Радев сред протестиращи във Варна: Дневният ред е ясен – оставка!

Според него целта на Борисов е отклоняване на дневния ред
Обновена: 17 авг 2020 22:17 | 17 авг 2020 19:40, Красимир Ангелов
577
Радев сред протестиращи във Варна: Дневният ред е ясен – оставка!
Снимка: БГНЕС

Дневният ред е категорично ясен – оставка, незабавна и безусловна, честни избори с машинно гласуване и тогава следващият парлачент, избран с вашата воля, да дебатира новата Конституция. Това обяви президентът Румен Радев, който пристига при протестиращите във Варна.

Според него това трябва да стане с участието на всички граждани. “Не се прелагат задкулисно промени в Конституцията. И след обществено обсъждане, внасяне на тези промени в парламента”, начерта пътят държавният глава, цитиран от bTV.

Още по темата
Според него целта на премиера Борисов е отклоняване на дневния ред на обществото.

"Виждате какво става с хората 40 дни. Българите в много градове у нас и в чужбина скандират оставка. Най-големият страх на това управление е честни избори с машинно гласуване", заяви Румен Радев.

"Изобщо не става да става дума да се коментират тези предложения, внесени от министър-председател, който уби парламентаризма, и аз призовавам всички, които милеят за бъдещето на България да не попадат в капана на Борисов, да не се увличат изобщо в обсъждане на това недоносче, наречено предложение за нова Конституция. Моята промяна в никакъв случай няма да я внеса в този парламент", посочи още държавният глава.

Както е известно по-рано днес министър-председателят подчерта, че твърденията, че с искането му за свикване на Велико народно събрание цели да отложи във времето подаването на оставката на правителството, е лъжа.

"Първа лъжа: Борисов и ГЕРБ целят да протакат във времето да няма 2-3 месеца избори, вкопчили са се във властта. Затова ние внасяме днес тази Конституция и изобличаваме втора лъжа - че това е конституция на ГЕРБ и Борисов. Лъжа е, че ние не искаме машинно гласуване", допълни още Борисов.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


577
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е резидент, а сгащен-комунист-престъпник-камикадзе! Импичмънт!Или да подава оставка и да се явява на парламентарни избори!
279
34
 
7
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Президента не го интересува нищо друго освен оставката на Бойко и Гешев.Истински държавник!България на първо място!
278
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката: Сякаш са хванали Фигуранта на местопрестъплението - гузен, мрачен, пред сепуко !
277
4
 
27
 
! Отговори
А. Петров преди 3 години
Докато организаторите и ръководителите на този метеж не бъдат вкарани в затвора мир в България няма да има. Гешев докога ще ги гали с перце? Обикновенните полезниИдиоти може само да бъдат разпитани и регистрирани с диагноза"***".
276
18
 
5
 
! Отговори
demolitor преди 3 години
Терберските тролчета се се наелектризирали , гърчат се като червеи .Часовника цъка
275
4
 
20
 
! Отговори
Отворете си очите преди 3 години
Вижте кои са организаторите на протестите, има достатъчно информация в Интернет.
274
13
 
7
 
! Отговори
Космат Стамат килия5 преди 3 години
Айде Бойче , айде маце , не се дърпай
273
14
 
8
 
! Отговори
Космат Стамат килия5 преди 3 години
Бойче , айде *** , до кога ще те чакаме
272
1
 
25
 
! Отговори
hitko преди 3 години
Интересно как БГ граждани живеещи в чужбина имат така силното желание да доведат пак тези които ги прокуди на власт. Мазохизъм, ..садизъм или как да го наречем това явление! Хора които живеят зад граница, печелят не рубли или левове, но умират да постват по фейса руски частушки и снимки на оня другия Вожд! Искат да се приберат в БГ, защото не са особенно успели на Запад, но не им стиска да гмурнат във водовъртежа на реалността.
271
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руски лузър с големи клепари- Рундьо Радев
270
6
 
27
 
! Отговори
ядосан преди 3 години
Дневният ред е ясен...оставка на Радев.Този човек няма нито срам,нито себеуважение, а само едно лицемерие.Недопустимо е такова поведение и кога ще има край, не се знае. И това ми било "президент" на държава? Срам и позор...и за медиите,които преувеличават и манипулират хората с неверните си репортажи.Но накрая истината ще лъсне и тогава ще видим кой ще се смее последен.Тези протести станаха неконтролируеми и опасни за живота на хората,но явно някои хора това искат,защото не намериха друг начин.
269
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
срамувам се,че гласувах за този държавен изменник.Тоя гнусен фелдфебел е готов и майка си да продаде за 20 рубли.Затвор за тая страхлива мишка
268
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подаване на оставка от Борисов е удар за всички, които сме гласували за ГЕРБ! Тогава ние ще протестираме пред президентството!
267
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се възмущават КОМУНИСТИТЕ, ЧЕ ББ ПСУВА, но в приятелски кръг , погледни как изтънчени КОМУНИСТИТЕ пишат ,когато някой плюе по РАДЕВ! МНОГО сте ДВУЛИЧНИ! Представих си ЗЛОБНИЯ ПРЕЗИДЕНТ КАК ЛИ ПСУВА ПРЕД СЪВЕТНИЦИТЕ!
266
3
 
30
 
! Отговори
патриот преди 3 години
Въпрос с понижена трудност - защо на всички снимки Радев гледа като шпионин?
265
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Импийчмънт за Радев!
264
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябва да се допуска еднолична власт на Радев!
263
13
 
5
 
! Отговори
Валери Симеонов преди 3 години
Конституцията е сложен процес мисля че и шест години няма да ни стигнат да я измислим, ние с шкембето сме твърдо за!
262
5
 
18
 
! Отговори
в София преди 3 години
Пишете всякакви измислици за Борисов но Радев посетна на живото на млада майка с две дечица с бой с бухалки
261
4
 
1
 
! Отговори
Леон преди 3 години
A причината за протакването са данни от терца-разузнаването ,че цялата планета със хорица ще види в небето жалката си съдба . И тогава Герб няма много да са виновни. Какво пък...ако света беше две компании от хора . Красивата щеше да е тиха и смирена а грозните щяха да са пияни и да слушат поп-фолк .