Корнелия Нинова с план за възраждане на бедния Северозапад

"Решили сме какви да са мерките за социално и икономическо развитие"
Обновена: 23 авг 2020 13:50 | 23 авг 2020 13:50, Александър Попов
326
Корнелия Нинова с план за възраждане на бедния Северозапад
Снимка: БСП

Корнелия Нинова се срещна със симпатизанти на БСП в Козлодуй, Мизия, Оряхово, Хайредин, Борован, Бяла Слатина, Мездра, Роман, Криводол и Враца.

Тя отчете, че българският Северозапад е най-бедният - 33-ят регион в България и в целия Европейски съюз и "следователно му е необходима целенасочена помощ и политика за промяна на това положение. Ние сме го заложили като приоритет.ва заяви Корнелия Нинова днес на срещата в Козлудуй на която присъстваха и членове на партията и от Мизия, Оряхово и Хайредин.

"Решили сме какви да са мерките за социално и икономическо развитие, за да тръгне регионът напред. Първото ни конкретно предложение е "Национален фонд за сближаване между регионите". Оттам трябва да дойде ресурс за даване на тласък за здравеопазване, образование, работни места, за да имат хората условия да остават да живеят тук и да идват нови. Ключов въпрос е този за укрепването на местната икономика. Последната подобна мащабна политика по отношение на работни места и стимулиране на местната индустрия е правен в началото на 70-те години", заяви тя.

Нинова подчерта, че "днес има нови реалности, които изискват и нови мерки - инвестиции в индустриални паркове, в бизнес инфраструктура, в социални предприятия; създаване на привлекателна икономическа среда – преференции за местния бизнес по смисъла на ЗКПО и преференции от Местни данъци и такси за първите пет години от съществуването на нови фирми".

"Работим по два свързани сектора, които са подценени тук – селско стопанство и туризъм. Селско стопанство – подкрепено зеленчукопроизводство, овощарство, биоземеделие и животновъдство; туризъм – подкрепа на регионални туристически продукти. Ние винаги сме ориентирани социално, с грижа за хората. Затова в този пакет специално място е отделено за хората, на младите - жилищна програма за млади квалифицирани кадри; привличане на бъдещи специалисти (ученици и студенти) чрез стипендии срещу завръщане в района, в т.ч. стипендии за студенти по технически специалности, необходими за развитието на съответните отрасли в икономиката; – стипендии за студенти, които след завършване се ангажират да работят в общинските администрации (повишаване на административниякапацитет); – стипендии за гимназисти и подпомагане на професионални училища и паралелки с оглед създаване на бъдеща квалифицирана работна ръка за предприятията.

Корнелия Нинова припомни, че в този регион се подценяват природните бедствия. 

"Знаете какъв ад преживяхме заедно с вас при наводнението в Мизия, където живее семейството ми. Наводнения, свлачища, горски пожари - това изисква специален фокус и внимание, защото 5 най-важното е човешкият живот и запазване на собствеността на хората. В заключение, без хора няма как да възродим региона. Тоест всяка политика оттук насетне трябва да е подчинена на това. Грижа за хората, за да останат и да възродят този край на България", завърши Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите винаги имат план как да похарчат парите на другите !
48
4
 
3
 
! Отговори
хе хе преди 3 години
Колко планове е имало до сега и колко сладки приказки, не разбрахте ли, че демокрацията е най-порочната система. Ама опитайте пак де, щом има още хора които гласуват, гласувайте пак за Нинова, или пак за Бойко, те и ГЕРБ ще извадат план за възраждане, какво си мислите, и за който искате гласувайте, и догодина а може и по рано пак ще ревете и ще протестирате.
47
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Меркел вече не може да спаси Бойко ... Бойко е аут. И Гешев с него. И Цацаров, и Кошлуков, и Марешки, и Симеонов, Каракачанов ... Мъчно ми е за Спас Гърневски, защото съчиняване стихове за БКП и Априлския пленум, после стана седесар, после царист ... Сега се кипри като гербер, но след това ще му е трудно
46
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите винаги имат план, и винаги пак става същото.Никога повече БСП!
45
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимката е: Среща с челници в труда преди Конгреса на Партията !
44
0
 
