В СДС огорчени от доматите по "Раковски 134": Това не е фасада, а история!

Подкрепяме правото на протести, но не с цената на вандалски актове, написаха от партията
295
В СДС огорчени от доматите по "Раковски 134": Това не е фасада, а история!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Подкрепяме правото на протести, но не с цената на вандалски актове, поругаване и беззаконие. Това се чете в позиция на СДС, изпратена до медиите.

"Снощи група протестиращи поругаха сградата на "Раковски" 134 заради пребиваваща от известно време там партия, част от управляващата коалиция. Тази сграда за поколения българи е символ на демокрацията. От нея, преди 30 години, започна превръщането на България в свободна държава, откъсването й от Москва и връщането й на картата на Европа", пишат от СДС.

Още по темата
"Благодарение на СДС в момента всеки може да изразява свободно мнението си, да пътува, да избира и да бъде избиран, да протестира, когато не е съгласен и да заявява своите позиции. Хората, които снощи замеряха сградата едва ли са се замислили, че по този начин не изразяват само протеста си срещу управляваща партия, а омърсяват символа на демокрацията в България", отчитат още "сините".

"Раковски" 134  не е фасада, а история. И посегателството към нея, независимо по какви причини, е поругаване на всичко постигнато след комунистическия режим. Ако снощните протестиращи не са се замислили, овладени от еуфорията на колективната безнаказаност, то режисьорите със сигурност знаят какво правят. Опасяваме се, че искрените протестиращи отново ще бъдат излъгани и употребени от задкулисните кукловоди, които не искат истинска промяна, а смяна на местата във властта. И не само смяна на местата, а промяна на стратегическата ориентация на България от Европа към Русия и Евразия", смятат от СДС.

От там отново отчитат, че подкрепят правото на протест, но настояват полицията да не допуска вандалски актове и тормоз над гражданите.

"Никъде в Европа не се толерират подобни действия. Демокрацията е свобода, законност, но и ред. Конституционното право на протест не трябва да бъде за сметка на гражданските и конституционните права на останалите българи. Държавата не бива да абдикира от своите задължения, когато става въпрос за гражданския мир. Подкрепяме правото на протест, но без блокади и затрудняване на придвижването и нормалния живот на останалите хора. Те също започнаха своя организация и подписка и това можеше да доведе до сблъсъци. Затова намесата на полицията, която успя без сериозни конфликти и ескалация на напрежението да премахне блокадите, заслужава адмирации", се чете още в позицията.

От СДС отчитат, че подкрепят правото на протест, но на искрено загрижените за бъдещето на България хора, а не на тези, "които купуват палатките, доматите и пъдпъдъчите яйца и ги употребяват за собствените си политически цели".

"Платените провокатори само обезценяват смисъла на гражданския протест и противопоставят едни българи срещу други", завършва позицията на Съюза на демократичните сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
5
 
21
 
! Отговори
Бою преди 3 години
Егати държавата щом аз и бех премиер 10 години
231
5
 
9
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Коя е тази " пребиваваща от известно време там партия, част от управляващата коалиция ", заради, която са нападнали СДС ?
230
4
 
15
 
! Отговори
Курдо Коленев преди 3 години
до 234Как няма да си мълчат от ЕС ,като управляващата партиия там ЕНП са същите крадльовци като ГЕП (нали са майка и дъщеря) и се интересуват само от пари и нищо друго !
229
3
 
6
 
! Отговори
До 247 от само питам преди 3 години
Повечето германци дори не са чували за България. Немските ми съседи намират за най-важно да торят качествено градината, хич не ги вълнуват политиците,не им знаят имената на депутати и министри както в България. Питам сериозно,някой знае ли нещо за българския протест в Берлин? Само за короната повтарят по новините и че ще тестват всеки влязъл от чужбина в Германия с безплатен тест и че въвеждат задължително маски за учениците.
228
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Само питамАко очакваш от нас да ти кажем за Берлин, по-добре питай съседката с ролките и пеньоара от съседната кооперация, горния етаж. Тя по принцип знае всичко, та може и да те ориентира.
227
1
 
0
 
! Отговори
сегашното сдс = преди 3 години
The JOCKER
226
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 241Не ми говори за СДС-то. От началото на прехода с пазарлъците и тарикатлъците си успяха да угасят всичкия плам и мерак у хората за по-добро бъдеще и да ги обезверят. И вместо да работят на полза роду и поне да пробват на залез Слънце посоката, те се хванаха за гушите кой да води бащина дружина. Та се нароиха партия до партия, всяка една с повече вожд, отколкото индианец от предната...
225
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 3 години
Сегашното СДС е гавра с труп
224
2
 
