Мнозинството в НС отказа да изслуша Борисов за новите F-16

БСП поиска той да обясни какви са плановете на правителството
270
Мнозинството в НС отказа да изслуша Борисов за новите F-16
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Мнозинството в парламента отхвърли искането на БСП да се проведе изслушване на премиера Бойко Борисов и на военния министър Красимир Каракачанов относно водените от правителството разговори и подадена от МО заявка за закупуване на ново въоръжение.

Още по темата

В края на септември стана ясно, че българското правителство планира да закупи още изтребители F-16 Block 70.

От Министерството на отбраната са изпратили писма-заявки, свързани с проучване на възможности за придобиване на още 8 броя самолети F-16 Block 70, на нови три-координатни радари, поддръжка на Оперативния център за въздушен суверенитет и друго високотехнологично оборудване в контекста на проектите за модернизация на Въоръжените сили на България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
6
 
16
 
! Отговори
До 221 преди 3 години
Само, че, както винаги досега ти не приемаш фактите! А те са, че ние ще получим самолетите 10г след като ги платихме! После ние искаме да поръчаме още от тия самолети а дори не сме ги иждали понеже са още на чартеж! Значи и завода в който ще се строят е още на чартеж! Та какво излиза плащаме сега не знам колко милиарда и получаваме след най-малко 10г както е сега! Предполагам, че може да станат и 15 и повече! Еми нека да зема да попитам що така бре герберасте?
202
4
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименпа и друго:-Какво им е пречело да гласуват това извънредно изслушване?..Какво? Освен страхът да не изскочат разнимръсотийки покрай тая история..Освен това:-Споменаваш парламентарния контрол...Хубаво,но ще назовеш ли поне две появявания на Боко в Парламента за Парламентарен контрол през изминалите шест месеца?..-Че той забрави къде е сградата на НС!..За да иде там, ще му трябва куче-водач..
201
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До АнонименТака...-В случая става въпрос за НАМЕРЕНИЯ на правителството,свързани със стратегически военни планове.За да продължи "легално" с разговорите,той/Боко/ трябва да има "Карт бланш" от Парламента за това!!!Гробарите съвсем забравиха,че те са ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА власт,тоест тези,които ИЗПЪЛНЯВАТ решенията на Парламента!!!!А изпълнението ТРЯБВА да се контролира от НС!..Борисов сам трябва да поиска изслушване по случая,освен ако не е забъркал поредната задкулисна сделка и го е страх
200
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 2019/220Абе, другарю, когато получиш половината самолети след 5-6 години това не е същото като да ги "получиш след 10-15" както ти беше написаното. Или ти не знаеш какво значи това, което пишеш, или яко се връзваш на възел, ама ЯКО. Да не говорим, че има и някаква обективна причина за "забавянето", ама знам, че на червените каскети такива неща не ви правят вопечатление, щото вие еинаги сте "точни". :)))
199
1
 
6
 
! Отговори
до 2019 преди 3 години
Абе и за парите питам, ама както казах НЕ можеш да четеш! Но инак сроковете които цеитирам з първите осем самолета, заедно с последните данни са си така! Платени 2018 първа бройка, поради корона вируса се очаква 2023-2024, последна бройка, поради забавания се очаква 2028! Та сега верно 2028 - 2018 може би за тебе не дават 10г *** това си е само според тебе! Та що да не очаквам другите да дойдат мааалко по-късно? След като ги платим де!
198
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 217Единственото, което питаш е дали не се връщаме към "тия времена", но като се имат предвид несвързаните приказки преди това не става ясно за какво говориш.Аз прочетох, но както и да го чета с думички като "май" и срокове като "2042-43" се връзват само с мисленето на някой, който отдавна не си е пил хапчетата.:))))
197
0
 
2
 
! Отговори
До 217 преди 3 години
Епа аз като те гледам ти НЕ можеш да четеш! Щото нещо не си прочел нещата дето питам! Та един съвет първо се научи да четеш! После порчети! После разбери! И чааак тогава кометирай! Та така!
196
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До .!.Като те гледам как работиш със срокове и числа за теб няма никакво значение колко сме платили или кога ще получим нещо: всичко е една гъста мъгла при теб.:))))))
195
4
 
