Резолюцията на евродепутатите за България – шамар за ГЕРБ

От БСП поискаха оставка на кабинета
92
Резолюцията на евродепутатите за България – шамар за ГЕРБ
Драгомир Стойнев. Снимка: БГНЕС
Според БСП проектът на резолюцията, която Комисията по гражданските права в ЕП одобри днес, е звучен шамар върху управляващите.
 
Очаква се, резолюцията да бъде обсъдена по време на пленарната сесия на Европейския парламент в понеделник.
 
Социалистът Драгомир Стойнев коментира, че в проекта има един доста смущаваш параграф.
 
В него е записано, че българското правителство трябва да гарантира по-строг контрол върху начина, по който се използват средствата на ЕС и незабавно да отговори на опасенията, че парите на данъкоплатците се използват за увеличаване на богатството на лица, свързани с управляващата партия.
 
"Говорим не само за удар върху имиджа на страната, но и за директно посочване на корупционни практики от страна на българското правителство и за злоупотреба с европейски средства. Ако досега всички се бяхме съсредоточили върху един основен проблем, който е част от този проблем - именно върховенството на закона и правовата държава, вече говорим за друг проблем - кражбата на евросредства, който подлага под риск устойчивостта на публичните финанси", коментира той.
 
Стойнев обвини управляващите, че не могат да намерят начин, по който да спечелят доверието на европейците, така че ако искали да върнели авторитета на институциите, трябва да подадат оставка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
0
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Милиционерски сайт, от ония несвободните медии, дето иначе само плюят по правителството. А мненията на хората, не одобряващи Москва и протестите се трият. Нямало било свобода, каква свобода: свободно говорить по русски?
71
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 82Фактите са, че "другарете" на Румен хвърчилото ги уличават в кражби и винаги им спират европарите като дойдат на власт. Като дойдат "крадливите" гербери отново ги отпускат. Е, това не мода да го разбера.
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няколко левичари "допингирани"от наши хора предложили резолюция и .......... Стойнев не бе ли министър от правителството "Кой"? Както и онази ирландската анархистка. Като кажат евродепутат и... То и Бареков бе евродепутат. Сега и Слабаков е евродепутат. Не сме *** другари.
69
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За ГЕРБ този доклад е "много положителен". Тоест, пълен с похвали за извършената работа, и тук-там малко критични бележки.Обаче президентът Радев посочи, че докладът е колкото критичен за нас, толкова критичен и за ЕС!Защото харчим техните пари. Тоест, крадем ги!Очаквам момента, когато от ГЕРБ ще спрат да се усмихват. Като им врътнат кранчето. Финансовото кранче ще затворят, и потоците европари ще им пресъхнат като водата в Перник!!!
68
0
 
5
 
! Отговори
Протеста преди 3 години
Кефче, мдааа :)
67
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГОЛЕМИ НАПЪНИ- ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ И РЕЗИЛ ГАДЕВ СА ПОЕЛИ КАМПАНИЯ ЗА ОМАСКАРЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ- КОЛКО МИЛИОНА ИМ ДАДЕ КРЕМЪЛ ЗА ДА НИ ЗАВРАТ В ЕВРАЗИЯ?!
66
2
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
БОЙКО Е ПРЕД ПЕНСИЯ И МОЖЕ ДА УПОТРЕБИ / НА ВСЕОСЛУШАНИЕ / ИЗРАЗА : " Е СА ,ЧЕ СИ ГО ПРЕМЕСТИМ В ДРУГИЯ КРАЧОЛ " !!!!!
65
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ако не е крал,няма да има доклад -нали?Защо се газирате сега?По-малко крадете бе!
64
10
 
