Караянчева: На 2-ри обединителят се превърна в разединител

Председателят на парламента не одобрява действията на Румен Радев
Обновена: 7 сеп 2020 16:34 | 7 сеп 2020 16:32, Нели Христова
188
Караянчева: На 2-ри обединителят се превърна в разединител
Снимка: БГНЕС

Това, което се случва в момента с подкрепата на президента, не е добре за България. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева в Димово, цитирана от Фокус.

„Президентът се опитва да участва в метежите. На 2-ри се случи следното: влиза от президентството пеша през протестиращите, за да може да ги надъха, влезе в залата, назидателен тон, призовава за оставки без да е прочел Конституцията. И така обединителя се превръща в разединител“. „Някои политици от телевизионни екрани, от лайфове във Фейса се опитват да обясняват как са големи борци, да там е лесно, но иди на терен, направи структура. Тогава ще призная, че наистина милееш и работиш истински. Тези паважни политици се опитват да дават акъл. Нека дават, но не познават реалната ситуация в страната“, добави шефката на парламента. „Не може да заставаме български граждани срещу български граждани. Ако някой иска да влезе във властта да се яви на избори“, каза тя. Тя подчерта, че нейни набори си спомнят какво било години назад, когато имало Белене и репресии. „Сега можеш да си говориш каквото поискаш“, уточни Караянчева.

„Всеки може да каже каквото иска, дори да излъже и ние чуваме всички мнения. Никога не сме казали, че сме безгрешни, но това, което се случва в момента с подкрепата на президента, не е добре за България. За мен като председател на Народното събрание е важно институциите да си говорят“, посочи Караянчева. „В началото на годината президентът каза, че сваля подкрепата от правителството. Само след няколко седмици въпреки всичко премиерът отиде при него и му предложи да се хванат за ръка, защото това, което идва като COVID-19 e страшно, сложно и не може да се политиканства. Какво получихме отсреща? Подигравки и подценяване на ситуацията. Хората, които бяха спасителите като ген. Мутафчийски, доц. Кунчев и проф. Кантарджиев, бяха превърнати в мишени. Сега изведнъж продължаваме да нагнетяваме метежа“, добави тя. „Решихме да предложим Конституция, като обявихме, че над този проект ще работи ВНС. В началото се говореше за Конституция и ВНС, но след като заговорихме ние, изведнъж никой не искаше. Искат служебен кабинет.

Няма проблем, но в тази ситуация трябва да има парламент, за да може да се приемат закони, които са необходими за борбата с коронавируса. Работата ни е да си гледаме нашата работа и да сме близо до хората“, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този др.Радеф като него няма,той насъсква хората един срещу друг,само каскета ще го оправи директно в панделката за предателство,единствения президент който дори и на Нова година не каза нищо добро за собствената си държава...
136
1
 
0
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До Анонимен 43Не е така, Резидента и онези с лагерите са от една партия...
135
0
 
0
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До АнонименНищо общо с Радев - не е така - все пак има нещо общо - все комунисти са били.. все в името на народа. Не случайно казват че пътят към ада е послан само с добри намерения. Дори холокоста в очите на нацистите е едно добро дело
134
1
 
0
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До Анонимен 98И аз това казвам, 97 година ме обраха до стотинка моите любими другари, и спомена за гласуване с 1 бюлетина помня, само тогава изборите бяха честни. А тези на които ГЕРБ печели - са манипулирани. От много избори насам съм председател на СИК и за инвалиди. Та освен 300 редовни пускаме и 50-60 инвалиди. Само като влезнат и видя кого поздравяват ми е ясно за кого гласуват - за БСП. А после изборите са манипулирани. Само машини в мрежа ви оправят. Защото тези инвалиди гласуват на 10
133
0
 
1
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До АнонименДа бе когато комунистите са били на власт или европа нищо не е давала или всичко е измитано до дъно та и следа от кражба не е останала. САЩ ни продала на голяма цена 8 изтребителя.. а кой луд да продаде такова нещо на нормална цена на държавата най близка до РУСИЯ. Гърците получили 1 трилион евро от европа а върнали само половината... е да ама там никога не са управлявали комунисти..
132
0
 
0
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До АнонименЕстествено че ти си народа, всеки *** мисли че той е народа...
131
0
 
0
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До Гостнищо че сме най много
130
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да се каже:***
129
2
 
