Нинова: Предложеният праг на бедност е удар по най-уязвимите

Лидерът на БСП се опасява, че кризата ще се задълбочи
17 авг 2020 11:10, Нели Христова
38
Нинова: Предложеният праг на бедност е удар по най-уязвимите
Снимка: БГНЕС

Предложението на правителството за нов начин на определяне линията на бедност доказва, че всеки ден оставане на власт на Борисов е вредно за България. Това написа в профила си във фейсбук лидерката на БСП Корнелия Нинова.

"Прагът на бедност, предложен от правителството, е удар по най-уязвимите хора. Решили са социалният министър да прави предложения за промяна - според възможностите на бюджета.

Като знаем как правят и харчат бюджета - има огромен риск да променят субективно прага на бедност и така да ограничат броя на хората, които имат достъп до помощи.

Над един милион и двеста хиляди българи живеят под прага на бедност. Очакванията са в резултат на кризата, тя да се увеличи.

Правителството създава опасност при рецесия, първата политика, която да пострада да е социалната. А трябва да е точно обратното. В криза първо се мисли за хората. При това предложение на правителството се пренебрегват базови принципи - отпада определяне линията на бедност на база резултатите от изследване на доходите и условията на живот (EU-SILC), когато има забавяне на ръста на БВП и съществува в средносрочната бюджетна прогноза.

Борисов твърди, че правителството му трябва да остане, за да решава проблемите със социално-икономическата криза. Тъкмо обратното. Колкото повече стоят, толкова повече ги задълбочават. И то за сметка на най-бедните и уязвими хора.

Оставката е възможност за по-бързо преодоляване на кризата и подобряване на живота на българите."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Достатъчно е да видя икономическия "корифей" Гумен Речев зад нея и дотук. Няма какво да се каже повече.
6
3
 
21
 
! Отговори
моч преди 3 години
Не зная през последните 100 години за България и за Българите да е имало нещо по-вредно и по-унищожително от наличието на болшевико-терористичната просъвеЦка , античовешка организация БКП (БСП или както там се е наричала през годините )
5
4
 
19
 
! Отговори
По комунистически преди 3 години
Другари,трябва да воюваме срещу тази въпиюща несправедливост-нискияпраг на бедност.Той трябва да бъде вдигнат многократно и ние ще се боримза това.Откъде ще дойдат парите не е съществен въпрос-вземаме властта,ставам министър-председател,назначавам др.Р. Гечев за вицепремиер иминистър на иконом. развитие.Заемал е тази длъжност 1996-1997година и знае как да се оправя.Левът е стабилен,излизаме от валутния борд,правим го плаващ и ще завалят пари.Какво ще можем да си купим с него едруг въпрос.
4
4
 
19
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Коментарите на Нинова са като във вица за краставичката. Кой каквото ще да говори....но нейните коментари завършват НЕОТМЕННО С оставка на правителството / краставичката/....На радев - същото положение. Едно към едно. БЕЗ НИКАКВА РАЗЛИКА. ЯВНО СА ПИСАНИ ОТ ЕДИНЕН РУСКИ ЦЕНТЪР. Впрочем, ДНК АНАЛИЗ НА РУСКИ ИНСТИТУТ ДОКАЗА, ЧЕ РУСНАЦИТЕ НЕ СА СЛАВЯНИ!!!!! О ХО ХО !!!!!!!!!Панславизмът на Решетката отиде на бунището на Истината.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аве заврения зет навремето беше на друго мнение, даже беше нарекъл пенсионерите - нищо неправещи хора, които мислят само за пари, а тази се загрижила.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвратително !
1
4
 
32
 
! Отговори
Карандаш преди 3 години
Другарката Нинова пак се плющи като пуберитетска чекиа на мокър пясък. Ако един милион и двеста хиляди живеят под прага на бедността мижавите протести на петшестнадесетте *** на орлов ще са като селска вечеринка пред протеста на гладните. Айде вече да пораснеме, другарко Нинова, и когато не можем да помогнем поне да не пречим, а? Вземете се скрийте някъде поне докато ви.мине прословутия конгрес и като се уточните кой ще води бащината дружина, тогава излезте пак на светло.