Плевнелиев: Президентът не може да иска оставката на премиера и на НС

Единственият изход от кризата са редовни избори, убеден е той
5 сеп 2020 21:57, Анисия Иванова
365

"Има един единствен изход, който е честен към обикновения гражданин, той е редовни избори, а не извънредни. Ако тръгнем към извънредни, каквото е желанието на немалко от действащите български политици, то тогава политическите партии със сигурност ще се замерват с компромати. Единствено редовни избори, които са след няколко месеца, ще накарат всички в тази държава, да се държат нормално", заяви Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017) за "Опорни хора".

Според него протестите у нас са начин на някои политици да правят избори.

"Днешните протести са многопластови. Там има много сценаристи и сценарии. На сегашния протест има политици, които имат огромна изгода от извънредни избори, защото само тогава те ще спечелят. На редовни избори няма да имат шанс. Има политици, които са заложили всичко на една карта. В тази категория е президентът Румен Радев, но не само той. Има и олигарси, които за първи път бяха ударени от прокуратурата и водят война", допълни Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че няма предпоставки за успех на протестите.

"Проблемът е, че тези протести са символ на двойни стандарти. От една страна хората протестират и казват "Искаме върховенство на правото, аз съм съгласен, подкрепям ги, но защо тогава организаторите на протеста не правят нищо поне протестът да върви законно. Защо не искаме оставката на президента Радев, който всеки ден пред очите на нацията взривява Конституцията и не спазва законите. Той нарушава законите ежедневно", категоричен е Росен Плевнелиев.

Той подчерта, че държавният глава не може да иска оставката на премиера и на Народното събрание, и на главния прокурор. Плевнелиев припомни, че това е забранено на президента по Конституция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете е търсачката - имот плевнелиев в гърция! Платен на ръка - записано в нотариалния акт! Познайте за колко?Заинтересувайте се за тази кротка душица и посолство в Берлин и колко ще вземе той от там? Почти милиард е! Божков газ да пикае! Той ще бъде най богатия българин! Честито!
262
0
 
3
 
! Отговори
Опълченец преди 3 години
Този комсомолски докога ще ни дразни с простотиите си?
261
4
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
деси ти не можеш да искаш оставката на тиквата,но президента ,Радев може,защото е с топки.
260
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
о, този не само че иска оставки на Орешарски ами и в момента подстрекава към протести срещу неудобните на борисов. Управлявате 10г ама ви е страх от 3м служебно правителство,изпадате в истерия като чуете за тези 3м, май измамите ви тогава няма да минат. Борисов няма и един честно спечелени избори и се е вманиачил да има поне един изкаран мандат.За народа обаче и секунда оставане е катастрофа.
259
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не чух нищо за този свят Празник-Съединението, а вместо това злостни нападки към действащ Президент. И в този дух да му припомня колко пъти е искал оставка на Орешарски. Просто гнусен човечец, толкова мразен в БГ, че не знам как има очи да се явява пред хората.
258
6
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ=ГРОБ преди 3 години
Малко ти беше, дете да загубиш.... дано се споминеш скоро, пелтек. Чифутосоросоиден гамен. Амин!
257
5
 
4
 
! Отговори
БАИКО преди 3 години
тоя да се маха от хоризонта на република балгария . срам за цялата нация ,иска о6те боико да го 6ляпа по врата . сме6ник немам думи да се скрива и пове4е да не се излага.
256
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност може да им иска оставките. Въпреки, че президента е с доста орязани правомощия, най-голямото му оръжие е възможността да говори на народа. Както виждаме, Радев го използва много добре.
255
3
 
6
 
! Отговори
Мафия преди 3 години
Цветелина Бориславова навлиза активно в бизнеса през 1992 г., когато с Бойко Борисов стават съсобственици на фирма ИПОН-2 ООД.
254
2
 
2
 
! Отговори
Тиквата си призна преди 3 години
Не знам някоя партия дали има толкова ресурс, хора, подготвени веднага да поемат този пост. Срещнахме се със синдикатите, КРИБ, който тогава беше оглавяван от г-н ПрокопиевТогава съм се обърнал и към КРИБ във финансово-икономическата сфера да намерим най-подходящите хора. Не съм казал, че това е лошо, но това е истина. Сега гледам някак си бягат от това, може би на кръгът "Капитал" не им харесва като дума - ок, приемам го и това", коментира още Борисов.Той разкри, че с Плевнелиев се познавали още от първата копка на Бизнес парка в столичния квартал "Младост".
253
11
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Плевнелиев пак президент. Човек с визия и много ум в главата.
252
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казах една истина, която всички добре знаете. Това заяви премиерът Бойко Борисов, защитавайки тезата си, че президентът Плевнелиев му е предложен от кръга "Капитал". Припомняме, вчера Плевнелиев заяви, че никога не е бил част от това задкулисие."С президента Росен Плевнелиев и като министър, и като президент сме работили прекрасно. Нямаме нито един спор, който да не сме решили или тема, по която да не сме се разбрали", коментира Борисов и допълни: "Не знам какво е гледал или са му предали, аз казах една истина, която всички добре знаете."
251
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя червей *** подхвърлен на тиквата от прокопиев, трябва да бъде съден сега за лъжа. Президента има право да гласува, даже е традиция в държавите да се показва като гласува. След като има право да гласува, може и да иска оставка.
250
2
 
3
 
! Отговори
Aсенчо преди 3 години
Що блокирате MyHчо
249
2
 
2
 
! Отговори
Асанчо преди 3 години
Червен гList I otрепka
248
6
 
6
 
! Отговори
Асанчо преди 3 години
Един път да съм съгласен със Колорадския бръмбър,че фигуранта е червен *** и oTpeпка.Остафка бе *** Десин Грипенов!
247
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнелиев каза Истината, която Фигуранта никога няма да изрече: Русия е Агресор !
246
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя, защо не си седи при синоптичката, ами постоянно изпълзява да ръси мозък. Хем знае, че рейтингът му клони към минус единица, хем продължава да се натрупва.
245
6
 
6
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Ти не виждаш нищо лошо в това ЧУЖД институт да посочва кой да бъде НАШИЯ президент.--------Радев е избран на избори и никакъв чужд институт не го е посочвал, тьпако.
244
5
 
10
 
! Отговори
ST34 преди 3 години
Имаше една много култова реплика на Велко Кънев ( лека му пръст ) от филма " Да обичаш на инат" - Курв*, курвичк8е! Не знам, но всеки път тоя пишман президент като го постнат и аз все за тоя лаф се сещам.