Закъснели линейки, отказан прием... Ангелов се зарече: Няма да има галеници!

Повикванията в Спешна помощ в София в събота са 414
Обновена: 1 ное 2020 09:13 | 1 ное 2020 09:08, Камелия Цветанова
231
Закъснели линейки, отказан прием... Ангелов се зарече: Няма да има галеници!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Максимално бърза ще бъде проверката. Няма да се колебая, ако има хора, които са превишили правата ще си получат съответните наказания, няма да бъда многословен. Ще изчакам проверката, няма да има галеници. Не мога да възприема линейка да седи пред заключена болница, а мъж да умира, докато чака линейка, не мога да го възприема. Който нарушава правилата не е за тази система. Не може да има директор да си прави свои правила. Това каза пред bTV министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Още по темата

Той вече поиска оставката на шефа на 4-та градска болница в София. Линейка с пациент с коронавирус чака два часа пред болницата, за да бъде приет. Младият лекар от Спешна помощ не се отказва да настоява и успява да настани пациента там.

При друг случай 33-годишен мъж с коронавирус на домашно лечение е починал снощи в София вкъщи, докато чака линейка с часове.

"Отново виждаме, че някой иска PCR тест, затова се вбесявам, това е абсолютно нередно. Проверката ще докаже, че няма нарушения, защото нямаме писмени заповеди. Не може линейка да чака пред болницата, болният се сваля в лечебното заведение, пациентът се сваля, правят се изследвания и ако е за болница се настанява, не може да седи в линейка и да чака", каза Ангелов.

"Вчера имаме 414 повиквания. Ситуацията е изключително напрегната. Осигурили сме още коли по линията на МВР. В понеделник ще направя среща с всички частни линейки, които са около 100. Идеята е тези хора да бъдат доведени до лечебните заведения. Отделно ще искам фургони пред болниците за пациентите, които не могат да се срещнат с лекар. Не мога да приема, че по телефона може да бъде давана терапия. От националния център по паразитни болести не ни дават категорично решение, че бързите тестове са алтернатива на PCR-ите. Ангажира се министерството да осигури най-евтините тестове на колегите на първа линия, те не заместват PCR-ите", каза още здравният министър.

"От снощи на територията на София проблем с леглата няма. До 12 часа сме разкривали допълнителни легла. Нека ме чуят всички директори на лечебни заведения - няма да има прошка за никого. След като в лечебно заведение има свободни легла, да ги разкриват. Първо ще си разкриеш COVID структура и след това ще мислиш за другите частни услуги", каза още Ангелов.

"Не мога да се съглася, че страхът трябва да ни води. В големите лечебни заведения, особено в София да казват, че няма желаещи да се включат в лечението на пациентите с COVID, за мен е непонятно. Не може някой да се счита за галеник. Ако нямаме лекари, които да влязат, аз ще вляза, Не може страхът да ни води или емоцията", каза още той.

"В момента не обмисляме строги мерки. Първата посока е железен контрол на сегашните мерки, в РЗИ ще разширим хората. Тези мерки ако се спазват от всички, нещата ще си дойдат на мястото", каза министърът.
"В понеделник ще извърша проверки лично в лечебните заведения без COVID структури, ако трябва ще наложим допълнителни санкции", каза още Ангелов.

"Искам да кажа на хората да спазват мерките. Нека всеки мисли за своите близки, не е време за празнуване и за ходене по молове, ресторанти, почивки. Нека всички ограничим своите контакти. Натискът върху системата е огромен. Нека хората да бъдат разумни", добави той.

"Здравословното състояние на Борисов доколкото мога да преценя по телефона е добро. Благодаря му, че снощи направи всичко необходимо да осигурим допълнително коли от МВР за Спешна помощ. Работим денонощно", каза Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
13
 