13
 
! Отговори
Истината преди 3 години
казана на висок глас от Европа,бая жегна и засегна другарите от ГЕРБ,без да съм фен или член,на която и да било политическа партия у нас!ДругарЕ от ГЕРБ,крайно време е да свалите розовите очила и погледнете реално на живота у дома!Циреят ГЕРБ се спука и е въпрос на време да отидете на ***!Ние,обикновенните хора,не искаме да ни управляват сини,червени или зелени, все отбор класни селски дембели или градски гамени!А сега ми цъкайте минуси на воля,защото аз до тоалетната ще ходя?!?
63
4
 
21
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Интересно всички в хор припяват,че Борисов краде,че Пеевски краде,а пък гледам други честни т,ипове,дето са в основата на пуча се снимат по разни яхти,пушат пури по за 500евро едната,ш,ибат луксозни п,ички, всеки ден нова,изнасят им имущества за милиарди с камиони??!!Как пък *** БТВ един път не погледна и от другата страна на нещата?!Как нито един честен,млад и независим не зададе въпроса какЧерепа притежава артефакти за милиарди,Къщи,имоти?Пеевски даде 10 милиона за КОВИД,Черепа нотинг
62
3
 
15
 
! Отговори
истина преди 3 години
Кражбата на евро фондовете трябва да се разгледа основно. Съд за крадците.Но първо по реда на кражбите. Основно трябва да се разгледа и съдът да се произнесе за чудовищните кражби на държавните активи при приватизацията. Трябва да се започне от партийните лидери какво са откраднали. Започва се от кражбата на Техноимпекс, и още няколко импекса от госпожа Лъжа Импексова. Тя е за затвор, и ще влезе в затвора.
61
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социалиста Драгомир Стойнев да каже в колко социални програми е направил лични дарения-- НЯМА ТАКИВАсоциалист на думи какво направи за държавата
60
8
 
19
 
! Отговори
Румен преди 3 години
БСП винаги играе мресна игра. Винаги от самото си начало бе срещу влизането на България в ЕС, НАТО и Евро зоната /?/. Сега използва тази резолюция , че е загрижена за БГ. Но милионите обикновенни хора тазбират тая игра на думи.
59
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нека най-после всички разберат кой работи все пак за интересите и имиджа на България и кой е майкопродавец! Още ли има заблудени? Е, до изборите има още време.
58
8
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Хибридно-компроматната война която се води с/у ГЕРБ от "БСП и СИЕ"АД, заедно с беквокалистите им и фигуранти на Черепа, стигна и до Брюксел, където Офшорното ленче продължава да ака и да маже всичко българско, което не е подвластно на акционерите от РеМедето на "Позитано 20"..Цялята тази вакханалия е продиктувна от факта че бяха повдигнати обвинения на Черепа, съветниците на фиуранта, на Офшорното ленче и предстои да бъдат повдигнати на приватизаторите от Прехода, сред които е и самата Импексова
57
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП се занимава с мръсни подмолни игриНе простимо е да замесват името на България за партийна изгода
56
3
 
13
 
! Отговори
Я преди 3 години
Западняците първо да оправят себе си, че и там е пълно с лай,на , и то много по-големи от нашите ! Но те са толкова заслепени от надменния си егоцентризъм, че най им харесва да вадят треските от чуждите очи, без да забелязват гредите в собствените ! Мислят си, че понеже разполагат с повече пари, са по-морални, но животът много пъти е доказвал обратното !
55
3
 
7
 
! Отговори
Пфу преди 3 години
Ляволиберастки чиновнически глупотевини!
54
11
 
8
 
! Отговори
Рошко преди 3 години
От партията, която като дойде за малко на власт и спират всички еврофондове, защото крадат и с *** си - БСП, тръгнали да коментират въображаеми критики към ГЕРБ от ЕС :D Слугинчувци на олигархията от БСП - време ви е агонията да спре и да се разпаднете най-после. Няма смисъл да протакате още няколко месеца.
53
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че те на вас ви бяха спрели фондовете въобще бе другарю. Може ли за лична угода и докопване на властта да си плюеш страната. Всъщност може от 45-та година е все така при вас.