8
 
! Отговори
ПЕКИН Е ВЪВ ВИЕТНАМ преди 3 години
СЛЕД КАТО Я НАЗОВА "***", БОКО И ИЗСИПА ПОНЕ ПОЛОВИН МИЛИОН,ЗА ИЗВИНЕНИЕ И ЗА ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА ПЛЮЕ ОТРОВА СРЕЩУ ВСИЧКИ И НАЙ-ВЕЧЕ СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА. И ПОНЕЖЕ Е ПОСТИЖИМО ЗА ЕДНА ПРОСТА КЪРДЖАЛИЙКА, С ТОВА СЕ ИЗЧЕРПВАТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ЧЕРНА ЦВЕТА - ДА ПЛЮЕ И ДА ЛЪЖЕ. ИНАЧЕ В ОНОВА ЧЕРНО ЗЛАТИСТО ТОАЛЕТЧЕ, С КОЕТО СЕ БЕШЕ БАРНАЛА, ЗАТВЪРДИ СТИЛА СИ НА ТУРСКА .
128
12
 
6
 
! Отговори
Студент преди 3 години
Браво,г-жо Караянчева ! Само,че малко ще ви поправя - този президент още от стъпването си в длъжност го раздава ката РАЗЕДИНИТЕЛ, а не от 2-ри ! Не може да се кичи,че е се е старал да бъде обединител! В същност,обедянява заблудени,празноглавци и хора ръсещи отрова навред.Нещо друго да върши ?!
127
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Караянчева на турски на български Черната Яна от ден на ден все по черна ставаш .... ***
126
2
 
13
 
! Отговори
Татяна Дончева : преди 3 години
"В сравнение с Цвета Караянчева, Цецка Цачева ще ни се види като Анщайн !"
125
4
 
16
 
! Отговори
Генерала преди 3 години
Муфтаджийски бил спасител!?!Тоя несретник,който накрая в безсилната си злоба изсъска, че ще измираме яко бил спасител? Тая не е *** , тая е най- ***.
124
12
 
5
 
! Отговори
до анонимните преди 3 години
Ние я знаем коя е... ти се виж КОЙ СИ - никой не те знае.. кибичиш в нета и пл.юеш - понеже на неудачника винаги друг му е виновенТова сте - не-удачници и ви водят за носа - употребяват ви като салфетки.Нищо няма да спечелиш нито ти - нито катунарите.Лъжат ви с Културна революция един М.унчо и бандата му.Запомни едно-няма да ти стане живота по-хубав! Времето ще покаже това.. макар и да не вярвате сега. Само се моля да не е като Културната революция на един друг вожд, който М.уньо копира....
123
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГостНапълно сте прав. Недоумявам, че такива като тази кърджалийската, завмат високи постове. Няма ли кой да й каже на тази кърджалийската, че е персона нон грата и предизвиква отвращение с държанието си. Сврънахална.жена...
122
4
 
22
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Хайде сега, и тая нещастница и продажница Цвета Караянчева с прозвището т.к.п тръгнала да си отваря плювалника ( тая няма нормална уста, тая има плювалник!) да оплюва безсрамно и нагло Българския Президент! ПФУ! Гну.сни и противни сте ГЕРБ , противни и тъ.пи са и вашите фенове и електорат!
121
1
 
12
 
! Отговори
Варненец преди 3 години
Лошо, Седларов, лошо. И едните, и другите, и третите са маскари. А западните корпорации и банки крадат-"печелят" по 16 млрд Евро годишно от разделения ни повече заради Бойко народ.
120
4
 
19
 
! Отговори
тт преди 3 години
Ами най естествено е Президента да застане на страната на народа и да го обедини срещу ШАЙКАТА и МУТРИТЕ, все пак е избран от два и половина милиона българи срещу милион (някога, вече по малко) на ТИКВАТА барабар с целата му ШАЙКА !!! Какво лошо има!!!!
119
1
 
18
 
! Отговори
Я преди 3 години
Янчева на наистина си***,на такива обиди и секунда не се замислям да реагирам,а ти се гушкаш в прегръдките му,осмихваш му се,значи си наистина такава.нямаш ли поне малко женско достойнство.опиянена си от властта.но помни , че такава ... Ще те запомнят.
118
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една фльорца без капка достойнство на жена,наречена от Борисов ***,никога по-вече не може да се гледа на нея като на сериозен,отговорен индивид.Преди време,тя си настани запарения ***,на най високия стол в държавата.Това мои сънародници,не ви ли прилича на срамен,унижаващ парадокс,в който само тази може да живее. Лельо Цвета,не споменавай по никакъв повод президента Р.Радев птицо лекокрила.Не се пришивай, за този истински българин и родолюбец!Ти си друга порода. Анадъму!