! Отговори
Честит празник! преди 3 години
Вече три месеца и половина Бойко Борисов демонстрира неутолима жажда за власт. Дойде момент той и приближените му да покажат какво могат да направят в интерес на обществото и хората. Подчертавам, в интерес на обществото и хората. Нямам предвид устройването на интриги срещу политически противници, за което еша си нямат и Борисов, и назначеният от него НОЩ начело с ген. Мутафчийски, и здравният министър Ангелов. Нека обаче отвърнем поглед от тях и го насочим към народните будители. Честит празник!
86
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно не мога да разбера. Масата от лекари е над 50г. Точно най-рисковата група и не малка част от тях няма да доживеят до другото лято, ако продължаваме така. Толкова ли нямат по 10-20 хил скатани за черни дни, да отидат в някоя къщичка на село да изчакат пандемията да отмине. След една година ще се върнат здрави и отпочинали и ще печелят дори повече отколкото биха спечели сега. Вместо това стоят и търпят такива неадекватници да ги заплашват, карат се кой взел 1000лв отгоре, и си рискуват живота
85
8
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Децата на богатите хора ако си останат у дома има кой да ги гледа. Ще си наемат бавачка или няколко....
84
6
 
11
 
! Отговори
да преди 3 години
на българина му говориш нещо - то си прави квот си иска
83
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да има директор да си прави свои правила. Това каза пред bTV министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.Айде бе. А докато той беше директор на Александровска точно това правеше. И то някак странно, все по начин който му пълнеше джебовете...
82
5
 
9
 
! Отговори
бг преди 3 години
миналата година пак умираха така хора по тва време ! тая година пак същото . как не им омръзна не знам ! хората им виновни !
81
2
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БОРИСОВ СЪКРАТИ ПАРИТЕ ЗА СПЕШНАТА ПОМОЩ НО БОРИСОВ НЕ Е ВИНОВЕН :DБОРИСОВ ЗАКРИ 10-КИ БОЛНИЦИ ОЩЕ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ НО БОРИСОВ НЕ Е ВИНОВЕН!ВСЕ ДРУГИТЕ СА ВИНОВНИ, НО БОРИСОВ И МАРИОНЕТКИТЕ МУ НЕ СА :D
80
4
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До До БауЯвно ще има. Сериозно ли си мислиш, че всички са *** и не са се сетили да затворят училищата? Само на теб ти хрумна? Или може би си мислиш, че печелят милиони от това?
79
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училищата останаха отворени.Министърът се изложиСега си го изкарва на лекарите
78
6
 
7
 
! Отговори
До Бау преди 3 години
И какви чак такива проблеми ще дойдат от затварянето на учебните заведения? В настоящата ситуация и обявяването на нулева година в образованието ще е по малък проблем от това което ни очаква!
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво.За последното изречение - Ура.Не може да се лекуваме по телефона,ама Премиерът ку-че-та го яли.По телефона ,, звучал добре,,Евала г- н Министър.
76
1
 
9
 
! Отговори
бг преди 3 години
къвто народа такива му и управниците - КАЛПАВИ ! точка
75
1
 
16
 
! Отговори
Богопомазаните преди 3 години
имат квалифицирани лични лекари които денонощно бдят над тях в къще Б.Борисов, Каракачанов и куп депутати само за Нинова цял етаж във ВМА, а народа кой оцелее след отказан прием.
74
1
 
19
 
! Отговори
обикновен българин преди 3 години
Няма никакъв ефект от заплахи и санкции за лекарите.Защото поначало тази професия не е привлекателна в България.Счита се за неблагодарна и лошо заплатена.Особено за редовия състав - лекари и сестри-които на практика работят.Ако тръгнеш още да ги заплашваш- просто по бързо ще ги изгониш я към Щутгард я към другаде..
73
10
 
7
 
! Отговори
дааа преди 3 години
бг докторите са на мн ниско ниво ! от личен опит !
72
6
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 77Училищата останаха отворени по препоръка на детски психолози. Затварянето и изолирането на децата ще доведе до много проблеми в бъдещето. Това се опитват да избегнат.
71
2
 
12
 
! Отговори
Един преди 3 години
Простия човек, мързелив и глупав не може да оцени лекарския труд и отговорност.Народ който си мрази вишистите и обича простите управници сега ще си изпати.
70
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За времето в което Ангелов е министър се държи доста адекватно,друг въпрос е,че е една безгласни буква в цялата гнила система на управление на Крадеца!
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този му трябва оранжева перука и червен клоунски нос да забавлява чалгадажиите от Фейса щом Фейса решавал кой да се хоспитализира. Значи да уволним лекарите и който e болен да пише във Фейса и от там да го лекуват чалгаджиите. Оставка бе некадърници.
68
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрънка за пред хората и масата *** им се връзват. Че и заплашва лекарите. Една колективна молба за напускане и ще им се дръпне отзад сещате се кое.