Радев: Не може да се мисли само в перспектива на полагане на тръби и на асфалт

Икономиката на бъдещето - образование и наука
259
Радев: Не може да се мисли само в перспектива на полагане на тръби и на асфалт
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не може да се мисли само в перспектива на полагане на тръби и на асфалт, защото не само това е бъдещето, смята президентът Румен Радев.

Заради това той съобщи, че ще предложи нови приоритети за инициативата "Три морета".

Още по темата

Според българския държавен глава инициативата би спечелила от включване на образователната и научна свързаност като приоритет.

Инициативата обхваща държави със сходно историческо наследство, с близки проблеми, с които се сблъскват в бъдещето, и е нормално и логично заедно да инвестираме в това бъдеще. Основната цел на инициативата е развитие на енергийната, транспортната и дигиталната свързаност, но не мисля, че нашите амбиции трябва да се изчерпват с тази цел. Затова, поемайки домакинството на тази инициатива, която е президентска, от следващата година, смятам да предложа и нови приоритети, заяви Радев преди участието си в Талин в срещата на върха на инициативата за регионално сътрудничество "Три морета", цитиран от БТА.

Според него инициативата би спечелила от едно концептуално разширяване и включване на образователната и научна свързаност като приоритет.

„Да, инфраструктурата е важна, но ако искаме да имаме икономика на бъдещето, трябва да вложим в научна и образователна свързаност, в изграждане на капацитет, на свързаност между наши млади научни екипи, организации, университети, защото не гледам на инфраструктурната свързаност като на цел. Тя по-скоро е средство за постигане на голямата цел. А тя е постигане на висок, устойчив икономически растеж и сходен жизнен стандарт с развитите европейски страни, базирано на ускорен преход към зелена и дигитална икономика. А това не става само с асфалт и тръби“, коментира президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един час във въздуха на F-16 струва 14 хил лева. 16 самолета - 224000 на час. Тепърва трябва да се обучават българските пилоти нулата, механици от нулата! 16 самолета - 224000 за летателен час
41
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо индустрията, заводите, да има производство и работа за хората и после магистралите хората които имат работа и хубави коли да си ги карат. А в България строим само магистрали с парите които ЕС ни връща от членския внос, и то не всички, само една част за да строим с тях магистрали, а целта е да минава по тях тежката техника и ядрените ракети на НАТО. А стане ли конфликт Русия какво може да направи от Крим освен да удари масирано с ракети навсякъде, не можа да спре само магистралите.
40
1
 
8
 
! Отговори
От махалата преди 3 години
Да бе бръмбар,не дава кибапчита кат БСП-ту.
39
4
 
17
 
! Отговори
Айде преди 3 години
Поредната доза мудрости следствие на пургативна буря.
38
4
 
16
 
! Отговори
Доко s цокъл преди 3 години
Поредното преливане от празно в пусто........
37
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брюксел няма да допусне друго да се строи. Германия е на ръба на рецесията, трябва да произвежда за да запази страндарта си, и някой трябва да купува. Как така ще строиш заводи, като Германия произвежда достатъчно.
36
4
 
12
 
! Отговори
До 36 преди 3 години
Мхм. Заради това ще го изберат за отрядник и ще води библиотеката в Шоушенк.
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
требе да останат малко пари, та и президента да захлеби.
34
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя като Станишев - асфалт не яде.
33
19
 
4
 
! Отговори
каква я свърши ГЕРБ преди 3 години
Дават 6 милиарда за 16 остарели американски F-16, а в същото време теглят заем от 5 милиарда да плащат заплати на чиновниците и пенсиите!
32
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Думите на президента не са за всеки. Избирателите на Мутрата нямат капацитет да ги разбират. Понякога е необходимо ниво над трети клас.
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС дава парите а асфалт, друго с тях не може да се прави.
30
4
 
22
 
! Отговори
И ТАМ ЛИ ПОГРЕБАЛНИ преди 3 години
ТОА ГЕНИИЙ И ТИТАН НА ВСИЧКИ МИСЛИ ОТНОВО ЛИ ГОВОРИ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ УПРАВЛЯВАТ МУТРИ И МАФИОТИ, А ТОЙ Е ПРАЗИДЕНТ НА БЛАТО- ДА ПРИПОМНЯ ЕДНА ТИТАНИЧНА МИСЪЛ ИЗКАЗАНА В НАЧАЛОТО" УПРАВЛЯВАЩАТА ШАЙКА ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ В БЛАТО", А ПОСЛЕ ТРЪГНА ПО СВЕТА И У НАС ДА ТЪРСИ ИНВЕСТИТОРИ В БЛАТОТО- ТАКЪВ ПОЗОР СМЕ НЯМАЛИ, ТАКЪВ РЕЗИЛ Е НЯМАЛО. М...ДА И ТАМ НЕ МУ СЕ НРАВЯТ ИНИЦИАТИВИТЕ- ТОЙ ЩЕ ПРЕДЛАГА НОВИ, СТАРИТЕ МУ СТИСКАТ- КВОЙ ТУЙ АСФАЛТ И ТРЪБИ...
29
3
 
16
 
! Отговори
Айде холан преди 3 години
Човек оженил се за Стюардеса, ще говори за перспективи.
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е перспектива, това е задължение на България да има пътна мрежа по която да минава военната техника на НАТО при война с Русия. България има ангажимент да поддръжка 2959 километра пътища в страната в състояние, което да позволява преминаване на военна техника на НАТО. И раде
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак дрън, дрън. Нищо не каза. Една презентация на Пауър Пойнт да беше пуснал да го разберем аджеба какво иска да каже автора на речта му:))))))))))))))).
26
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ти ква я свърши бе фигурант,нещо да си свършил ? Само *** голямата заплата и бълваш омраза.Оставка на нищоправещия предател работещ в полза на Русия.
25
1
 
19
 
! Отговори
Друго си е преди 3 години
Ако беше показал и една пауър пойнт презентация. Така не тежи достатъчно. Като едно голо коремно изглежда.Военен сър.
24
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Може може. Там е крадене то. Пуска магистралата и след година две основен ремонт. В социалната политика крадене няма. Виж що инвеститори докараме с тези магистрали. Фолксваген, Микрософт. Е те бягат, защото тук е мутренска държава и рекета ще е голям, но пък имаме магистрали и фашистко управление
23
14
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Радев на три морета, Бойко на Ердо във вилаета.