13
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Добре де виждам тука разни "разбирачи"! Та ние платихме първите 8 самолета преди 2 години вече! Е де са самолетите бре! май още 4 г ше ги чакаме да дойде първия! А последния беше за 2028, май! Така и сега поръчваме още такива самолети дето ще ги платим сега! Въпреки, че пари НЯМА, а ще ги получим кога 2042-2043! Еми некак си искам да знам аз защо се дават моите пари и как така плащаш сега пък след 10-15 години самолет! То по бай Тошово време беше така! Да не се връщаме пак към ония времена!?
194
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
явно предните много ни харесаха,или отвъд океана се боят,че техния няма да спечели следващите избори,та е хубаво отсега да си осигурят поръчката
193
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сената трябва да даде съгласие и цена и тогава ние да предвидим пари ,ако парламента одобри такъв разход!
192
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нови самолети ще се купуват само с решение на парламента и трябва ПРЕДИ това да се включат в НОВИЯ БЮДЖЕТ!
191
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоНе си наясно. За да има "изслушване" трябва то да е включено в дневния ред на НС. Това е което са гласували - искане да бъде включено ИЗВЪНРЕДНО в дневния ред на НС. Ако БСП си изчакат по реда, ще могат да си зададат въпроса, но понеже ПР ефекта от акцията ще отиде ако се забавят искат да стане на момента.Има нещо, което се нарича парламентарен контрол, но БСП даже него не са искали да изчакат.Има нещо, което се нарича писмен отговор. МС може да отговори и така по своя преценка
190
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво спорите за БАНКИТЕ, ако рублата е по скъпа от долара и еврото значи РУСИЯ е със стабилна валута!
189
3
 
5
 
! Отговори
мак преди 3 години
Д.татите работят на принципа - Гошо мрази Тошо и му прави напук, и обратно. Мнозинството брани тулупа и шкем.бо, да не обяснят, каква крещяща нужда има България от толкова самолети. Та първите платени още не са готови, а шайката купува нови. нс се превърна в собственост на неумната цвета и управляващите. А искат доверие и уважение. Няма как да стане. Наглеци.
188
3
 
2
 
! Отговори
мери преди 3 години
Има много неудобни въпроси затова Те я направиха тази зделка единствено да не попаднат в графа санкции заради Турски- Балкански поток да разсеят облаците ама Путин ще си търси 700 милиарда да видим кога ще гръмне скандала *** ни са от главата до петите ддори да изкупят цялата армия на америка пак ще са ***
187
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименабе...Ти чул ли си поговорката "Когато се обърне колата,пътища-много"?Защо "да чака" ония какво ще му наредят?..Той ТРЯБВА да има някаква ВИЗИЯ по въпроса!..В закона е отбелязано ,че е длъжен да отговаря на въпроси,а дали някой щеше да му зададе въпрос,чийто отговор го мъдрят във Вашингтон,е съвсем друго нещо!
186
1
 
1
 
! Отговори
еее преди 3 години
До Анонимен188много интересно кого хранят и дали е безплатно
185
1
 
0
 
! Отговори
айде де преди 3 години
До АнонименУбеден ли си в това че може да се случи ?
184
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименето ти две ,свързани с конкретния случай:-Конституция,чл.90:-"Народните представители имат право на въпроси и на питания до МС или до отделни министри,които са ДЛЪЖНИ ДА ОТГОВАРЯТ!!!ДЛЪЖНИ!..Никъде не е споменато,че "могат да отговарят,ама могат и да не отговарят"Боко Е ДЛЪЖЕН да даде обяснения!!!..А цирка с "гласуване на изслушването му" е типично противоконституционен,тоест,погазил е Конституцията!!Друго:чл.105/3:-"МС информира НС за ЗАДЪЛЖЕНИЯТА,произтичащи от членството