Оставка? Гладни хора щели да излязат на улицата при служебен кабинет

Мярката 60/40 е допринесла 5,4% от хората да не загубят работата си
508
Оставка? Гладни хора щели да излязат на улицата при служебен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оставката на правителството в настоящия момент няма да промени нищо, а ще доведе до замяна на едни протести с други. При служебно правителство гладни хора ще излязат на улиците през септември и октомври, смята социалният министър Деница Сачева. 

Тя увери, че в политиките на ГЕРБ няма нито едно нещо, от което тя да се срамуваа.

„Не правя компромис с принципите и съвестта си“, отсече министърката пред bTV.

Още по темата

"Политиката в днешно време е политиката на действието. С всички свои действия има достатъчно доказателства, които са полезни. Ако някой разбира политиката като писане във фейсбук, аз не разбирам така политиката. Ако моите действия са нарушили закон съм готова да нося отговорност", каза Сачева.

"Откакто съм министър имаме приет закон за социалните услуги, в момента безработицата е около 8%. Мярката 60/40 е допринесла 5,4% от хората да не загубят работата си", добави социалният министър.

“Намесихме се в случая в Елин Пелин, когато видяхме видеото. Социални работници 2 години работят с това семейство, няколко пъти се намесва и съда. Такива случаи има много в страната, в момента те са 38. И двете деца съдът е постановил да са при майката, последният път едното дете е останало при бащата, когато е трябвало да го върне при майката, тя не се е появила. Децата са на сигурно място, ще се работи да се намери режим на съгласуваност за свиждане между двамата. Ако продължава тази ситуация, ще има ново съдебно решение, дали децата да останат при бащата”, каза Сачева.

Главният архитект на община Елин Пелин Борислав Кръстев се опита да отвлече детето си на 30 юли сутринта. Това стана ясно от клип във фейсбук, пуснат от бившата му съпруга. Държавната агенция за закрила на детето(ДАЗД) веднага се самосезира.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
2
 
7
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 3 години
Отделно от това като политическо лице Арнаудова подлежи на специален мониторинг и искането за кредит се разглежда внимателно от compliance отдела, заради риска от пране на пари. Политическите позиции се считат за рискови от банките и заради несигурното работно място, зависещо от политическата конюнктура. В ДСК обаче не са си задавали такива въпроси и очевидно са приели, че ГЕРБ ще управляват в обозримите 30 години, а доходите на Арнаудова и Димитров ще са стабилни.
311
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КонграчулейшънИ да ги сменят други,по-малки ли ще са заплатите им???!!!И няма да крадат? Блаженни са вярващите и тяхно ще бъде царството небесно!!!
310
2
 
9
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 3 години
Условията за кредитиране предоставени от ДСК на сем. Димитрови са очевидно много изгодни и почти невъзможни за редовите граждани, от които се изисква самоучастие от над 20% от стойността на имота, а при големи кредити и обезпечение с други имоти и активи. От семейството на Севделина Арнаудова такова нещо не е искано.
309
2
 
7
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 3 години
През 2015 г. отново с ипотечен кредит от ДСК Арнаудова и Димитров купуват апартамент от 198 кв. м. и гараж в елитна сграда в Овча Купел. Сделката е за 352 049 лв. и е финансирана с кредит от 293 000 лв. (150 000 евро). Срокът за изплащане е 30 години при лихва 4,7%. ДСК е финансирала 83% от стойността на придобиване.
308
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая е отврат. Навремето плюеше по ГЕРБ, а след това им се продаде. Долна, гнусна работа. Оставка мутри!
307
2
 
11
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 3 години
За да финансира сделката за вилата Севделина Арнаудова и съпругът ѝ Делян Димитров са получили изключително изгоден кредит от ДСК 1 017 040 лв (520 000 евро) за 30 години при 2,6% лихва. Банката е финансирала 96% от имота без дори да поиска допълнителни обезпечения, като например ипотека върху другото жилище на Арнаудови в София.
306
2
 
9
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 3 години
Вилата на правителствения пиар Севделина Арнаудова в Бистрица се оказа с 577 кв.м. разгъната застроена площ за 540 000 евро. При 935 евро на кв.м. става дума за твърде изгодна сделка за района и вида на имота. Според сайтове за имотни продажби цените там са между 1350 и 1600 евро кв.м. Това напомня за скандала Апартаментгейт. А приходите на семейството на Арнаудова, кредитите от ДСК и имотните сделките, с които роднини помагат за изплащане на придобивката, повдигат много въпроси.
305
2
 
6
 
! Отговори
ПРАСЕ преди 3 години
В чекмеджето на мутрифон колко пари има?
304
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е как не случихме на истински президент?! все едни мижитурки ни се падат! а другите какви имат, милеят за родината си и искат тя да е първа в света! като путин, ким, ердоган, тръмп...! а наш плюнчо си е чист партиен функционер, прави всичко , което нинова му каже, иска да свали законното правителство, за да спаси корумпираните си съветници! иска да сложи на власт най компрометираната партия! предизвиква хората да протестират без значение пандемията и опасността от вирусна инфекция! метежник!
303
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Конграчулейшънчовека не е закусвал и спестил! също като маргарит мицев - баничката!
302
2
 
4
 
! Отговори
дебел депутат преди 3 години
долнаа пропаганда срещу Борисов и правителството му , в България се живее прекрасно :)
301
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Конграчулейшъна колко взима фигуранта, хем без да работи, хем поддържа партийната линия!
300
3
 
6
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 3 години
да се запитаме как дългогодишен държавен служител, макар и с министерска заплата, е успял да спести 1 милион лева, за да купи терен във вилната зона Ярема на Витоша и да вдигне палат, наподобяващ резиденция на държавен глава или на собственик на интернационален холдинг?
299
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Владислав Горанов с къща за милион на една министерска заплата
298
3
 
7
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 3 години
Министър-председателят взема възнаграждение, което е с 55% над депутатското. Прибавя се и по 1% от тази сума всяка година стаж. Така премиерът Бойко Борисов вече ще се разписва минимум срещу 6372 лв. Това е сумата без добавките за прослужено време, които за тази категория наети са по 1,6% за всяка година трудов стаж. И заплатата отива към 12 000 лв.
297
1
 
14
 
! Отговори
Конграчулейшън преди 3 години
13 000 лева е заплата на Цвета Караянчева. Лaпа повече от Борисов. Отделно са бонуси и др.
296
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надяват се гербавите *** да минат между капките. Едва ли ще се случи. Просто ще бъдат изметени от вълната. Дори не се и усещат докъде ни докараха. Такава анархия и разсипия и през турско време не е било-със сигурност.
295
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като са толкова загрижени за гладните, можеха да гласуват бюджета , а те бързат да излязат отпуска. Страната е в тежка криза и няма пари, а те си гласуват заплати и отпуски.
294
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората са гладни заради 10-годишната разсипия от гербавите комунисти. Колкото по-бързо се изметат, толкова по-добре и може да се запази нещо неунищожено. До дъното ни докараха тия кожодери, коя страна е зад нас, включително и африканска? Затова оставка и съд за разсипниците. Малко остава още.
293
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тец Варна.57 млн лева за нула работа. Естествено начислено в сметките на всеки.