Закъснели линейки, отказан прием... Ангелов се зарече: Няма да има галеници!

Повикванията в Спешна помощ в София в събота са 414
Обновена: 1 ное 2020 09:13 | 1 ное 2020 09:08, Камелия Цветанова
231
Закъснели линейки, отказан прием... Ангелов се зарече: Няма да има галеници!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Максимално бърза ще бъде проверката. Няма да се колебая, ако има хора, които са превишили правата ще си получат съответните наказания, няма да бъда многословен. Ще изчакам проверката, няма да има галеници. Не мога да възприема линейка да седи пред заключена болница, а мъж да умира, докато чака линейка, не мога да го възприема. Който нарушава правилата не е за тази система. Не може да има директор да си прави свои правила. Това каза пред bTV министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Още по темата

Той вече поиска оставката на шефа на 4-та градска болница в София. Линейка с пациент с коронавирус чака два часа пред болницата, за да бъде приет. Младият лекар от Спешна помощ не се отказва да настоява и успява да настани пациента там.

При друг случай 33-годишен мъж с коронавирус на домашно лечение е починал снощи в София вкъщи, докато чака линейка с часове.

"Отново виждаме, че някой иска PCR тест, затова се вбесявам, това е абсолютно нередно. Проверката ще докаже, че няма нарушения, защото нямаме писмени заповеди. Не може линейка да чака пред болницата, болният се сваля в лечебното заведение, пациентът се сваля, правят се изследвания и ако е за болница се настанява, не може да седи в линейка и да чака", каза Ангелов.

"Вчера имаме 414 повиквания. Ситуацията е изключително напрегната. Осигурили сме още коли по линията на МВР. В понеделник ще направя среща с всички частни линейки, които са около 100. Идеята е тези хора да бъдат доведени до лечебните заведения. Отделно ще искам фургони пред болниците за пациентите, които не могат да се срещнат с лекар. Не мога да приема, че по телефона може да бъде давана терапия. От националния център по паразитни болести не ни дават категорично решение, че бързите тестове са алтернатива на PCR-ите. Ангажира се министерството да осигури най-евтините тестове на колегите на първа линия, те не заместват PCR-ите", каза още здравният министър.

"От снощи на територията на София проблем с леглата няма. До 12 часа сме разкривали допълнителни легла. Нека ме чуят всички директори на лечебни заведения - няма да има прошка за никого. След като в лечебно заведение има свободни легла, да ги разкриват. Първо ще си разкриеш COVID структура и след това ще мислиш за другите частни услуги", каза още Ангелов.

"Не мога да се съглася, че страхът трябва да ни води. В големите лечебни заведения, особено в София да казват, че няма желаещи да се включат в лечението на пациентите с COVID, за мен е непонятно. Не може някой да се счита за галеник. Ако нямаме лекари, които да влязат, аз ще вляза, Не може страхът да ни води или емоцията", каза още той.

"В момента не обмисляме строги мерки. Първата посока е железен контрол на сегашните мерки, в РЗИ ще разширим хората. Тези мерки ако се спазват от всички, нещата ще си дойдат на мястото", каза министърът.
"В понеделник ще извърша проверки лично в лечебните заведения без COVID структури, ако трябва ще наложим допълнителни санкции", каза още Ангелов.

"Искам да кажа на хората да спазват мерките. Нека всеки мисли за своите близки, не е време за празнуване и за ходене по молове, ресторанти, почивки. Нека всички ограничим своите контакти. Натискът върху системата е огромен. Нека хората да бъдат разумни", добави той.

"Здравословното състояние на Борисов доколкото мога да преценя по телефона е добро. Благодаря му, че снощи направи всичко необходимо да осигурим допълнително коли от МВР за Спешна помощ. Работим денонощно", каза Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
3
 
17
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Еееее , нямало да има ГАЛЕНИЦИ ЛИ??? А НИНОВА КАКВА БЕШЕ В ПЕТЪК???? ЗАЩО НЯМА НАКАЗАНИЕ ЗА МУТАФЧИЙСКИ??? ЗАЩО НЯКОИ ХОРА СА ПРИВИЛЕГИРОВАНИ???? ТОВА ЛИ Е ДЕМОКРАЦИЯТА???
106
6
 
10
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Престоят в линейката на евентуалният пациент е част от приема! Тази дежурна лекарка не е вчерашна - 46 години стаж! Значи, обяснявам бавно, като за вас! Щом пациента издържа 4 часа в линейката и не си влошава жизнените функции и здравни показатели, значи е подходящ за прием! Започне ли да гледа към Господ - отървавайте се от него и го пращайте на домашно лечение и където успеете да го пробутате на колеги будали! Оставка!
105
20
 
