След протестите: Ще има ли промени в следващия парламент?

Хората искат промяна, но не знаят каква да бъде, смята Нидал Алгафари
13 авг 2020 15:22, Анисия Иванова
118

Министър-председателят Бойко Борисов обяви преди дни, че е взел тежки решения. В сряда на заседание на МС стана ясно, че над 16 млн. лева ще бъдат отпуснат по бюджетите на общините за училищата. Правилно насочени и изчислени действия или аварийно потушаване на летни огнища са това?

"Борисов е помъдрял от периода, в който беше главен секретар на МВР. Той усеща, че младите са ново поколение, което не го разбира и се обръща към онези, които биха го подкрепили. Тези, които са свикнали да има по някой лев отгоре", оцени ситуацията в България политическият пиар Нидал Алгафари.

Още по темата
Според него консервативната част от населението е свикналa да ѝ се даде нещо и да замълчи.

"Диалог е невъзможен. На всяко действие на правителството ще има отговор от протестите в следващите месеци", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR политологът Цветозар Томов. По думите му управляващите няма да издържат още 7 месеца до редовните избори.

"Хората искат промяна, но не знаят каква да бъде. Беше по-логично, ако те бяха малко по-мъдри и разумни и се бяха организирали в политически проект с идеята след 7 месеца да участват на изборите. В следващото НС може би първа политическа сила ще е отново ГЕРБ, втора ДПС, трета БСП, Слави стои малко настрани", смята Алгафари.

Цветозар Томов от своя страна добави, че уникалното в ситуацията е това, че за първи път от 2001 г. по-голямата част от хората са склонни да гласуват за извънпарламентарни партии.

"За първи път от 2001 г. най-големите и стабилните партии не могат да вземат 50 на сто от гласовете на едни избори. Това е една скоро появила се тенденция, която с времето се засилва. Протестът ще постигне главната си цел, той наистина е граждански. Искрено се надявам, че тази нетърпимост ще се прояви и към следващи български правителства", подчерта Томов.

Нидал Алгафари посочи, че на демонстрациите имат достатъчна представителност на хора с всякакви доходи, което не ги прави нито "леви", нито "десни". "Ще има пикове и намаляване на протестите. Нямат ли политически проект, в който да се съберат, всичко друго значи, че те сами се лъжат", допълни политическият пиар.

"Има ясно признаци, че става нещо ново. Почти навсякъде се излиза и то с едни и същи искания. Въпросът е политиците да бъдат принудени да чуват исканията на улицата", категоричен бе Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
11
 
! Отговори
да не ни забравите преди 3 години
Ние от Отровеното трио сме първи за депутати и моля никой да не ни прережда.
98
2
 
12
 
! Отговори
До 87 преди 3 години
Разбирам,, Бойко ке падне,,На белот ли или на табла?Казвай ги тези работи.
97
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много си прав Нидал, хората наистина правят нещо но не знаят какво точно е то. Знаят единствено тези които ги ръчкат и подкокоросват. Можеш ли да определиш, но съвсем откровено и честно, какво всъщност представлява цялата тази история? Бих могла да помогна но ще прозвучи доста грубо. Само погледни с какви обороти работи консервената фабрика и друго не ти трябва.
96
2
 
13
 
! Отговори
От Германия преди 3 години
До баба мараЧе от къде ще се намерят такива умни ителигентни образовани с чужди езици че и пък да искат да станат политици и да бачкат на ниска заплата пък вие да ги псувате. Аз в Германия работя за бруто заплата като директор ниско ниво за 10,870 на месец иу ме уважават. Инжинер с 2 висши. И за президент да ме каните, пак няма да дойда:- ще ми се намали заплатата на половина- целия народ ще ме плюе че крада, няма значение че не съм откраднал и левВас само мутри ви приляга да ви управляват
95
0
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
До РеалистВземи отвори пликчето и изяж съдържанието. Така ще направиш нещо смислено в твоя безсмислен живот!
94
6
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Фекалии имах в предвид, ама бота ги маскира със звездички...
93
11
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Да покажем на какво сме способни - нека всеки протестиращ довечера да си вземе от къщи по едно *** опаковано в найлоново пликче и да се позабавлява
92
4
 
