гараж. Доходът на Арнаудова за годината е бил 34 720 лв. Доходът на семейството за 2018 г. е 132 574 лв.
339
2
 
8
 
! Отговори
Бе простата тиква преди 1 седмица
До Конграчулейшън

Може само псувни да запомни и ако има нещо за крадене. Той и българският го говори като 3-4 годишно дете. С много беден речник, вие с английски ще го тормозите.
338
2
 
7
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 1 седмица
Отделно от това като политическо лице Арнаудова подлежи на специален мониторинг и искането за кредит се разглежда внимателно от compliance отдела, заради риска от пране на пари. Политическите позиции се считат за рискови от банките и заради несигурното работно място, зависещо от политическата конюнктура. В ДСК обаче не са си задавали такива въпроси и очевидно са приели, че ГЕРБ ще управляват в обозримите 30 години, а доходите на Арнаудова и Димитров ще са стабилни.
337
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Конграчулейшън

И да ги сменят други,по-малки ли ще са заплатите им???!!!И няма да крадат? Блаженни са вярващите и тяхно ще бъде царството небесно!!!
336
2
 
9
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 1 седмица
Условията за кредитиране предоставени от ДСК на сем. Димитрови са очевидно много изгодни и почти невъзможни за редовите граждани, от които се изисква самоучастие от над 20% от стойността на имота, а при големи кредити и обезпечение с други имоти и активи. От семейството на Севделина Арнаудова такова нещо не е искано.
335
2
 
7
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 1 седмица
През 2015 г. отново с ипотечен кредит от ДСК Арнаудова и Димитров купуват апартамент от 198 кв. м. и гараж в елитна сграда в Овча Купел. Сделката е за 352 049 лв. и е финансирана с кредит от 293 000 лв. (150 000 евро). Срокът за изплащане е 30 години при лихва 4,7%. ДСК е финансирала 83% от стойността на придобиване.
334
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тая е отврат. Навремето плюеше по ГЕРБ, а след това им се продаде. Долна, гнусна работа. Оставка мутри!
333
2
 
11
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 1 седмица
За да финансира сделката за вилата Севделина Арнаудова и съпругът ѝ Делян Димитров са получили изключително изгоден кредит от ДСК – 1 017 040 лв (520 000 евро) за 30 години при 2,6% лихва. Банката е финансирала 96% от имота без дори да поиска допълнителни обезпечения, като например ипотека върху другото жилище на Арнаудови в София.
332
2
 
9
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 1 седмица
Вилата на правителствения пиар Севделина Арнаудова в Бистрица се оказа с 577 кв.м. разгъната застроена площ за 540 000 евро. При 935 евро на кв.м. става дума за твърде изгодна сделка за района и вида на имота. Според сайтове за имотни продажби цените там са между 1350 и 1600 евро кв.м. Това напомня за скандала Апартаментгейт. А приходите на семейството на Арнаудова, кредитите от ДСК и имотните сделките, с които роднини помагат за изплащане на придобивката, повдигат много въпроси.
331
2
 
6
 
! Отговори
ПРАСЕ преди 1 седмица
В чекмеджето на мутрифон колко пари има?
330
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
е как не случихме на истински президент?! все едни мижитурки ни се падат! а другите какви имат, милеят за родината си и искат тя да е първа в света! като путин, ким, ердоган, тръмп...! а наш плюнчо си е чист партиен функционер, прави всичко , което нинова му каже, иска да свали законното правителство, за да спаси корумпираните си съветници! иска да сложи на власт най компрометираната партия! предизвиква хората да протестират без значение пандемията и опасността от вирусна инфекция! метежник!
329
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Конграчулейшън

човека не е закусвал и спестил! също като маргарит мицев - баничката!
328
2
 
4
 
! Отговори
дебел депутат преди 1 седмица
долнаа пропаганда срещу Борисов и правителството му , в България се живее прекрасно :)
327
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Конграчулейшън

а колко взима фигуранта, хем без да работи, хем поддържа партийната линия!
326
3
 
6
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 1 седмица
да се запитаме как дългогодишен държавен служител, макар и с министерска заплата, е успял да спести 1 милион лева, за да купи терен във вилната зона „Ярема“ на Витоша и да вдигне палат, наподобяващ резиденция на държавен глава или на собственик на интернационален холдинг?
325
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Владислав Горанов с къща за милион на една министерска заплата
324
3
 
7
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 1 седмица
Министър-председателят взема възнаграждение, което е с 55% над депутатското. Прибавя се и по 1% от тази сума всяка година стаж. Така премиерът Бойко Борисов вече ще се разписва минимум срещу 6372 лв. Това е сумата без добавките за прослужено време, които за тази категория наети са по 1,6% за всяка година трудов стаж. И заплатата отива към 12 000 лв.
323
1
 
14
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 1 седмица
13 000 лева е заплата на Цвета Караянчева. Лaпа повече от Борисов. Отделно са бонуси и др.
322
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Надяват се гербавите *** да минат между капките. Едва ли ще се случи. Просто ще бъдат изметени от вълната. Дори не се и усещат докъде ни докараха. Такава анархия и разсипия и през турско време не е било-със сигурност.