Мнозинството в НС отказа да изслуша Борисов за новите F-16

БСП поиска той да обясни какви са плановете на правителството
270
Мнозинството в НС отказа да изслуша Борисов за новите F-16
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Мнозинството в парламента отхвърли искането на БСП да се проведе изслушване на премиера Бойко Борисов и на военния министър Красимир Каракачанов относно водените от правителството разговори и подадена от МО заявка за закупуване на ново въоръжение.

Още по темата

В края на септември стана ясно, че българското правителство планира да закупи още изтребители F-16 Block 70.

От Министерството на отбраната са изпратили писма-заявки, свързани с проучване на възможности за придобиване на още 8 броя самолети F-16 Block 70, на нови три-координатни радари, поддръжка на Оперативния център за въздушен суверенитет и друго високотехнологично оборудване в контекста на проектите за модернизация на Въоръжените сили на България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция и Гърция имат по 200+ ф16 ки при това доста по стари модификации - Тайван сега си купи 80 бройки - не е толкова ретро самолета. Даже може би е точно обратното - за къси разстояния си е много добър и евтин така че е идеален за БГ.
222
1
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
До Анонимен 251 Всичките самолети на Турция са Ф-16.Ама те не знаят какво да си купят.
221
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия се чуди с кои агенти у нас да осуети сделката за F-16. Уж тези самолети са стари и негодни пък московците треперят от страх заради тях още преди да е дошъл и първия самолет у нас.
220
1
 
0
 
! Отговори
Алкаш преди 3 години
Защо всеки ме мрази?
219
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудно защо големите западно-европейски държави не използватамерикански изтребители, а систроят собствени. Американски самолети купуват само в ИзточнаЕвропа и развиващи се страни.Определението "развиващи се" в случая е евфемизъм. Застинали вразвитието си. Оставка, съд, Белене.
218
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такъв вариант да сме трън в очите на Русия не съществува --по-скоро ще се клатите на някоедобре смазано въже. Никакви антибългарски договори подписани от национални предатели не важат.
217
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зозо -- стар герберюшки таралясник.Преброй си грешките, нямаме нужда отреклама на пиндостански ***.Бойкото е нацпредател, мечтата му еда направи европровод от българскиябюджет в сметката на Локхийд, затовае и напънът му за влизане в еврозоната.Гърция купува 18 броя френски изтребителитип Рафал , плюс въртолети и фрегати.Дали пък са по-глюпави от вас , едва ли ,даже никак.
216
2
 
9
 
! Отговори
Бузов преди 3 години
Само да отбележа за спорещите че нашите f16 са по скъпи от f22.Последния е забранен за износ и никой досега не си го е купил за да знаем цената.Всички цени които циркулират в нета са спекулативни тоест фейк
215
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късно е вече, подписано е 10 години стратегическо партньорство с НАТО, след като Турция се отдалечава от НАТО е време ние да земеме нейната позиция и да сме трън в очите на мързеливите помешчици.
214
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските комунисти от БСП, са родоотстъпници, които служат на Русия.
213
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
232Шведските са по-лоши, а и руснаците вече са ги разглобили.
212
6
 
14
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Безпартиен съм,не членувам в никоя партия и не могат да ме обвинят в лобизъм - не се занимавам и с политика!!! Но за мен е погрешно да се купуват каквито и да са самолети. В една бъдеща война (не дай си Боже) какво прави БГ с няколко чифта бойни самолети без сигурни съюзници!? Не искам да коментирам по нататък защото не съм сигурен че ще бъда разбран...
211
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"защото ако бе f22 , f35 още преди да е изтинал двигателят на самолета, същият ще бъде разглобен изцяло от руснаците"А какъв беше големия зор да купим точно американски самолети? Ако бяха шведски, руснаците няма да искат да ги разглобават ли?
210
4
 
2
 
! Отговори
До229 преди 3 години
САЩ поставиха много висока цена и ни продадоха стар самолет ,защото ако бе f22 , f35 още преди да е изтинал двигателят на самолета, същият ще бъде разглобен изцяло от руснаците. Нали няма наивници,които да вярват,че бг офицерът е неподкупен патриот,който ще жертва и живота си за родината?
209
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз така. Вчера платих за една ретро кола на 20 години, но от автоборсата казаха че ще ми я доставят най-рано след 10 години. И нашите политици така са ги изиграли.
208
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е голям проблем че купиха тези крайно остарели F-16. Големия проблем е, че американците им ги продадоха 10 пъто по-скъпо отколкото ги продават на другите народи. Почти на цената на доста по-новите F-22.
207
11
 
20
 
! Отговори
Смърт за ФАЩ преди 3 години
Спрете това безумие с тия краварски щайги,българския народ тъне в мизерия а те ми хранят американския теористичен окупаторски комплекс!Предатели американски мръсни !
206
3
 
18
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Не бързайте. Първо трябва да построят завода който платихме и тогава самолетите.Втората партида ще бъдат по евтини.
205
9
 
15
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Цялата работа е че не купуваме Грипени , а Ф-16. От тук е цялата патардия.
204
5
 
2
 
! Отговори
Начинът преди 3 години
Billy the puppet премиер на България! Вместо ф-ове 16 щеше да се споразумее за стелтове за същите пари. В САЩ е уважавана фигура и щяха да ги дадат с отстъпка. Освен това е смъртоносен за руските шпиони и за типовете които вършат мръсотии в страната.