19
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
ЗАМИСЛЕТЕ СЕ САМО , "КОЙ ПЛАЩА ТИЯ ПРОТЕСТИ"...И ВЕДНАГА ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО , НАКЪДЕ ВИ ТЛАСКАТ ТИЯ ПИЯНИЦИ , БЕЗДЕЛНИЦИ И ЧЕРВЕНИ ЛУМ.***.НИ ....ВСЕ , ОТРОЧЕТА НА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ , ЖАДНА ЗА ВЛАСТ И ОГРАБВАНЕ НА СТРАНАТА!КОМАНДИРИТЕ ИМ СА ВСЕ:...ЧЕРЕПИ , ГРИПЕНИ , ЧЕРВЕНИ БИВОЛИЦИ , КОСТИНБРОДСКИ ДАЛАВЕРАДЖИЙ , "ГОВОРЕЩИ С МУТРИ"...И РЕД ЧЕРВЕНИ НА БКП/ДС?НИЩО НОВО ПОД НЕБЕТО!!!
91
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са истински гущери! Късат живо месо - само да останат на власт!
90
17
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
много добре знаем какво искаме смяна на властта на 4 години нови лица собразование и чужди езици Необременени с простотии мир и дружба със съседитеникакви конфликти с русия референдум за излизане или оставане в нато и еселектронно гласуване 120 депутати
89
4
 
24
 
! Отговори
СМЕХ БАКЕ... преди 3 години
Ако тия протестиращи лузъри от чужбина , налягали по улиците , влязат в Парламента, т.н "Виденова зима" ---ЩЕ ВИ СЕ СТОРИ "БЛАГОДАТНА ЕСЕН"... в сравнение с нея!НИМА НЕ ВИЖДАТЕ , ЧЕ ТОВА СА НАЙ-ОБИКНОВЕННИ НЕХРАНИМАЙКОВЦИ , ПИЯНИЦИ И БЕЗДЕЛНИЦИ , ИЗПОЛЗВАНИ ОТ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ , КРУШОВСКАТА *** И ГРИПЕНЧО , ЗА ЗАГРАБВАНЕ НА ВЛАСТТА И СЪСИПВАНЕТО НА СТРАНАТА!????КОЙ ПЛАЩА НА ТИЯ МЪРЗЕЛИВЦИ , ...ЗА ДА ЛЕЖАТ ПО УЛИЦИТЕ ВЕЧЕ МЕСЕЦ...??!НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ...???!
88
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се понякога тези хора как спят нощем.Къде са мъжете къде е достойнството?Как един не се опита да свърши нещо смисленно.Ковачите на закони и то какви.. нови глоби и такси прилагани на тези които нямат пари ,а тези от които трябва да се взима им е рай.Как не взеха няколко прости решения да мръднем малко. Да гласуват само хора с образование.Да не е фиксиран данъка за всички ,тези с минимални доходи да им бъде връщан.Такива решения трябват на икономиката.
87
2
 
13
 
! Отговори
уеиш преди 3 години
До карачанаковКоя ренета инджова, тази уж честната и не корумпираната....с частната борса??? Смехххх
86
2
 
12
 
! Отговори
ддт преди 3 години
До Анонимен 85, кото иска смарт за Борисов.По-добре да умреш ти, хем никой няма да скърби, хем няма да цапаш в нета....
85
4
 
17
 
! Отговори
до чесън преди 3 години
не ние получаваме кеш, а вие, а целта ви е вече изяснена Жан Виденова зима
84
16
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Профилът на подкрепящите Борисов и компания е ясен.Те са на линия докато има захранка.Когато куката остане гола,и Бойко остава сам.
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 88. Ти да не си оня с датите, дето почна от 16 юли?
82
7
 
18
 
! Отговори
Ще има преди 3 години
Бойко ще вкара още повече депутати
81
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне до 2-3 дена!
80
13
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Промяна няма да има не следващото, а още няколко правителства напред, докато не се изнесат абсолютно всички достойни хора от тази територия. Тогава промяната ще бъде абсолютна. Мутрата и неговите калинки са най представителните за страната и това е така от времето на Ботев, Славейков, Алеко Константинов. Най добре е *** да стои още няколко мандата, за да има реален стимул за разумните и достойните да напуснат. Иначе ще бъде някаква заблуда и напразна надежда.