15
 
! Отговори
СДС? преди 3 години
А какво търси СДС изобщо в тази сграда още? Тази пренебрежително незначителна партийка наистина е история, но не и настояще, още по-малко бъдеще. Те нямат право отдавна вече да обитават тази сграда. Вън от там и млък!
223
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква демокрация? Всички партии след Живков са комунистически "облечени" в демокрация.. Издевателството над народа не е спирало и до ден днешен.. Менкат се някакви партии които се имат за леви и десни а всички знаем какви са!!! Лустрация е трябвало 90та година, и обесени политици!!! Затова сърбаме в момента тая попара...
222
4
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Абе какво стана с протеста в Берлин? Живея в друг немски град, но по регионалните телевизии нищо не казват за българския протест в Берлин. Състоя ли се или го отложиха за другия петък?
221
3
 
11
 
! Отговори
Вещица преди 3 години
Костов може да се уял ,ама Бойко направо баш се е угоил. Толкова е охранен,че смятам да го сготвя след Хензел. Скоро без това няма да има дрехи,които да му станат.
220
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И едно допълнение - като каза Решетников, Радев е избран с одобрението и даже съдействието на Баце. Той нарочно постави Цецка, за да бъде избран Льотчика.
219
3
 
9
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
Пожарникарското училище не го броя за висше и човек без висше образование НЕ може да е премиер на България.
218
3
 
11
 
! Отговори
Като преди 3 години
Гледам как си мълчат от ЕС за нашия бандит, та си мисля дали не са същите, но префинени бандюги лидерите на ЕС. Лошото, че ден след ден излизат все по шокиращи неща за нашия. Чудя се вече какво още не е направил. Да се маха или чака до последната керлива риза да излезе.
217
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво щеше да стане с политик в Германия ако беше предложен за канцлер от генералът от КГБ РешетниковКГБ може директно да предлага политици само в разни изостанали балкански държави, друже. Навсякъде другаде никой няма да им се върже.
216
1
 
12
 
! Отговори
До 228 преди 3 години
Анексирането на Крим стана чрез референдум. Така че ,ако смяташ Путин за крадец,той е приватизирал законно с документ,докато мавърът Костов крал ,крал,крал и се уял.
215
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Deutsche Welle , СТАНА ЛИ ВИ ПРЕДЕЛНО И КРИСТАЛНО ЯСНО ,ЧЕ ВАШАТА КАНЦЛЕРКА МЕРКЕЛИ И ВСИЧКИ ДРУГИ ШЕФОВЕ НА ЕНП ЗАЩИТАВАТ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ЕДИН БРУТАЛЕН ДИСКРЕДИТИРАН МАФИОТ В БЪЛГАРИЯ????????СТАНА ЛИ ВИ ЯСНО, ОЧЕВИДНО И КАКВА БРУТАЛНА КОРУПЦИЯ СЕ ШИРИ В РЕДИЦИТЕ НА ЕНП И ЕВРОПАРЛАМЕНТА ,СРЕД ДНИЧКИ ,КОИТО ПРОДКРЕПЯТ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КРАДЕЦ НА ЕВРОСРЕДСТВА В ЦЯЛА ЕВРОПА!!!!!!????????????ДАЛИ СТЕ НА ЯСНО И КОЛКО ЧЕКМЕДЖЕТА СЪС СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЕВРА СА ОТЛЕТЕЛИ ЗА ПОДКУПИ НА ВСИЧКИ ЛИДЕРИ НА ЕВРОПАРЛАМЕНТА, КОИТО ДНЕС ЗАЩИТАВАТ БРУТАЛНИЯ КРАДЕЦ И МАФИОТ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ!?!?!?!!!!!!!!!!!!!!????
214
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС били огорчени , бах ти смешниците , от уж демократи се превърнаха в лакей на ГЕРБ . Такива демократи на никого не са нужни.
213
1
 
8
 
! Отговори
Поругават се... преди 3 години
...църкви, гробища, светини. Сградата на Съюза на Държавна Сигурност / СДС/ не е свята, доколкото и организацията, която я обитава, е създадена от ченгета в полза на ченгета.Да си траят, да си папкат субсидиите и да чакат коронавируса и тях да оправи, заедно с останалите комунисти!