Протестът ще се радикализира, възможен ли е кабинет ДБ, БСП и Слави?

Очаква ли ни правителство на малцинството?
Обновена: 6 сеп 2020 09:46 | 6 сеп 2020 09:45, Александър Попов
421
Протестът ще се радикализира, възможен ли е кабинет ДБ, БСП и Слави?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Събитията от 2 септември, когато се състояха сблъсъци между полицията и протестиращите, са имали частичен ефект на сплашване. Протестите няма да спрат, но ще се радикализират. Нямаме нужда от всичко това, заяви социологът Кънчо Стойчев пред bTV.

Според него "кървавата сряда" е най-грозното нещо, което се случвало в последните 30 години.

"Случи се така, че бяха бити не тези, които трябва да бъдат набити, защото на площада се появиха едни лица, които трябваше да бъдат набити, но вместо това бяха набити невинни хора", коментира още социологът.

Още по темата

Вероятно ни очаква правителство на малцинството, защото всички ще се обединят срещу ГЕРБ, прогнозира политологът Стойчо Стойчев.

"Струва ми се, че ще имаме все по-фрагментирани парламенти, равни по брой депутати и партии, досега имахме една доминираща партия и други по-малки. Ще имаме многопартийни мнозинства и ще трябва да свикнем на 2 години да имаме", коментира Стойчев.

Според него живеем във време на нетърпимост между политици и обикновените хора. По думите му Бойко Борисов е направил много за страната ни в последните 10 години.

Стойчо Стойчев не изключи възможността следващото правителство да е коалиция на "Демократична България" и БСП , подкрепена от Слави Трифонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
30
 
11
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Каквото е направено в последните години е направено въпреки Боко!Да се пръждосва където му видят очите! Не искам конституция писана от простаци!
326
2
 
22
 
! Отговори
Не Стойчо,не е преди 3 години
възможен.Ще се скарат веднага кой да бъде премиер.КН?ХрИв?Славчо?Всеки от тях има несподелена мечта и мокри сънища,които не бисподелил и разделил с никого от другите.
325
29
 
9
 
! Отговори
11 преди 3 години
Мирният протест ще прерасне в един момент в бунт срущу мафията ! Няма друг начин да бъдат отстранени от властта ! Нищо няма да им помогне !Само ще ожесточат протеста ! Идете си с мир ! Нямате друг вариант !
324
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бокоТе и протестиращите не са представителни за София.2 000 човека от 2 000 000 София.
323
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който и да дойде на власт, било безпартиен, надпартиен или анархист..пак ще се краде..Няма как да бъркаш в кацата с мед и да не си оближеш пръстите. Това е в природата на българите.
322
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужасен ужас. БСП и Слави изобщо имат ли избиратели?
321
3
 
23
 
! Отговори
vgt преди 3 години
Не!Стига с тия шоумени и бандити във властта!
320
8
 
25
 
! Отговори
боко преди 3 години
НЯМА ДА ИМА НИКАКВА КОАЛИЦИЯ . ГЕРБ ЩЕ СПЕ4ЕЛИ УБЕДИТЕЛНО . СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ . ЕДИНСТВЕНАТА ПРИ4ИНА БОКО ДА СПЕ4ЕЛИ СА ТИЯ ПОЛУХОРА КОИТО С ДЕИСТВИЯТА СИ ОТВРАТИХА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ .
319
2
 
7
 
! Отговори
Олеле преди 3 години
Ужас !
318
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави премиер, а *** - вицетака ще се обогатяват правилно с народни средства.
317
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Терористични актове извършиха пратените от Герб провокатори атакуващи полицаите вместо виновните корумпирани неморални продажни управляващи като бандити диктаторски дори полицията и своите подчинени които ен действа по съвест според истината и за доброто на народа а само според личната материална изгода да получи плажове министерски постове ЕС дял милиони и др. олигархични корупционни интереси затова и без срам продават България на турци и клеветят с лъжи дори президента!
316
3
 
14
 
! Отговори
Слави успя да кешира преди 3 години
Че те БСП и ДБ са си дупе и ***, за изумление на симпатизантите им, които не са особено интелигентни и лесно се подвеждат. А Слави Трифонов усърдно работи да прецака проекта, защото зорлем го набутаха в политиката. Прибрал си е вече едни пари уж да прави проект с Майчето, едната фракция в БСП и ДБ, ама после си прибра още едни пари да прати у канала проекто
315
7
 
28
 
! Отговори
Лаура Кьовеши преди 3 години
Това което виждаме от Брюксел е,че всичко тръгна ..от енергията и умелите ходове на Главен Прокурор Гешев! Ясно е,че той с устрем и последователност ( невиждани досега в посткомунистическа БГ) тръгна да рие Авгиевите обори на прехода- Баневи,Арабаджиеви,Миньостайкови,Цецо Василев,Черепухин от Дубай..списъкът е дълъг..От тук тръгна цялата работа- червените олигарси и ченгелари от ДС видяха ГОЛЯМА ОПАСНОСТ В НЕГОВО ЛИЦЕ! Неслучайно и Радев- свързан с руските тайни служби иска и неговата оставка!?
314
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно не разбирам, обвинявате ББ че бил с депесарите, а в същото време искате да го махнете за дадойде оня с харема! Харема, не беше ли типичен за ориента? Хареми в християнскития свят няма, освен ако не говорим за някоя лу%да секта!
313
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щяло да има голямо фрагментиране у говрилнята,пък това не било убаво.То не беше убаво,га се гавреше с държавата и една партия,че даже и един цар,маскиран,като премиер и шеф на "партия".Е,кога да е убаво бре?Нали все "демократични" партии ни *** и онождането няма край!Впрочем,имало е един период от време(1934 г. до включването ни във ВСВ при нацистите),когато са били премахнати партиите,народът си тдъхнал и България била в икономически разцвет!!!АМИ,ЩО НЕ ПРОБВАТЕ КАТО ТОГАВА,БЕЗ ПАРТИИ
312
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поздравления за автора на статията. Точно е много - кратко и ясно. На 02.09.2020г. в България беше извършен те.рористи.чен акт.Там имаше мирно протестиращи-имащи право за протест по коституция хора. Но организаторите на протеста и вожда им Радев го яхна.ха и го ок.ървави.ха. Този теро.ристичен акт ще бъде повторен на 10.09. Адвокати на подсъдими олигарси и не само предупреждават, че на 02.09 е било само тренировката. Аз не съм експерт по сигурност. Силно се надявам до тогава да има арестувани.
311
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
336 добре са го били оня, с който градиш инсинуацията си под всеки пост тука.Продължавай с фалшивите си постове и дано те намерят и теб да ти благодарят адекватно за усилията да ги пишеш така неуморно.
310
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Придворни авторе на хвалебствия, да МНОГО Е НАПРАВИЛ БОРИСОВ за България - толкова МНОГО Я Е ЗАКОПАЛ, ЧЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ МОЖЕ СЛЕД НЕГО ДА Я ОТКОПАЕМ ЗА 20 години.Тоя каквото пипна всичко отиде по дяволите и армия и полиция и образование и финанси и здравеопазване. Срина, опоска и закопа родината.
309
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
329А къде остана правовата ви държава и промяната? Всички сте фейк стани куме, да седна.
308
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
334 Борчетата, "наще момчета, ги създаде сивия генерал от мракобесните ДС, подчинени директно на Кремъл. Червената мафия са на-богатите и до днес.Гешев се осмели, да ги преследва и те платиха метежа.