ГЕРБ vs БСП: Употребата на НС за партийни интереси не носи дивиденти!

Депутатите на Борисов твърдо застанаха зад Караянчева
Обновена: 14 окт 2020 12:10 | 14 окт 2020 11:55, Камелия Цветанова
128

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като БСП поиска оставката на шефката на НС Цвета Караянчева, от ГЕРБ обявиха, че категорично застават зад нея и обвиниха левицата, че използва парламента за партийни цели.

„Употребата на парламента за тяхно партийни интереси не е инвестиция с дългосрочен дивидент“, предупреди обаче председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Според нея авторитетът на НС е ангажимент на всеки депутат, а социалистите не се грижили за това.

Още по темата

„С какво право председателят на БСП иска оставката на Караянчева, след като в този мандат под ръководството на Нинова ПГ системно руши авторите на парламента? Три месеца бяхте в нелегалност и отсъствахте от заседанията, какъв авторитет да има НС, след като опозицията смята, че е ненужда за парламентарната дейност, след като се криете по ъглите на НС и идвате тук само за да прочетете някаква декларация и да си осигурите надницата за деня, не участвате в председателски съвет, заместниците на НС от БСП не ръководят заседанията“, скочи Дариткова.

Тя допълни, че демокрацията изискане освен управляващи да има и силна опозиция, която да даде конструктивни предложения.

„А какво предлагате вие – нищо. Защо смятате, че имате право да искате оставка на Караянчева или това е само в контекста на вашата амбиция на овладеете властта, това е единственото ви желание, а не да мислите за българите, демократичният начин да се оцени мнението на хората е да се проведат редовни парламентарни избори, на които българите да дадат доверие на тези, които искат да ги управляват, всичко друго е претенция без реално основание, което не съответства на принципите на демокрацията. Това не са аргументи, а опит да се отклони вниманието на българските граждани и да се отнеме от пленарното време за дискусии“, отвърна на удара на левицата Дариткова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
4
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания госпожо Дариткова. Вие сте истинска и неподправена ПСмолянскаП. Възхищавам Ви се отнейкъде !!
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радан Кънев И Елена Йончева двамата анти Българиуспяха да опетнят държавата ни.това са първокласни партизани
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елена Николова Йончева - БСП за БългарияРадан Миленов Кънев - Демократична България Обединение (ДА България и ДСБ)КОЙ сега ще гласува за вас и вашите партии щом омърсихте БългарияЕлена Николова Йончева е имала финансови взаимоотношения с КТБ
36
7
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Дариткова наистина ли синът е наркоман.правете си изводи сами кой ни управлява,карадянчева проста п...а, за десито от Дулово нещо заглъхнаха коментариите,дарито и то в кюпа,Боко с чекмеджета,евра,пистолети,а кметовете му по места от герб, крадат и за умрелите.справка община Тервел.
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента има сливане на партия и държава, но партията която се е сляла с държавата е ГЕРБ. А сливането на партията и държавата е основната характеристика на тоталитаризма и диктатурата. ГЕРБ са подчинили всички силови държавни структури, институции и медиите на партийните си интереси. На това трябва да бъде сложен край и да се върнем към механизмите на демокрацията. Иначе вървим към комунизма, независимо че го наричаме по друг начин.
34
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен-"Председател на Народното събрание":Благодаря за вниманието!..Но моля,не се съобразявайте с Вашето ниво на компетентност,защото ще бъде обидно както за НС,така и за цялата нация.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тодор Живков им каза ДА СЕ приземят, снишаване и приземяване БСПНинова трябва да разбием това управлениеБСП дай им да разбива
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РЕСТАРТ НА ДЪРЖАВАТА СЪС СТАРИ КОФИ НЕСТАВА
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоУважаеми господин Просо,ще вземем предвид вашите аргументи до степента на вашата компетентност.С УважениеПредседател на Народно Събрание
30
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за имотите на царя, КОя партия му взе имотите??БКП приемник БСПи тогава 1944 г. е искала промяна и нови хора на власСега 2020 година лозунга е:трябва да разбием този модел,искаме промяна и млади хора в управлението каза Нинова
29
4
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
а Винкела гледа като наакан и пак е турил маската на *** си...
28
3
 
7
 
! Отговори
ПСП/смолянска/ преди 3 години
След като Дариткова се зарази и преболедува Ковида....защо е с маска? Тц тц тц! Какво става с имунитета? Или....и с ваксините ще е същото? Преболедувал,,,ваксиниран...няма значение......маски..дистанция...дисциплина!!! Трите Д......Да ви го.....в..Дирн.ка....Деби.ли.
27
5
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
обаче тая Даритната е права ше знаете!какви дивиденти носи на бсп искането за оставка на Барби Караянчева?..-НИКАКВИ!..Виж,ГРУБОТО СЛУЖЕНЕ на гербоПОСЛУШКОВЦИТЕ в НС в интерес на "партията" им герп и лично на "Титана на мисълта и баща на българската демокрация"-пожарникар Бориссофф и негови няколко "леви ръце",определено носи дивиденти и на тях,и на шкафчетата на "вождовете " им...та когато са прави,са прави...
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че къде другаде, ако не в народното събрание се иска оставката на депутат та бил той и председател на парламента или трябва лично тиквата да го нарита както стана с Главчев.
25
3
 
6
 
! Отговори
Simvola преди 3 години
Костов направи най голяма грешка, след поредната национална катастрофа до която БСП и Виденов ни докара, та чак от Америка да ни дават жито тази партия на шумкари трябваше да бъде заличена от регистрите а не сега да им слушаме глупостите по цял ден.
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха-хаНа червените каскети всичко ви е пълна мъгла.
23
8
 
8
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Вече е ясно, че на редовните избори през март 2021-ва , ББ ще спечели изборите с подобен или малко по-добър резултат от сегашния, а останалите ще се поразместят малко. Нов в Парламента ще бъде само Слави Трифонов, а Мая и Христо ще го д-т с измисления си платен рейтинг.Вариантите ще са само два - "Орешарски-2" или ББ-4
22
6
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До АнонименПолитиката на Баце не е проевропейска,а евро-послушна!Което е много различно!
21
4
 
9
 
! Отговори
Абсолютен факт преди 3 години
Не знам дали в Кърджали има по проста п***а,обаче по-*** председател на НС не е имало.Само Главчев се доближава,ама и той е от същата фирма.
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП-Русия прави каквото Русия им нареди.