ГЕРБ - готови да съберат нужните подписи до 2-и септември

Това прогнозира Данаил Кирилов
15 авг 2020 14:20, Петя Славова
473
ГЕРБ - готови да съберат нужните подписи до 2-и септември
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ са готови да внесат в Народното събрание искането за промени в Конституцията и съответно, да събере нужните за това 121 подписа до 2-ри септември. Прогнозата е на правосъдния министър Данаил Кирилов, направена пред "24 часа". Това означава, че най-рано на 2 ноември, най-късно на 3 февруари парламентът ще обсъди свикването на Велико народно събрание.

Темата вече коментираха много експерти, сред които Екатерина Захариева и Томислав Дончев, според които страната се нуждае от промяна в Конституцията.

Още по темата

 Според професор Георги Близнашки пък промените в Конституцията трябва да гарантират демокрацията в страната ни и да не дават възможност случайни хора да определят съдбата ни.

Според Румен Гечев от БСП, опозицията не би подкрепила предложението за свъкване на Велико народно събрание.

Експертът по конституционно право Георги Близнашки също коментира ситуацията пред Bulgaria ON AIR.

Близнашки смята, че в хода на конституционни промени трябва да се обърне поглед и към президентската институция.

"Гордея се с много неща в тази Конституция, гордея се, че спасих родното черноморие от разграбване", обясни Близнашки.

Според него е грешка в Конституцията прекият избор на държавния глава от народа.

"Всичко зависи от това дали в НС ще има необходимата воля и ще се съберат 160 народни представители. 30 години живеем в условията на демокрация, може би трябва да се даде възможност на една нова генерация да се произнесе по тези въпроси", обясни експертът.

"Каквито и промени да се предлагат, трябва да се случат енергично. Надявам се, че здравият разум ще просъществува. България няма време за губене, заради традиционната конфронтация по нашите географски ширини. Не може да извадиш Прокуратурата от съдебната власт. Има дефицит на държавници. Имаме най-добрата конституция в Централна и Източна Европа", каза още той.

От ГЕРБ имат готовност още в началото на септември да входират в Народното събрание предложенията за промени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП няма лесно да дадат конституцията на Лилов и Луканов да падне. Ще я бранят с живата плът на всички българи. Но са малцинство.
36
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ действат за разлика от Фигуранта!
35
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка! Следващите избори трябва да се проведат от чисти хора, по чист начин.Мафиотската държава се готви да си подсигури мафиотска конституция, защото по тази, заради системното й потъпкване, трябва до живот да лежат в затвора!
34
7
 
19
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Време разделно е, или България ще тръгне завинаги по пътя на свободния свят, или гангстерите на Бкп/ бсп начело с президента ще ни устроят " кримски вариант" и сливане с " евразия"! Всеки трябва да е наясно с това! ВНС е възможност за пълно скъсване с мутренските приоми в политиката, добре познати на всеки Българин през 30 годишния " руски преход" у нас!
33
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Айде бе и аз мога да те изтипосам с чекмеджета с пачки, че и с една гола проститyтка барабар. После *** доказвай че не си ти. Пък и д окато го докажеш аз ще съм си свършил работата.
32
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата няма вече печеливш ход и той го знае. Да си вдига чукалата
31
6
 
19
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бойко пак ги мина с 200 опозицията:):):):)С 300 даже:):):)
30
3
 
18
 
! Отговори
До Анонимен 29 преди 3 години
"Промяната е оставка, не пренаписване на закони в полза на ГЕП."---Щом мислиш, че законите или по-точно конституцията ще се пренапише в полза на ГЕРБ, значи ги виждаш да спечелят следващите избори! Защо тогава наричаш оставката промяна? Или за протестиращите голямата промяна е да гепат властта с едно временно правителство и да окепазят максимално каквото могат докато могат.
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви подписи бе? Какви пет лева? Това да не ви е съседски съд от време социалистическо? Освобождавайте терена и това е...
28
12
 
4
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Този здраво си противоречи в интервюто - един пьт казва , че имаме наи добрата конституция в европа втори пьт , че трябва новаГолям шаш и паника цари в - герб много си повярваха и това им изигра исключително лоша шега
27
12
 
3
 
! Отговори
Ехо преди 3 години
Тикой към Барни:-Сядай ,намери лист и пиши, конституция.- Намерих,колко пъти да я напиша?
26
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От една соцкочина, Бойко започна да гради нова държава, не можеш да минеш и сто метра без да видиш нещо построено или ремонтирано от него, гадни неблагодарници.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с една книга можеш да станеш велик стратег, важно е как я четеш и какво си научил ..... хахахаха ***.
24
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО 37:"руските еничари са избили повече българи, отколкото са загинали през войните" ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ НО ВСИЧКИ НИ Е ЯСНО ЧЕ СИ БЕДЕН ТРОЛАДЖИЯ. ТУРЦИТЕ СА ВЗЕМАЛИ КРЪВЕН ДАНЪК НЕ РУСНАЦИТЕ, РУСКИТЕ ВОЙНИЦИ СА УМИРАЛИ С ХИЛЯДИ ЗА ДА ОСВОБОДЯР БГ ОТ ТУРЦИТЕ ИНАЧЕ ДО СЕГА ЩЕШЕ ДА СИ С ФЕСА
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
31,'КОЙТО С.МЪРТ ПОЖЕЛАВА ДРУГИМУ САМ ПАДА В НЕЯ.Обективен Вселенски закон. Работи безотказно.'Това ми звучат като последни думи на газела захапана за врата от лъв.Нереални, неизпълними.Доказано от 4 млр години еволюция.Еволюцията срещу твоите 'вселенски' (по-скоро християнски) ТЕОРИИ.
22
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Га ви секне паряката гербаджийски послушковци що ще чините вий зимъска? М?
21
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След ВНС - никога кремълска марионетка - Фигурант за президент на България !Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
20
7
 
23
 
! Отговори
Мухахаааа преди 3 години
А Бойко как им ги вкара с 200... Искаме промени, рестарт... Ето ви...Ама сега не искаме! Искаме само Властта по втория начин и оня, Фигуранта, дето цял живот го е млатила каската по главата, да ни управлява еднолично! Те това е мечтата на другарите... Властта по втория начин черз Пуч... Щото на избори пак ще ги ответ с 200
19
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Според професор Георги Близнашки пък промените в Конституцията трябва да гарантират демокрацията" Е ДА ДЕЕЕЕ ТОЧНО, ДОСЕГА КАК БЕШЕ? И ЗАЩО ИСКАТЕ ПРОМЯНА ИЛИ КАКТО И КОГАТО ВИ Е ИЗГОДНО ИЗЕДНИЦИ ДОЛНИ МАФИЯ
18
6
 
17
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Ква оставка бе?:)):)Ами то няма протест за оставка:):):)Има 3 катуна с по 20 човека и 50 тротинеткаджии и колоездачи къде обикалят и блокират кръстовищата:):):)Фигуранта и трио Минетов,Хаджикян и Бабикян и тва да си скъсат повече от 1000 човека на улицата не могат да съберат:):):)