Липсват гаранции за ефективна съдебна система, смята Радев

Президентът обсъди необходимостта от промени в Конституцията
194
Липсват гаранции за ефективна съдебна система, смята Радев
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев обсъди необходимостта от промени в Конституцията с членовете на Правния съвет към президента.
 
По думите му липсата на достатъчно гаранции за независима и ефективна съдебна система създава опасности пред развитието на България като демократична и модерна държава.

Още по темата

"Някои проблеми от години се задълбочават и решаването им изисква промени в Конституцията", заяви държавният глава по време на заседание на Правния съвет към президента.
 
На срещата бяха обсъдени предложенията и становищата, направени досега в хода на инициираните от президента консултации с представители на академичната общност, неправителствени организации и ръководители на институции в съдебната власт.
 
Засилването на гаранциите за защита на правата на гражданите, конституционният модел на съдебната власт и гарантирането на независимостта на съдебната система бяха сред акцентите на днешното заседание. Функциите на ВСС, отчетността на прокуратурата и контролът над актовете й също бяха обсъдени от президента Радев и членовете на Правния съвет, съобщават от прессекретариата на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
19
 
! Отговори
михаал преди 3 години
Тези които ограбиха на баба вола и кравата, и завзеха на дядо имота, и ни оставиха без поминък, са видели че има още облаги които им липсват и затова апетита име огромен. и за това си мислят че жълтите повета кръстовища са техни.
82
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хрантутниците на крадеца Борисов,ха сега прочетете по долу списаните биографии на двамата генерали:Слушам ви-тролчета!
81
3
 
24
 
! Отговори
222 преди 3 години
От този гол *** започва да ми се повдига. Радев, ти си срам за България!
80
3
 
21
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Катастрофална личност. Тотална липса на обединение, липса на знание, липса на човечност. Катастрофален човек, човек издигнат от БСП, които дори не могат да поддържат Бузлуджа....как ще се справят със държавата, ако не могат да поддържат личната си собственост?!?!
79
4
 
26
 
! Отговори
фигурантът преди 3 години
Гаварит Масква! Радев слуша.
78
4
 
31
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Радеф е срам за тази институция!!!
77
4
 
27
 
! Отговори
мирча кришан преди 3 години
Безделникът от Дондуков 2 пак напомни за себе си, за да не го забравим. Много го моля, да не взема отношение по въпроси от които никак, ама никак не разбира. Да си направи партия, да се яви на избори и ако народът го пожелае, тогава да взема отношение по политически въпроси. Този човек няма да се научи никога как да се държи. Той е като развалена грамофонна плоча, само едно повтаря. Краставицата има 99% вода.
76
4
 
27
 
! Отговори
ОПГ БСП преди 3 години
Мутрата Радев - ВЪН!!!
75
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ген. Борисов,завършил академия на МВР в Симеоново, всички на възраст знаем какви кадри произвеждаше прословута"академия"през комунизма с профил"противопожарна техника" произведен в чин Генерал през 2004 от Президента Първанов!Езици-Владее Български..........
74
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарю льотчик, не коментирайте неща,които не са ви ясни.
73
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е лицемерен интригант.Всичко прави за да цари разруха, разкол и хаус в държавата ...точно както жилае Кремъл.
72
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който разследва президeнтската институция е мутра, кажи нещо за радиоактивните отпадъци къде са закопани, кой ги е закопал, искаш май да сринеш прокуратурата и пак да си копаеш радиоaктивните отпадъци дето ти падне. Как искаш институциите да си вършат работата като ги наричаш мутри отде ти плащат да работиш срещу българските институции и що не пускаш проверяващи в президенството.
71
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дори да не харесвамГЕРБ пак ще ви изиграят яко,не гласувайте за нови партии,само за ДПС и БСП!
70
4
 
18
 
! Отговори
ПРИМЕР ОТ БАН - 4 преди 3 години
Да видите как погазват законите именно членовете на АКАДЕМИЧНАТА ОБЩНОСТ от прависти, с които се консултира Радев!И да се убедите що за креатури биват хрантутени с вашите пари на данъкоплатци - около 2 900 хрантутника, които разполагат с имоти за 5 милиарда! Плащате заплатите и на още около 3 500 други служители на БАН, една част от които са висшисти, но слугуват на тези 2 900 връзкаря, за които законите не важат! Те са над закона, защото са с връзки, чиито корени са още в соца!И Радев е с тях
69
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американският посланик още преди години го беше казал, че у нас има два вида правосъдие. За бедни и за богати!
68
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме БСП и ДПС да управляват,само през тяхното управление страната беше спокойна и не преследваха и мачкаха хората!Не им искаме новите партии,колкото пъти дойдат нови партии на власт,толкова повече затъваме и се пълнят гробищата и заравят България в блатото!Не, благодаря!Искаме си старите партии ДПС и БСП.Сега погледнах статиите в ПИК,пак правят интриги и задкулисни договорки и ще ви изграят и после пак ще ревете и виете,но тогава няма да има вече и хора за площадите!
67
3
 
22
 
! Отговори
Дори да не харесвам преди 3 години
ББ и ГЕРБ,като видя и чуя този какви ги говори,като видя и битката за властв БСП,Мая с долните и инсинуации,чалгаря популист,Кръга Капитал(Василев),направо ГЕРБ и ББ ми се струват като дар божи,влюбвам се в тях и наизборите съм техен.
66
1
 
11
 
! Отговори
Пример от БАН - 3 преди 3 години
,а на негово място веднага била сложена персона-протеже на друга леля, първа приятелка на пенсионираната съпруга на правист от въпросната АКАДЕМИЧНА ОБЩНОСТ от прависти.БАН си има устав,процедурата по избор на нов директор се точи минимум 6 месеца и през това време старият директор е на поста си.Цял институт прати жалба до медиите, но отговорът на тогавашния председател на БАН беше с подигравателен тон, изречен със смях "Сефте се нарушава Устава!"И НИКОЙ НЕ ПРЕДПРИЕ НИЩО!Да видите как ....
65
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигурант мамин нови опорки ли пратиха от изток да съсипваш държавата?
64
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неблагодарен човек е Радев, Борисов го направи президент, като номинира Цецка, а той е неблагодарен и само джафка срещу Бойко.