Вдигнат юмрук и бесилки по улиците - ГЕРБ обединява, не разделя

Дариткова: Ние не желаем да насъскваме българи срещу българи
Обновена: 2 сеп 2020 10:13 | 2 сеп 2020 10:12, Камелия Цветанова
142
Вдигнат юмрук и бесилки по улиците - ГЕРБ обединява, не разделя
Снимка: архив, БГНЕС

Без да го назове директно по име, шефката на депутатите на ГЕРБ Даниела Дариткова нападна президента Румен Радев заради напрежението на протестите.

„Всички сме тук като демократично избрани в резултат на легитимни избори. В Конституцията е записано, че цялата власт произтича от народа и никой не може да си присвоява осъществяването на волята му. Едва ли ще се запомни с добро този, който с вдигнат юмрук призова за насилие, заради когото се появиха бесилки в София“, каза тя.

„Ние от ГЕРБ сме избрали да градим България. Декларираме, че както досега, ще се стремим да водим диалог с всички“, допълни тя.

Още по темата

"През последните месеци разделителните линии между различните политически сили, институции и медии придобиха формата на пропаст, която фрагментира българското общество и поставя под риск развитието на страната. За нас от ГЕРБ разделението на българския народ е опасност, а не възможност. От позицията си на първа политическа сила и управляваща партия се отказваме от възможността да налагаме силово своите възгледи. Декларираме, че както и досега ще се стремим да водим диалог с всички", посочи Дариткова.

По думите й за ГЕРБ смисълът на политиката не е да печели избори, а да участваме в усилията за удържане на нацията в единна и обща структура, въпреки политическите, религиозните, етническите, социалните и икономическите различия.

„Ние не желаем да насъскваме българи срещу българи", изтъкна тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
3
 
! Отговори
ТИКВУН 1-ви преди 3 години
Това е краят ти!
115
0
 
3
 
! Отговори
Протестиращите преди 3 години
Краят на ГРОБ!
114
1
 
9
 
! Отговори
Европеец преди 3 години
ГЕРБ е на бунището на историята,другарко Дариткова!
113
2
 
3
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Явно ще внасяме полиция от Германия. Тази е гола вода.
112
1
 
5
 
! Отговори
До тера преди 3 години
*** на психотест, имаш крещяща нужда.
111
0
 
1
 
! Отговори
Терсенето преди 3 години
П а ч а е вид ястие а не обида.
110
2
 
8
 
! Отговори
Терсенето преди 3 години
Единствения пряко избран от народа *** такава е Румен Радев.
109
4
 
9
 
! Отговори
Смях в залата. преди 3 години
То и тоягата обединява ама дано не се стигне дотам, да ви цепнт на площада ГЕРПери прости.
108
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МалииМоже да ги свали - ама с избори. така е в цивилизованите общества. Вие искате да живеете в първобитно-общинен строй.
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 89Щото останалите "лидери" и "лица на протеста" не са били паритйни секретари и комсомолски лидери ли?
106
0
 
1
 
! Отговори
мак преди 3 години
До анон. Не сте ли чули за двойни български стандарти? Примери бол.
105
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 48Цял един народ - глупости! Незначителен брой хора спрямо активното население на България.
104
5
 
17
 
! Отговори
анон преди 3 години
Само една малка поправка: Не оставка, а СЪД!!! Представете си да открадна луксозен автомобил от фирмата, в която работя. Дали ще се отърва само с уволнение?! НЕ!! А тия, дето окрадоха държавата и я съсипаха, само ОСТАВКА ли???!?! КОНФИСКАЦИЯ НА ВСИЧКО ЗАГРАБЕНО!!! СЪД и ЗАТВОР !!!
103
4
 
18
 
! Отговори
мак преди 3 години
Радев и той е избран легитимно, колкото и да не й харесва на шайката. Тая няма да каже нищо по-различно от гл. ***, нищо, че самите те разделят обществото, правосъдието действа избирателно, пропускат милиони от големците, но ръфат обикновен човек, дундуркат такива като со.ола, лъжат с цената на газа, крадат като за световно, а колко къщи за гости са конфискувани заради измами? 1 или 2? Бан.да оядени мошеници, която мечтае, че ще е вечно на власт.
102
15
 
8
 
! Отговори
отговор преди 3 години
Защото в България протестите са медийно явление.Протести няма. Има няколко хулигана които никой не признава за протестиращи.Начело с един тип който за съжаление избрахме за президент.И аз гласувах за него, но сега горчиво съжалявам.
101
9
 
15
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Простата КП е напълно права: ГЕРБ обедини нацията срещу себе си! Цял народ срещу ГЕРБ - леви, десни, млади, стари, всички срещу ГЕРБ!Една кърджалийска П без капка достойнство! Оставка, ***, П*!
100
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Терагуд!..Това на коя страница от "Наръчник на стария гербераст" е записано?..и какви са тия "проценти"?...наясно ли си че "75" НЕ са "75 ПРОЦЕНТА"?!
99
6
 
10
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 3 години
Мое ли некой да ми обясни? У други държави съобщават по телевизиите за протести и сблъсъци на техните теритоии и по чужди страни,като например за Беларус,Венецуела,Русия,Китай и др.а за нашите протести никой нищо не казва в чужбина. Лукашенко,Мадуро и другите били диктатори а нашия какъв е?
98
2
 
13
 
! Отговори
анон преди 3 години
Има 1-2 европейски държави, в които дори и най-висшите политици отиват на работа без охрана. Помислете си много добре защо в другите европейски държави не е така!
97
21
 
12
 
! Отговори
Тера преди 3 години
До Малии: 75% от народа не подкрепя протестите, а в София вчастност 90% не одобряват протеста. Народа подкрепя Бойко и всички прогнози са, че той ще е победител на изборите през април. Това са фактите, а те нямат общо с твоите емоции, другарю.