Захариева: Не бягаме от избори и служебен кабинет!

Идеята за свикване на ВНС била още от 2017, обясни вицепремиерът
15 авг 2020 09:00, Петя Славова
168
 Захариева: Не бягаме от избори и служебен кабинет!
Снимка: БГНЕС

Още през 2017 г. поехме ангажимент за свикване на Велико Народно събрание, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Още по темата

"Темата за това какво още е необходимо да се направи като изменение във връзка със съдебната власт е от много години", коментира още тя пред Нова тв и допълни - "Винаги се водим от това да бъдем обединена нация и народ, не бягаме от избори и служебен кабинет".

Вицепремиерът допълни, че още в предишното Народно събрание е имало дискусии по темата: "Тогава имаше сериозен дебат какво е възможно с обикновено Народно събрание и какво не. Темата за това какво още е необходимо да се направи като изменение във връзка със съдебната власт е от много години", каза още тя.

Вицепремиерът отбеляза, че премиерът Бойко Борисов й се е обадил преди да направи обръщението вчера. "Обсъждали сме го месец и половина дали е добре да се направи. Съдебната система трябва да отговаря на очакванията на хората.", подчерта тя, но допълни, че процедурата по свикване на Велико народно събрание и преди това обсъждане не е проста.

"Винаги сме показвали, че имаме смелост да го направим. Не бягаме от тази отговорност, не бягаме от избори и служебен кабинет. Винаги се водим от това да бъдем обединена нация и народ", категорично заяви Екатерина Захариева.

Според нея настоящата Конституция безспорно има своите достойнства. "Аз съм юрист, работила съм години по нея. Тя свърши своята работа. В същото време обаче, големите реформи, които обществото очаква, не могат да се случат с обикновено Народно събрание", обясни още вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
1
 
! Отговори
Искаме властта преди 3 години
Захариева, не си губете времето да изпълнявате искания на протестиращите! Дори да ги изпълнте, те ще кажат - "Защо!? Ние не искаме това, а искаме друго -... властта!"Но нека да е ясно поне и на публииата!
125
0
 
0
 
! Отговори
адвокат преди 3 години
Тази персона я помня от залите на ПРС и ООС,където обикаляше за служебни защити,защото няваше клиенти и работа/тогава изплащаха по 10-15 лв. на служебна защита/.После изчезна.И след години като я показаха за бъдещ служебен министър,щях да падна на пода от изненада.След тованаучх,че съпругът и,и Роско били приятели и съдружници.И той я направил юрисконсулт в президенството/или нещо подобно/.И тази персона има наглостта да ни поучава.Ела да се сравним като юристи,неуважаема госпожо.Лично те помня.
124
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 3 години
Кльопай го на Сорос. За друго не стааш.
123
1
 
3
 
! Отговори
Гошко преди 3 години
И да бягате и да не бягате все тая. Ще ви настигнем.
122
1
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Тази не знам защо постоянно се смее.Да не е дели
121
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миличката сложила българско знаменценай-отпред за да прикрие слугуванетона пиндостан по най-позорен начин вмеждународните организации.
120
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... за тях не е приемливо техниятприслужник да си прикрива следитес националноотговорни проектикато балкански поток и аец белене.Икономиката на България за тях епоследна грижа, такава не трябва да съществува. В американскитекраттунки България е бъдещтеатър на военни действия срещу Русия.
119
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Amerikanskite batkovci podkrepqxa bace i toi si be6e car.-- т.е. американските батковци подкрепяха баце и той си беше цар.Тука е зарито кучето. Както вече съм писал"бацето" е американска ***, вършил епрестъпления за да обслужва американски интереси.Но за това медиите не пишат. Сега идва моментътза разплата, народът трябва да му поиска сметказа нанесените щети на бюджета и в затвора.Американските батковци вече не го подкрепятзащото те искат абсолютно подчинение -- за тяхне е приемл
118
1
 
