Валери Симеонов: Протестите сериозно нарушават закона

Около час Коалиционният съвет обсъждал блокадите
Обновена: 7 авг 2020 11:27 | 7 авг 2020 09:13, Елка Василева
115
Валери Симеонов: Протестите сериозно нарушават закона
Снимка: архив, БГНЕС

Въпросът с премахването на палатковите лагери по ключови кръстовища в страната беше подробно обсъден на Коалиционния съвет в четвъртък, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Още по темата

По думите му цели 30 дни се е изчаквало разумно решение и освобождаване на кръстовищата, но някои хора са се ожесточавали повече, извършвали хулигански действия и нарушавали закона. 

"Полицията трябваше да го направи по-рано. Лично съм отправял покана към протестиращи да си излъчат свои представители. Готов съм да разговарям с всеки, но те не желаят никакъв диалог", заяви Симеонов пред Bulgaria ON AIR и подчерта, че не си спомня за толкова дълъг период от време да са блокирани кръстовища у нас.

Според лидера на НФСБ подписката срещу блокадите е можела да доведе до контрапротест, напрежение и сблъсъци между двете групи.

Валери Симеонов се съгласи, че има грешки в управлението и посочи, че е бил един от основните критици на кабинета, но по думите му смяната на изпълнителната власт трябва да се извърши чрез избори.

"От самото начало изпълнителната власт ги предпазва - да не бъде употребено насилие спрямо тях. От другата посока са нарушени правата на другата група хора, която не знае кога ще стигне на работа или като води децата си на градина", поясни той.

"Нямам мотиви да настоявам властта да остава. Имам си достатъчно доходна друга дейност. Но не искам да подминаваме факта, че говорим за колективни решения. 4 часа сме заседавали и сме обсъдили всички варианти. Аз предложих на Борисов да се оттегли от управлението и да се постави друг човек от ГЕРБ, който да поеме управлението на Министерския съвет. Беше отхвърлено това предложение и отидохме на вариант да се спази законността. На изборите нека всеки гласува за когото желае", обяви лидерът на НФСБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много,много червени точки за казаното от Симеонов,ето така трябва да говори един премиер а не да се държи като уплашена мишка и са се гуши пред 30 палатки с 20 наркомана вътре.
85
3
 
3
 
! Отговори
Марето преди 3 години
Много мазен ми идва тоя. Тена от плажуване в Ахтопол при палмовото масло ли го е добил или му е по рождение.
84
2
 
4
 
! Отговори
Отявлен кариерист преди 3 години
Този псевдоелектроинженер така ще си отиде с простотията си и голямата си, направо грамадна жажда за власт. Истерик и нарцис като Боце, само че с по-здрави нерви. Друг път няма да помирише НС. Не само опозицията, тези от ГЕРБ и ДПС се отвратиха от него!
83
1
 
3
 
! Отговори
БудаЛойко преди 3 години
На прости ора и лош матрял ся ше им го набия с 200...
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега ше ви опраа аз васБойко Борисов
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бат Вало,сложните ти слаломи,подмазването ти към Борисов,обрича партията ти на закриване."Осъди" Домусчиев,"събори" резиденцията на Доган.Ти се превърна в национален лъжец.Дано простаците проумеят и да те изхвърлят заедно с партийката ти,в най близкия контейнер за политически отпадъци.
80
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя маргинал на снимката знае, че а аут завинаги от парламента и стои до последно във властта, но ще си плати сметката в АДА
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Далавери Симеонов нарушава закона още по-сериозно!!!
78
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нямам мотиви да настоявам властта да остава. Имам си достатъчно доходна друга дейност. Но не искам да подминаваме факта, че..."-----Без коментар, щото който иска и сам се сеща...
77
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в България бе проведена лустрация, комунистическите доносници и агенти на ДС Борисов/Буда, Симеонов/Винкела и Каракачанов/Иван, сега нямаше да са начело на Държавата...
76
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много п.р.о.т.и.в.е.н
75
0
 
13
 
! Отговори
Тъмни доби преди 3 години
По времето на комунизма така се правеше, когато отрудения, изморен народ си спеше,се вдигаха цените на храните.ставаш сутринта и хоп нови цени .те и за това го правят вечер, когато хората си почиват.защо не отидат в 20.00 часа да махнат палатките.валерка чао адиос.вече си никой.
74
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Валери Симеонов вече се изживява като WC-фюрерът на България. Малко жандармеристче с политически жартиери. Болонката на олигархията. Копоят на хунтата. Арогантният портиер. Сега се оказва, че той е взел цялата власт в държавата.Борисов се е покрил някъде и е оставил кръвожадните си лакеи да му свършат мръсната работа. И действията на полицията тази вечер са пълен позор.Оставка, мутри! Александър Симов
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че някои от така наречените патриоти,няма да минат 4% ,и воля също)
72
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички замеряли сгради на държавната администрация да бъдат осъдени на обществено полезен теуд. Моля съда и прокуратурата да действа бързо и решително.
71
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Граждани замеряха офиса на Валерката с яйца, а после Валерката мобилизира народната милиция да си го върне на гражданите. При мутрите всичко е лично.Мутри вън! Валерката - да плува с релса на врата!Евгений Дайнов
70
4
 
20
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Валерката е пътник. Поредното бушонче на Боко. И страшно се заблуждава, че е добил някаква власт.
69
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се провери произхода на парите на този ,само като го гледам този не може да спечели един лев по честен път
68
0
 
17
 
! Отговори
Поплавски преди 3 години
Този гладен за власт,ще бъде изхвърлен като водорасло на сухо,някъде върху бургаския пясък.Ще осъдя Домусчиев,ощетил държавата с 58.милиона лева чрез приватизираната си фирма."Удар" в празно пространство".Беше на килимчето и забрави съда.Някъде четох в едно авторитетно издание,че ще започва да "събаря" "Сараите" на Ах. Доган. Ето това слага на върха на въдицата,за да мога шараните удобно и надълбоко да я налапат.На простия гласоподавател,нито можеш да му вземеш,нито можеш да му дадеш!
67
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много мазен.За нищо не става вече