11
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Някой пише по надолу за някакъв АД?!Моля?Че нали Борисов и НОЩ ви пееха от пролетта да се пазите и че ще има трупове?!А вие роптахте,драхте си ризите,пенихте се по площадите без маски??!!А сига,ко ша праим сига?!*** то имало такову животну КОВИД!!И пак Борисов ви виновен,че не носите маски,пак докторите ви криви,че се тъпчите по кръчмите и моловете,че се тръшкате ако властите спрат учебният процес и пак от същото ако го разрешат??!!Не разбрахте,че страх от Господа е начало на мъдростта!!
104
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравната ни система беше колапсирала и преди ковида,в провинцията са останали само некадърниците, старите лекари измреха,не дай Боже да ти стане нещо те пращат в София,и ако нямаш пари по добре сам да се погребеш!
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е тоя младия лекар в линейката не можа ли да послуша фейсбук-експертите, да изключи телевизора и проблемите да изчезнат?
102
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпуснахте кризата с закънелите мерки на ***. Направихте ни по шведи от шведите, но забравихте, че нашата здравна система не е шведска. Сега вече няма кой да лекува и все повече хора ще се убеждават, че вирус има и този вирус не е като сезонен грип. Дума на генерала вече не се дава, но пък Мангъра е всяка седмица по телевизиите със своите изцепки.
101
2
 
10
 
! Отговори
До Бау преди 3 години
Гербав ***,ефектът Дънинг-Крюгер е най видим при човека който управлява България,това съчетано с Нарцистично-крадливото му управление ще ни доведе до небивала криза и хаос!
100
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе 110, точно така, хващаш 1вия полет, особено ако не знаеш грам език. Ще се гледате умно с пациента. Наивник си!
99
12
 
3
 
! Отговори
Грипен Гаменов Ветов преди 3 години
Ни съ тривужети,такову нещу КОВИД нема!Гледъйти мъ меня.Жилезен съм,умен съм, ни съ пуклащам!Карам си животя,Кеф ми Истония,кеф ми КВВС,КСВ,щъкам си,ям си и си пия с Деса и рейтинга ми непоклатим!Дажи са разсърдих на Чирвен Колю.викам стига си надувал,не надскачай 85% рейтинг,чи шъ ми съ разсърдят съответнити м,бе,цили и шъ уплаша Чалгаря,а пък надеждата ми да си върнем парицити и в негу!Тиквата харчи кат за пуследну и за нас нищу ни устави *** мъзнинкътъ!*** се нещу шъ смитем *** амбаря напрулет!!
98
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов заплаши, че ако нямало доброволци - той щял да отиде да лекува.Господи, братя, отивайте доброволци. Той жив пациент не е пипал от 1996-та. Жална ни майка.Но добре че е надувка и много говори, пък нищо не прави.
97
5
 
11
 
! Отговори
бг преди 3 години
всяка година умират хора от отказ на прием в болниците а тук има хора които обвиняват българите че не спазвали мерките ....смешна работа сте...
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
92, не четеш с разбиране! Министърът има предвид терапия на хора нуждаещи се от Спешна помощ, хора в животозастрашаващо състояние!
95
9
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Дънинг-Крюгер яко ... Всички са глупави и правят ... глупости. Само *** знае всичко :D
94
2
 
10
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Намаляват ни бавно,заличават ни планово,неусетно почти,със закъснели линиеки,със лют Геноцид,а отскора с Ковид !Бай *** обаче,има много,много дебела глава,и друг ще владее,друг ще командва,в неговата земя !
93
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента ако си лекар нужно е само да си преведеш дипломата и да хванеш първия самолет, за където си поискаш. Веднага ще те назначат на доста добра заплата и ако им покажеш, че наистина бачкаш и си отговорен, си се уредил до живот. Този тръгнал да ги заплашва.
92
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
107, на бас, че нямаш деца!
91
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано, дано Ангелов реанимира и спаси здравната система! Силно се надявам и му вярвам!
90
1
 
14
 
! Отговори
До Бау преди 3 години
Абе аз какво мисля не е важно,важното е тия на които сме делегирани управлението на държавата да вземат адекватни мерки,а както се вижда вече осем месеца някой проспа това време! Справка-на 30.10.2020 министър Ангелов се сетил че всички здравни заведения трябва да преструктурират 10% от легловата си база за ковид-пациенти!
89
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауНе се прави на улав. Ясно е, че от училищата тръгна всичко! И проучвания, изследвания има вече. Кво не разбра? Стига сте обяснявали за някакви апокалиптични последствия за детската психика. Не сте полезни. Какви са последствията за психиката на сирачето на починалата учителка? Ама за това няма за какво да мислиш, защото не е твой проблем, нали! Да се гледа общо на нещата се чувстваш силен. Ама като трябва да се погледне в детайл се оказваш кьорав...
88
1
 
7
 
! Отговори
Мъгридж Халвата преди 3 години
Очаквайте новото предаване за народа "Маскирания ***"В журито Нощ