ДПС: Оставка на Борисов и Радев, експертен кабинет и избори

Премиерът от ГЕРБ, вицето от БСП
Обновена: 2 сеп 2020 10:52 | 2 сеп 2020 10:45, Камелия Цветанова
160
ДПС: Оставка на Борисов и Радев, експертен кабинет и избори
Снимка: архив, БГНЕС

Оставка на правителството, на президента Румен Радев, експертен кабинет и нови избори поиска лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според него трябва да се спаси държавността, която се разпада.

„Ако Радев иска да се прояви като политик, има време да регистрира партия и да се яви на избори“, посочи той.

Според Карадайъ е нужно да се състави експертен антикризисен кабинет, който да изпълни посочените като спешни антикризисни мерки, както и да организира честни и свободни избори.

Министрите в него трябвало да са онези, които с наясно за приоритетите на ЕС за следващия оперативен период, за да се подготви усвояването на парите от Брюксел.

Още по темата

„Предлагаме премиерът да е посочен от първата по големите партия, а вицепремиерът да е от втората, за да се гарантират честни и свободни избори“, каза Карадайъ.

Според него България не трябва да пропуска своя исторически шанс по пътя на Европа.

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Войната между институциите е причината да достигнем до днешната ситуация, до критичната точка на хаоса. Ние веднага след изборите предупредихме ГЕРБ да съставят еднопартиен кабинет с ясна програма за управление, която да има широка подкрепа в НС. Без да участваме във властта, да подкрепяме програмата за управление. Изборът на ГЕРБ беше този популистки кабинет, направиха един коалиционен договор, за който те твърдят, че е програма за управление“, коментира лидерът на ДПС.

Той добави, че Румен Радев беше избран за президент като контрапункт на модела на управление на ГЕРБ, но вместо да е обединител на нацията, той е избрал модела на противопоставянето.

„Избра реваншисткия модел на ГЕРБ, избра политическото противопоставяне и барикада. По този начин ерозират и изпълнителната, и законодателната, и съдебната власт. Така ерозира и институцията президент и днес имаме протести в крайна сметка“, каза Карадайъ.
Той добави, че от едната страна на барикада се искат оставки и служебен кабинет без ясна визия какво се случва след това, от другата страна се иска импийчмънт на президента.

„ДПС 4 години повтаря това, което днес го виждаме като факт, ние призовавахме основните поетически сили да седнат на масата и да определят приоритетите на държавата, но това не се случи. От 2016 г. ДПС повтарят основните приоритети - чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста енергия, високи технологии, включването на свободните и активни граждани във формирането на политическите решения и контролът на тяхното изпълнение“, отсече Карадайъ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това творение на комуниститепак изигра ку..рв.ен.ски номера в това време парламента приема закони за природните богатствакак да крадат тия дето са дали кюлчетата на панкянския комунист дето се крие като плъх и се договаря с олигарсите в момента
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМоже БСП да сложат друг човек за вицепремиер,да не е Нинова,защото е заета с проблемите на партията си,не е задължително да е Нинова,кой знае
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки вика оставка на другия, накрая народа пак ще е прецакан и без хора които да поемат отговорност за действията си.
41
13
 
7
 
! Отговори
999 преди 3 години
Руските урви на радев са най- печени. БГ е втората Украйна, а скоро и втори Крим. Ще видите.
40
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мустафа още оня ден бодна палец в кафявата точка на Мутрата. И сега го завъртя.
39
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХХАХАХАХАХАХАХАХАХА,имат право ДПС ми те го избраха,ако не беше подкрепата им тоя *** никога нямаше да стане пРезидент.Обаче кога Корнелка стане вице на МЕнда да ми свирнат!ХАХАХАХАХАХА,как му го забиха не с 200 ами с 2000 у ду......ТА!!!!Мазало,цирк.,а си мислеха РадОФ и КО че са най=умни,малеей това ДПС верно никога не е капо,тц.тц!!
38
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спорно е кой е истински българин- Радев мина с вицето си необезпокояван между Народното събрание и Президентството като се здрависваше и говореше с хората.Хайде някой депутат от ГЕРБ или патриотите да излезе по този начин пред Парламента, да изпита народната любов.Дали им стиска!?
37
0
 
14
 
! Отговори
Сега разбрах... преди 3 години
ПРОТЕСТЪТ Е СРЕЩУ ВСИЧКИ ПАРТИИ БЕЗ ..СЕБЕ СИ. ЩОТО АЗ СЪМ НАЙ- ЧЕСТЕН! ПЪЛНИ И. Д. И ОТИ!!!
36
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E тоя път голямо Браво на ДПС
35
3
 
15
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Оказва се че "***"(ДПС) създадени от бившото ДС са най печени, с нищо не допринасят но най са "напити като въшки с кръв"!
34
14
 
16
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
РАДЕВ Е ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН ТОЧНО КОЛКОТО ПУТИН.
33
2
 
23
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
ДПС Е ОБРАЗУВАНИЕ НА ДС, А НЕ НА ЕВРОПА. НЕ ЛЪЖИ!!! НО ПРЕДЛОЖЕНИЕТО Е ДОБРО. АМА РАДЕФ ХИЧ НЕ СМЯТА ТАКА. ЗАЩО ЛИ???
32
16
 
16
 
! Отговори
LILIT преди 3 години
Много интересно защо ДПС иска оставката на президента. Нещо не им е на сгода ли, или защото е истински българин?
31
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, ама не! ДПС си харесва Гешев, защото той превърна прокуратурата в бухалка не токова на Борисов, колкото на олигархичния кръг "Пеевски".
30
6
 
21
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ВИЖТЕ ИМ БЕСИЛКИТЕ И ПОЗНАЙТЕ КОЙ КРЪГЪЛ КОМУНИСТ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВА ПОД ЗОРКОТО ОКО НА ПУТИН!!!! И НЯМА ХИИИИИИИЧ ДА СЕ КРАДЕ А ХА ХА ХА!!!
29
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДПС хитруваАбе стига писа глупости,европейците са притиснали българите за създаването на ДПС, поставили са го като ултиматум за приемането ни в ЕС,инче нямше да ни приемат в ЕС и добре,че е ДПС да балансира,че иначе леви и десни ще се изпотрепят и ще ни доведат до гражданска война! А в момента даже всички са срещу ГЕРБ,без съуправляващите им партии.Това предложение на Карадайъ е добро.
28
2
 
14
 
! Отговори
Майна преди 3 години
ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ ПРОСПЕРИРА И СТАНА АПЕТИТНА ХАПКА ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ. ПАЗЕТЕ КТБ 2, 3 И 4.
27
5
 
29
 
! Отговори
Специалист преди 3 години
Крадците от ДПС викат Дръжте крадците от Герб.
26
5
 
19
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
А този експертен кабинет как ще накара Борисов и Доган да върнат присвоеното?Колко си прозрачен шеф на фесовете, срам нямаш !Протеста е срещу крадците във властта , не срещу Президента!В това предложение прозира опит да се спаси шайката на Борисов , хитро , но баламите умряха с чекмеджетата на Борисов и сараите и ТЕЦ на Доган!Ай с.и.к.т.и.р бе тарикат!СУС Бе кьопек!
25
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС И БСП, в частност президента, защо не признават закона на България? Има партия спечелила мнозинство чрез избори, точка. Като дойдат новите избори, БСП ще има възможността да покаже колко е желана. До тогава - да си налягат парцалите и да спазват закона.