16
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
Нищо от това няма да се случи. СоциалазЪмът не може да излезе от кратуните им. Едно време така щяха да развиват Странджа - Сакар.
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази да не е тръгнала да приватизира и "Козлодуй" ?
42
0
 
26
 
! Отговори
БСП са гадове преди 3 години
БСП предложат ли някакъв план се кръстиш и бягаш по - далече. На тези големият им проблем са делата, иначе на думи и локуми винаги са много велики.
41
0
 
19
 
! Отговори
Възрожденски пример преди 3 години
По време на Станишев, Царя и Доган, в нашия окръг назначиха за шеф на горското, човек на ДПС.Така "клаха" гората,като турчин не е клал..Същото стана в съседен окръг с областен такъв! А там никога не само не е имало ДПС,а и хора от техния етнос!? Народът помни,КОЙ вкара тези вълци в държавното управление!Затова и за плана - не щем и да чуем за него!
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом Корона Нинова е тръгнала да имунизира Северозапада значи е усетила, че Борисов прави точки там, защото вече предприе инфраструктурни обекти за кръвоснабдяването му.
39
1
 
17
 
! Отговори
не и се връзвайте преди 3 години
Тая само чака да докопа властта, ако ние и я дадем и да опоска държавата, така като направи с БСП. Занули я. Това чака и България, ако крушовската *** и Грипен Радев управляват България. Никакъв план няма тази, има план как да открадне парите. Бяха на власт, 2 пъти фалираха държавата, мерси.
38
0
 
22
 
! Отговори
Кака КорниИ преди 3 години
Таварищи.Само ме изберете,аз ше ви оправя.Чесна техноимпексна дума ви давам.
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо по кръстовищата "катуни" - комуни !Да си даде банковата сметка на Ало'апашите да й напълнят "Фонда" !
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първото ни конкретно предложение е "Национален фонд за сближаване между регионите". Оттам трябва да дойде ресурс за даване на тласък за здравеопазване, образование, работни места, за да имат хората условия да остават да живеят тук и да идват нови.----------------------------А парите за този фонд откъде? Общо взето празни приказки както при всички партии на всички избори досега.
35
0
 
13
 
! Отговори
тунел Петрохан преди 3 години
Ако иска тя да направи нещо за Северозапада да направи тунела под Петрохан.Стига е говорила празни приказки.
34
7
 
6
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Бойко отива в нищото , така както се появи от нищото, а нинова си седи там, откакто нейната партия БКП създаде най-много милионери и милиардери от глава на членска маса!На мода е Радев, който е на гребена на вълната и манипулира българите, които с честен труд мизерстват в България!!!Така е в България, все някой трябва да поема щафетата и да манипулира хората, които са останали извън играта!!!Дали ще е Отривното Трио или Президента Апартаментчик, някой трябва да манипулира!Фил Дрискоу!ЦРУ!
33
0
 
12
 
! Отговори
Станислав преди 3 години
Тя не приватизира ли Техноимпекс, най голямото предприятие което праща БЪЛГАРИ НА РАБОТА В ЧУЖБИНА...Сега сина и не учи ли в САЩ....
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези мазни усмивки - запазената марка на БСП.Овчаров,Първанов,Станишев,Нинова - ухилените,червени,социални милионери! Забогатяхте ли и Вие като тях,драги Избиратели, докато бяха на власт, благодарение на вас ?
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А "Фонда" от РотФронта ли ще дойде или от Фигуранта !?
30
0
 
8
 
! Отговори
sa преди 3 години
Напълно възможно е да го направи, с помощта на Техноимпекс, Синче в Америка работещо за Goldman Sachs, топла връзка с евросредства