1
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ГРЕ4ЕВ ,ГЕ4ЕВ НАЛИ БЯХТЕ ЗА НАРОДА - А !!!!!!!!! МАИ СТЕ ЗА ВЛАСТА ДА ОГРАБИТЕ ВСИ4КО ДА ФАЛИРАТЕ ДЪРЖАВАТА!!!!!!!!!!!! ВИЕ ТОВА ГО ВЛАДЕЕТЕ ПРЕКРАСТНО !!!!!!!!!!
117
3
 
3
 
! Отговори
гост преди 3 години
Не вярвам на нито една дума на тази.
116
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, 113 какво те сърби тебе гробарю НИНОВА???Кажи нещо за чекмеджетата и суджуците, после ни занимавай с Нинова.
115
2
 
1
 
! Отговори
Бягайте преди 3 години
по-бързо при братя Галев,те ви очакват.
114
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е поредният и последният автогол на ГЕРБ в собствената му врата.Двата отбора си вкарваха само автоголове във футболната среща ФК ГЕРБ-ФК "Протестер".Футболната среща на двата отбора показваше кой от тях е по-глуппав и по-***, кой е по-голяма калинка и по-голям ахмак.ФК "Протестер" губеше срещата по глуппост, но ФК ГЕРБ вкара в последния момент тройка голове в собствената си врата и загуби срещата.
113
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
госпожа Шербетка пак са изхвърли "по герберски"....КАТО "НЕ БЯГАТЕ" от служебен кабинет и избори,защо са ОПЪВАТЕ КАТО МАГАРЕТА НА МОСТ?!?!Айде,ДОКАЖЕТЕ,че все пак нещо ТВЪРДИТЕ,а не че само си чешете езиците :-Давайте я тая пуста оставка и "без никакъв страх",идете на избори!..Айде!...какво чакате?....И друго:-Свикването на ВНС В МОМЕНТА е грозен и недостоен ход!!!..Първо трябва да въведем ред в "Кошарката" си НА ОСНОВАТА на СЕГАШНАТА Конституция!!..А като станем НОРМАЛНА държава,да п
112
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом ще правите експерименти с България и нейната конституция, подавайте оставка и нови избори.Щом сте готови на всичко само заради оставането на власт, дори с антибългарска дейност против нейната конституция и противоконституционни действия, по-добре подавайте оставка.Побъркани и хаотични калинки ще правят експерименти с конституцията и конституционния ред в държавата България.Те щели да казват и да променят, както им е кеф, конституционния ред - едни слабоумни калинки.
111
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Замеряхме ви с каскети. Няма файда .Почваме с yшанки. Ще има боричкане за yшанки и шушанки. Оставкааа.
110
2
 
6
 
! Отговори
как да не бягате преди 3 години
Бе госпожо. нали веднага ще захапят лидера ви ,ами кметовете ви ? Та вие ако подадете оставки на следващите избори ще сте с половината ръководен състав естествено ,ако няма договорки ,но ако има народа веднага трябва да се вдигне ,защото това би означавало ,че всичко е било напразно и са го изиграли на ново ! За това изпитвате пълен сковаващ ужас от служебен кабинет ,затова търсите ,,диалог,, което е пазарлък за бъдещето ВИ ! Страх ви е защото има за какво да се страхувате .....
109
1
 
8
 
! Отговори
Нов преди 3 години
Сек ретарката пл ювна алиева стана въ ншен мин истър-у ж а с.
108
2
 
12
 
! Отговори
Зомбиленд преди 3 години
След като БСП и Воля публично заявиха , че са против , вече е ясно , че ВНС няма как да има и след като ГЕРБ не ги е страх от избори и служебен кабинет , очакваме #ОСТАВКАТА , час по-скоро. :)
107
2
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
като не бягате от избори тогава подаваите си оставката и кои от където ечакам отговор какъв е произхода на парите и златото в чекмеджето депутатикоито са избрани с купени гласове не могат да пренаписват конституцията