Корнелия Нинова с план за възраждане на бедния Северозапад

"Решили сме какви да са мерките за социално и икономическо развитие"
Обновена: 23 авг 2020 13:50 | 23 авг 2020 13:50, Александър Попов
326
Корнелия Нинова с план за възраждане на бедния Северозапад
Снимка: БСП

Корнелия Нинова се срещна със симпатизанти на БСП в Козлодуй, Мизия, Оряхово, Хайредин, Борован, Бяла Слатина, Мездра, Роман, Криводол и Враца.

Тя отчете, че българският Северозапад е най-бедният - 33-ят регион в България и в целия Европейски съюз и "следователно му е необходима целенасочена помощ и политика за промяна на това положение. Ние сме го заложили като приоритет.ва заяви Корнелия Нинова днес на срещата в Козлудуй на която присъстваха и членове на партията и от Мизия, Оряхово и Хайредин.

"Решили сме какви да са мерките за социално и икономическо развитие, за да тръгне регионът напред. Първото ни конкретно предложение е "Национален фонд за сближаване между регионите". Оттам трябва да дойде ресурс за даване на тласък за здравеопазване, образование, работни места, за да имат хората условия да остават да живеят тук и да идват нови. Ключов въпрос е този за укрепването на местната икономика. Последната подобна мащабна политика по отношение на работни места и стимулиране на местната индустрия е правен в началото на 70-те години", заяви тя.

Нинова подчерта, че "днес има нови реалности, които изискват и нови мерки - инвестиции в индустриални паркове, в бизнес инфраструктура, в социални предприятия; създаване на привлекателна икономическа среда – преференции за местния бизнес по смисъла на ЗКПО и преференции от Местни данъци и такси за първите пет години от съществуването на нови фирми".

"Работим по два свързани сектора, които са подценени тук – селско стопанство и туризъм. Селско стопанство – подкрепено зеленчукопроизводство, овощарство, биоземеделие и животновъдство; туризъм – подкрепа на регионални туристически продукти. Ние винаги сме ориентирани социално, с грижа за хората. Затова в този пакет специално място е отделено за хората, на младите - жилищна програма за млади квалифицирани кадри; привличане на бъдещи специалисти (ученици и студенти) чрез стипендии срещу завръщане в района, в т.ч. стипендии за студенти по технически специалности, необходими за развитието на съответните отрасли в икономиката; – стипендии за студенти, които след завършване се ангажират да работят в общинските администрации (повишаване на административниякапацитет); – стипендии за гимназисти и подпомагане на професионални училища и паралелки с оглед създаване на бъдеща квалифицирана работна ръка за предприятията.

Корнелия Нинова припомни, че в този регион се подценяват природните бедствия. 

"Знаете какъв ад преживяхме заедно с вас при наводнението в Мизия, където живее семейството ми. Наводнения, свлачища, горски пожари - това изисква специален фокус и внимание, защото 5 най-важното е човешкият живот и запазване на собствеността на хората. В заключение, без хора няма как да възродим региона. Тоест всяка политика оттук насетне трябва да е подчинена на това. Грижа за хората, за да останат и да възродят този край на България", завърши Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27Винаги е така. Избирателите на БСП страдат от особен тип мазохизъм. Любимото ми е - Еми те всички са еднакви, и айде пак за БСП-то. Класика!
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая явно в друга държава живее. Тия "мерки" отдавна ги има.Без глупостта със "Сближаването", което е схема за замитане на пари, които ще бъдат откраднати, без никой да се е "сближил".Никога вече БСП.
27
13
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
До Ха ха ха "Бойко измоли от ЕС специално за Северозапада 400 мил. лева"---Даже да е вярно това, което си написал, тия пари няма да дойдат у народа или малкия и средния бизнес тук. Парите пак ще идат в гербаджийските фирми, дето полагат асфалт, санират, или Бог знае как перат пари...
26
0
 
14
 
! Отговори
Видев преди 3 години
Да създаде ТКЗС :))
25
0
 
9
 
! Отговори
Божидар преди 3 години
Най-задлъжнялата и затлачена от проблеми община в България е община Родопи. И там парадоксът е, че там винаги си избират комунисти за областни управители.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви корелии,никакви бойковци.Доста се оядохте,без да имате нужното образование,познания и култура.Само лакомия.Баста!
23
0
 
