Мнозинството в НС отказа да изслуша Борисов за новите F-16

БСП поиска той да обясни какви са плановете на правителството
270
Мнозинството в НС отказа да изслуша Борисов за новите F-16
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Мнозинството в парламента отхвърли искането на БСП да се проведе изслушване на премиера Бойко Борисов и на военния министър Красимир Каракачанов относно водените от правителството разговори и подадена от МО заявка за закупуване на ново въоръжение.

Още по темата

В края на септември стана ясно, че българското правителство планира да закупи още изтребители F-16 Block 70.

От Министерството на отбраната са изпратили писма-заявки, свързани с проучване на възможности за придобиване на още 8 броя самолети F-16 Block 70, на нови три-координатни радари, поддръжка на Оперативния център за въздушен суверенитет и друго високотехнологично оборудване в контекста на проектите за модернизация на Въоръжените сили на България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сретен Йосич и Черепа.Мутраганьо не го виждам ако падне от власт.Тези двамата не прощават.Много са му набрали.Винету ги изработи и им открадна страшно много пари.Не искам да съм на негово място.Единствения вариант е американците да го покрият.
162
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 177... Държавата е чакалнята на еврото именно заради него!!!Ама за твоя милос никъде нищо не пише, освен в графата за заплащане на тролски услуги.
161
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бг изнасяла житоАло Пинко, Русия е с площ 17 милиона квадратни километра, България е с площ 110 000кв.км.Да не се окаже, че спрямо площта си България има по-голяма производителност?
160
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да се стои с антиките. Стара кола струва евтино, но поддържката ѝ е кошмар. При самолетите не ми се мисли поддържката на стар такъв какъв ужас е.
159
5
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Стар наборЗащо трябва да "ни оставят на мира", когато това е в наш интерес и залегнало в дългосрочните планове на ВВС? За "ескадрила" се говори откакто имаме доктрина за новото ни място като част от НАТО. Словакия, която е наполовина на България като територия и не е гранична за НАТО държава си купи 14 такива самолета.
158
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те много народ го казаха когато му беше времето, ама задклавиатурния философ си знае неговото. Ония 8 изтребителя бяха гарант, че в бъдеще ще има още купени. Никой не си купува по 8 изтребителя от този вид, по 10 от другия, по 12 от третия, по 6 от четвъртия. Като изключим Индия всяка държава се придържа към 1 платформа и за това първите 8 бяха толкова скъпи и толкова нагляха и настояваха за тях американците. Каквото е това е. Не съм експерт по военна авиотехника и не давам акъл и мнение.
157
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли престъпник-мутра да управлява държава.Затова сме на това дередже.
156
1
 
11
 
! Отговори
Стар набор преди 3 години
Подобни "запитвания" се третират от САЩ като предварителни договор и няма да ни оставят на мира докато не подпишем сделка. Но по-важно е, че премиер и военен министър не могат без РЕШЕНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА (т.е. на Суверена) да предприемат на своя глава подобни действия. Така е навсякъде в цивилизования свят. Явно някой иска да отърве кожата и да не го закачат поне американците (след актуалните събития в Брюксел), като си "плати" за това.
155
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХХХКак да ни дадат Ф35 като червените генерали като Румбата веднага ще предоставят един на рашките да го човъркат?
154
3
 
12
 
! Отговори
Ф-16 преди 3 години
Винету и Шкембе Воевода си правят каквото си искат.Сякаш България им е бащиния.Не зачитат никой.Явно е че искат двамата да си поделят комисионните от новата далавера.А тя е няколко милиона.Има още чекмеджета за пълнене.
153
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бг изнасяла житоТипичен русофил - когато му се изчерпят аргументите по темата има нужда да започне на величае Русия, иначе току виж му паднало самочувствието, дължащо се единствено на мислите за това колко е велика чужда на произхода му държава.Един въпрос: защо сте доброволни роби на руснаците?
152
12
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
А той си го премести в другия крачол ! Пълна подкрепа за господин Борисов и легитимното правителство на България ! Бъдете здрав господин Борисов, цялата нация е с Вас !
151
4
 
15
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Това вече не е Народно Събрание , а Бойково Сборище!
150
2
 
5
 
! Отговори
Бг изнасяла жито преди 3 години
Русия изглежда е готова да затвърди мястото си на доминираща сила на пазара на пшеница.За 20 години страната премина от вносител на пшеница до пазарен играч, стоящ зад една пета от световните продажби, тъй като плодородните ѝ почви генерират по-големи реколти на атрактивни цени. Повече от 100 държави от Египет до Филипините купуват реколтата ѝ
149
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХХХруснаците ни въоръжиха безплатноКОлкото е истина, толкова да е здрав президента!
148
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези няма да се спрат, докато не ни докарат до просяшка тояга и накрая и тоягата ще ни вземат.Аман от далаверите на Тиквата и шкембе-войводата.Рано или късно ще паднат от власт и дано тогава да има справедлив съд за тях.Каква ли гадост ще се разнесе при отварянето на "кутията на Пандора" като им извадят "кирливите ризи".Но така е - *** народ, слаба държава, големи далавери, безнаказаност, мутрите водят стадото.
147
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХХХРуснаците не са ни дали нищо "безплатно", а Ф-35 не може да си купим, заради ниското ниво на сигурност в България, благодарение на продажници с червени мозъци, каквито виждаме доволно много и тук в коментарите. Полша изринаха червената проказа от службите и армията си и сега имат достъп до Ф-35.
146
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До БългарияБългария има силен търговски партньор за да модернизира армията си.Никой не говори за това,но парите за закупуване на Ф16 са от осигурени сделки за нашия ВПК от САЩ.Безработицата в Казанлък е миниатюрна,ВМЗ Сопот работят на максимум,в Панагюрище също.Осигурени договори и работни места от САЩ!За стотиците милиони за ремонти на МиГ,които даваме на братска Русия,а отсреща не получаваме сертификат за вложените части какво да кажем?Има ,,малка" разлика в отношенията на двете страни,нали?
145
1
 
3
 
! Отговори
До емигрант преди 3 години
Принципно си прав, но те са купили тия машини доста отдавна, даже в Турция се правят части за ф16, ние просто много закъсняхме с модернизация на армията
144
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До emigrantАми, защото инфантилите са най-умни, и най-разбиращи, военни стратези, икономисти, политолози, лекари и т.н. Нищо, че седят у тях по цял ден без работа и с мизерни доходи, иначе от всичко разбират. И, да, Ф-16 е прекрасен самолет за това за което ние ще го ползваме, което е да осигуряваме въздушното пространство на страната срещу нарушители и да изпълняваме ангажиментите си по стиковането с ВВС на НАТОвски държави.