Блокадите на ключови кръстовища били рекет, а не протест

Банов призна, че не знае дали кабинетът ще изкара мандата си
401
Блокадите на ключови кръстовища били рекет, а не протест
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Не мога да правя прогнози дали кабинетът ще изкара до края на мандата или не. Протестът е нещо същностно, което е свързано с демокрацията. Няма демокрация без възможност да изразиш своето мнение. То е ценно за демокрацията”, заяви министърът на културата Боил Банов пред Нова тв.

Още по темата

Според него, когато излизат хора, за да протестират, управляващите, ако са достойни за местата си, трябва да разберат всяка група протестиращи и какво ги е накарало да протестират.

„Това е важно и ключово. Мисля, че аз и всичките ми колеги го разбираме и активно работим в тази посока. Коренно различен е въпросът с това някакви хора да блокират кръстовища. Това не е протест, това е рекет. Няма държава, която да се поддава и не, защото е голям проблем дали Борисов ще си тръгне, а защото ако държавното управление се поддаде на рекет, това означа, че всяко следващо ще може да се поддаде. Това означава, че всеки, който не е доволен от управлението на държавата, може да блокира кръстовища, това не е редно”, заяви Банов.

Според него някои искания на протестиращите са основателни. Проблемът им бил, че исканията не са формулирани, а многопланови.

Относно средствата, които ще се отпускат на свободните артисти, Банов обясни, че по време на извънредното положение са дадени 7 млн. лв. В България свободните артисти са около 3000 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Будните млади хора, които ще донесат промяна и прогрес, по цял ден лежат в палатките на Орлов мост, а ние загубените ходим на работа. Да напускаме и да скачаме и ние на банкета - Президентът Радев ще ни издържа. Жалка история.
21
3
 
12
 
! Отговори
Те тия ги умеят преди 3 години
Мая пчеличката отдавна е жужала около ВИСотите на определени хорица. И сега не може хубаво да смуче и това я убива. И гладни100 килограмови майчета е повела, да се спасят от гладна смърт.
20
6
 
12
 
! Отговори
Протестар преди 3 години
Протестирам всеки денЩото плащат от гурбет. Ееех да има и салам. Дъл' ще дойде Бабикян?
19
6
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Къде се скри кметицата!Защо сега я няма при съгражданите й или те са само тези в парламента, Нали живеехме много добре.....
18
2
 
9
 
! Отговори
до12 преди 3 години
Другото определение за нормални граждани, е будни граждани, а другото определение за будни граждани е доносници - имаше ги много през соца, има ги и сега.18576
17
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Над 60% от хората подкрепят протестите по официални данни. Колкото и да тролите по сайтовете, това няма как да се промени - народът се събуди.
16
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пачките и златото в чекмеджето е кражба
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1И сега какво? Така ще спрем източването на държавата? Като върнем на власт тези дето крадяха повече? Има логика. Като окрадат всичко, няма да има какво да крадат и ще спрат кражбите.
14
13
 
10
 
! Отговори
Истината преди 3 години
и това което прави правителството е чиста кражба и манипулация, ама вие си мислите че се нарича управление :) съдба
13
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме рекетьори, а те са масови убийци.
12
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така !И затова да им се потърси съдебна отговорност !Казал-рекал на пазара.Искат оставка без един аргумент,факт,анализ,конкретика.Утре Божков ще излезе и каже,че е божия месия.Дай да го изберем за премиер.Нито предлагат нещо,нито искат диалог,нито казват какво изобшо искат.Това е чист режисиран акт ! Интересите на ядрото са ясни,а периферията е смесица от сеирджий,близки на бившата номенклатура и разни заблудени моралисти !
11
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Боли ли ви, че на нормалните граждани им се повръща от "протестиращи" като вас?
10
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се махнат тези от Орлов мост, аз отивам и го затварям. Докато Радев не си подаде оставката и Курделия да бъде избрана за пожизнен председател на БСП.
9
3
 
20
 
! Отговори
Платеноинтелигентска преди 3 години
Бира, бира, бира всеки ден.Сядам да протестирам с касата до мен.Бирата ще свърши ей сега.Ще ми купят нова. Сигурен съм в т'ва.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗлатенаЗлатенче, начина да се "отвратиш" от БСП, Радев, Черепа и пр. е като ГЛАСУВАШ, а не като не гласуваш.
7
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До #НАДУЙКЛАКСОНА 3А ти надуваш ли клаксона на Доган?
6
14
 
4
 
! Отговори
Тиквун преди 3 години
В БГ бостан трябва да има само тикви!
5
9
 
12
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Ако на есен има избори в България пак няма да гласувам за да се насерят от яд в гащите дебилния президент Радев БСП Слави Трифонов компания и дебилните дебелокожи протестиращи българи егоисти с егоистично мислене.
4
13
 
7
 
! Отговори
Каскетчо преди 3 години
Само аз имам върховното право да рекетирам в държавата! Протестиращите са самозванци!
3
14
 
26
 
! Отговори
#НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
ПРИЯТЕЛИ, явно лумпенизираните "протестъри" се опитват да ни се наложат, затова, когато и да минете покрай тях с автомобил, НАДУВАЙТЕ ЯКО КЛАКСОНА. Ако ви блокират и трябва да стоите до тях НАДУВАЙТЕ ПОСТОЯННО. Да видим колко време ще им издържат нервите!Докато държавата не се сети, че трябва да се грижи за нормалните си данъкоплатци!