19
 
! Отговори
Един от народа преди 3 години
Северозапада ще се оправи,когато Нинова и цялата комунистическа свoлa4,бъдат хвърлени в Дунава.Не да се изкъпят или измият греховете,а с по един тротоарен бордюр вързан за шията.
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че Тройната коалиция не я ли възродиха до 2008, бе?Колко пъти,колко пъти ,един ли.. сто ли?
21
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Меркел вече не може да спаси Бойко ... Бойко е аут. И Гешев с него. И Цацаров, и Кошлуков, и Марешки, и Симеонов, Каракачанов ... Мъчно ми е за Спас Гърневски, защото съчиняване стихове за БКП и Априлския пленум, после стана седесар, после царист ... Сега се кипри като гербер, но след това ще му е трудно
20
0
 
25
 
! Отговори
4epa преди 3 години
РАЗБРАХА ЗА 200 000 000 МИЛИОНА ЕВРО И ВЕДНАГА ИМАТ ПЛАН ДА ГИ ОТКРАДНАТ !!!!!!!!!! БРАВО - САМО ТОВА МОЖЕТЕ МИЛИОНЕРИ 4ЕРВЕНИ !!!!!!!!!!!!!!!!
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарката Нинова от Крушовица, да се запита защо вожда им Тато не му пукаше за северозападналия регион... сега да не разтяга локуми и да набеждава... много е грозно.
18
0
 
21
 
! Отговори
Помнещ.... преди 3 години
Ах.....Корнелия....какво знаеш ти за този край?Или се прваиш, че не знаеш!!!??? Насила вкарахте хората в ТКЗС-та и МПС. Взехте им всичко след 1946г. И......селяните напуснаха , за да отидат и станат работници в заводите по градовете.Дали искаха? ......Абе кой те е питал тогава. Бой и е.......н ,докато забравиш за частаната си земя.Да. Раздаваха ,,частно " по 2 дка, за да си....посрещнеш ,,нуждите"... Да отглеждаш прасенце и кокошчици, но ....се
17
0
 
28
 
! Отговори
факт преди 3 години
чакай, бе.. бсп не бяха ли на власт цял мандат от 2005 до 2009?! бяха..!.. е, къде им беше плана за възраждане на Северозападна България тогава?! или тогава тоя регион е бил "цветя и рози"..!? смехотворно
16
3
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Вече не вярвам, да се промени каквото и да било тук. Тия приказки ги слушаме преди всички избори от 89-та насам, и после всички получават следизборна амнезия. Без изключения. И осребряват придъднвието си във властта по всички възможни начини. Справка-Фидосова, Митко Галата, кметовете по места.....
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой се интересува от нейните планове? Те опират единствено да изучи и да уреди на хляб детето в таз тежка чужбина!Другото е "мижи,да те лажем" по партийни пленуми..
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те от миналото оправяне не мигат да се възстановят, тия пак искат да ги оправят. Лелее, срам!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има планове за по доходоносни кражби!Та де що БКП (Герб, БСП, ДПС, Патриоти, ВОЛЯ) царува, народа си го дуухаа по заслуга
12
0
 
21
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ЩЕ ИМ ПРАВИ ТКЗС - ТА !!!!!!!!!!!!!!!!! КОЛХОЗИ- БРАТУШКИ !!!!!!!!! ЩЕ ИМА ПЛАНУВАНА ЗАГУБА !!!!!!!!!! ДА ЖИВЕИ ТРУДА !!!!!!!!! ПЕТИЛЕТКИ !!!!!!!! И МЕ4ТИ ЗА СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ - ДРУГАРИ !!!!!!!!!!!!!!!
11
1
 
12
 
! Отговори
демократ преди 3 години
Само труд, данъци и честност ще ни спасят.Всичко друго е химера.Затова блъскайте като добици, крадете се взаимно и се погубете за чужди хора.
10
0
 
30
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
БСП и ДПС се канят пак да яхнат властта, хахаха.