Манолова няма да прави партия, отива с партньори на избори

"Изправи се.БГ" ще включа граждански организации и комитети
Обновена: 31 авг 2020 15:10 | 31 авг 2020 15:10, Анисия Иванова
129
Манолова няма да прави партия, отива с партньори на избори
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бившият омбудсман Мая Манолова ще се яви на следващите парламентарни избори с партньорска мрежа на своята гражданска платформа „Изправи се.БГ“.

На площад "Славейков" в столицата тя обяви, че няма да създава нова партия, а партньорската мрежа застава твърдо зад исканията на протестиращите.

В мрежата ще участват граждански организации, инициативни комитети и партии извън статуквото, като в листите си ще разчитат на експерти и млади хора, а платформата е отворена за участието на гражданите.

Партньорската мрежа се обедини около меморандум за повишаване на доходите и демонтиране и ревизия на едноличния модел на управление, в който основа са повишаването на доходите, електронното управление, гаранция за чиста околна среда, достъпно образование и здравеопазване, преосноваване на институциите, промяна в Конституцията и ревизия на управлението.

В широкото обединение ще се включат граждански организации, инициативни комитети, регионални и сдружения и организации. По думите на Манолова, в обединението ще влязат и партии извън статуквото, граждани и експерти:

Партньорската мрежа застава зад исканията на антиправителствените протести и предлага пакет от икономически мерки за постигане на минимален доход от 1000 лева на месец, безплатен интернет и таблет за всеки ученик, безплатни детски градини и достъпно здравеопазване без доплащане.

Партньорската мрежа около Мая Манолова се обявява също и за закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура.

Сред първите, заявили подкрепа за Мая Манолова, са майките от инициативата „Системата ни убива“, Движение България на гражданите и „Движение 21“ на Татяна Дончева. Форматът остава отворен, а членовете на партньорската мрежа започват обиколки в цялата страна за набиране на съмишленици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
23
 
! Отговори
шоп преди 3 години
Няма да прави партия, щото после ще стане за смях като получи само гласовете на родата:)
82
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТАЗИ Е ПЪЛЕН КУКУМИЦИН- ДА СИ ГЛЕДА ГОРЕЩИТЕ ВЪЛНИ И ДА НЕ ЗАНИМАВА ХОРАТА С ПРОСТОТИИТЕ СИ....
81
0
 
21
 
! Отговори
Кречеталото аут преди 3 години
Хайдее, отрязаха и на Мая парите от Дубай и вече няма да прави партия ! Ще се мъчи да се присламчи към някоя от многото БСП филиални-партийки ...... ***, Възраждане , Да Б-я, АБВ, Движение 21 и т.н.
80
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тази да не е мазохистка непрекъснато си прави харакири?????
79
17
 
0
 
! Отговори
Всички срещу ГЕРБ преди 3 години
До 1986: А ти ми се виждаш нещо зле с граматиката. И си забравил да изключиш Caps Lock на клавиатурата си.Сега е време да се оттървем от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка. А правителството на Димитър Попов е вече в историята. Но беше пример за единодействие по постигнато съгласие между политическите партии тогава. Имаше проблеми, но имаше и резултати. Но това е дълга тема.
78
2
 
15
 
! Отговори
ИЗС*РИ СЕ БГ преди 3 години
Лая Мазолова да не би да си мисли, че не помним, че е била във влстта, та сега се представя за едва ли не, ново лице в политиката?
77
13
 
0
 
! Отговори
Отиваме на избори преди 3 години
До БОЗО: Може и да има Велико Народно събрание. Но не сега.Схемата на Бойко беше проста: Ако се съберат 2/3 (160) гласа се правят избори за Велико Народно събрание. Когато се приеме конституция (след половин или даже след една година) се правят избори за обикновено Народно събрание.И през всичкото това време щеше да управлява (и провежда изборите) настоящото гербаджийско правителство. Дори и Бойко да подаде оставка, правителството щеше да управлява като правителство в оставка.Но няма да мине.
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще си позволя да пророкувам,да не се съеши с Главчо МАЯМАТА??Татяна Дончева,пффф и двете ще имат по 1,2%!!Крави комунярски,едната се разсипа от ...другата си остана с тиха спалня,едната отхвърлена и побесняла,другата незалюбена и откачила и двете полудели от злоба!
75
1
 
10
 
! Отговори
Хайдутин преди 3 години
До Отиваме на избориТова божковистите са големи измикярчута! Най напред искаха ВНС, сега Цъ! *** то кво искаш от зелени кратуни!
74
0
 
17
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
"Костинбродска" на всички власти метреса!
73
0
 
8
 
! Отговори
БОЗО преди 3 години
До Отиваме на избориА бе, нали вие искахте ВНС или си забравил?
72
21
 
1
 
! Отговори
Отиваме на избори преди 3 години
Пл'юйте, пл'юйте гербаджийски тролчета. Но Велико Гербаджийско събрание няма да има. Доган вече отписа Бойко.
71
1
 
12
 
! Отговори
РАБОТА ЛИ? преди 3 години
НАРОДА ГО Е КАЗАЛ РУСО ГЛАДНО НЯМА !НО ИМА ОЩЕ ХОРА ДЕТО ИСКАТ ДА Я ХРАНЯТ ТАЯ ПУСТА МАЯ,*** ДЕ ЛИ ЩЕ МУ ИЗЛЕЗЕ КРАЯ?
70
1
 
11
 
! Отговори
ЗА 10 КИНТИ преди 3 години
а СТИГА с ТАЯ, мая за хляб ли е,пчела ли е,лети от цвят на цВят ли,или от мъж на мъж ЛИ ?И не мой си намери кой да я начеши ли?Глуповат народ ЕЙ!Тия си въртет кинтите пък чичо с пръст в устата.Че и големи застъпници са извъдихте бре!Туй направила, онуй направила и накрая нищо конкретно!И се ЗА СОФИЯНЦИ , И ГОРКАТА ЩЕ *** ПАРИЧКИ пък вии мухички! ЦАКАЙТЕ МИНУСИ ЧЕРВЕНДАЛЕСТИ ...ЦАКАЙТЕ СЕ С ТОПЛА БИРА,САМО ТУЙ АКЪЛА ВИ ГО ПОБИРА!И ДА СЕ ХВАНЕТЕ ЗДРАВО ДА БАЧКАТЕ ,ЧЕ ДА ИМА И ЗА ВАС!
69
0
 
6
 
! Отговори
До зевзек преди 3 години
Тц. Затова е толкова досадна.
68
13
 
2
 
! Отговори
Няма да има ВНС преди 3 години
Среден п'ръст от Доган. Няма да има Велико гербаджийско събрание. Оставка!
67
22
 
0
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Анонимен 75: Не съм виждал по-противни същества от гербаджийските ***. Пл'юйте, но краят на бат'ви Бойко се вижда. Когато изчистим тая м'ръсна пяна от политиката, тогава щес е отлепим от дъното.
66
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По противно съшество не съм виждал
65
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не направиш на Боко един пирует!
64
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Отиваме на избори: "И да оп'лювате тук Мая Манолова, хората не са забравили ..."КОЯ МАЯ МАНОЛОВА, ТАЯ ОТ ОКОЛОВРЪСНОТО ЛИ ?