Нинова vs властта: В кризата посегнахте на най-уязвимите!

БСП внесе алтернативен бюджет в Народното събрание
Обновена: 13 ное 2020 17:16 | 13 ное 2020 17:15, Камелия Цветанова
171
Нинова vs властта: В кризата посегнахте на най-уязвимите!
Снимка: БСП

„Алтернатива има“, заяви в пост във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова като уточни, че левицата внесе в Народното събрание алтернативен бюджет за идната година.

Нинова остро критикува поведението на правителството на Борисов, посочвайки че в най-тежката криза то посегна на най-уязвимите хора.

Още по темата

„Преди два дни управляващите вкараха в парламента Кодекса на труда и се опитаха да отнемат трудови права на работещите - тези, които произвеждат и осигуряват икономика, данъци, приходи и ще ни извадят от кризата“, написа Корнелия Нинова.

Председателят на БСП отбеляза, че и днес управляващите отнеха права на хора с увреждания. „Навсякъде по света правителствата се опитват първо да помогнат на слабите и беззащитните. Само у нас в най-тежката криза властта удря първо тях. И винаги с едно обяснение - няма пари. Пари има, важно е обаче за какво се харчат. Първата работа на един държавник е да определи приоритетите и групите хора, на които да се помогне. Безспорно днес приоритетите са доходи и здравеопазване. И безспорно грижата за хората трябва да е ориентирана първо към най-нискодоходните групи - работещите бедни, младите семейства, пенсионерите, хората с увреждания“, уточни Нинова.

Тя отново напомни линията на БСП, че вместо временни подаяния е нужно трайно решаване на проблемите чрез семейно подоходно облагане, безплатни детски градини, преизчисляване на всички пенсии, отпускане на необходимите средства за асистенти на хора с увреждания, отмяна на плоския данък върху доходите на физическите лица и запазване 10 процента корпоративен, болниците нетърговски дружества и намалено ДДС на лекарства.

„Това е нашият отговор на кризата. Той е с грижа за хората и вече е факт - внесохме  алтернативен бюджет в Парламента. Ще го защитаваме аргументирано, хората да преценяват има ли алтернатива на властта“, подчерта Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: парламентНиновабюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
31
 
1
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Корнела може да е милионерка, ама Бойко е милиардер! Видехме какво има в нощните му шкафчета!
120
1
 
28
 
! Отговори
Божков от Дубай преди 3 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ?
119
1
 
20
 
! Отговори
Айде бе преди 3 години
КуРонела и Посиран де Крушовиц още не може да спре да се Просира от Страх. Истински смел водач на Сите Другаре от Посирано.
118
3
 
19
 
! Отговори
До гробокопач преди 3 години
Още ли чуваш гласове?
117
21
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Днес Бойко па подкара жипът и отиде да види дали Здравко Физкултурата е дал Богу , дух;))) Здравко го посрещна с нощница и маска пред болницата, а Бойо отдалеко му вика: "Как си, как сииии.....", а он му рука: "Жив съм, все още, другарю Борисов", па Бойко му гълче: "Нищо ти нема, ша са опрайш. Ся и теб да мисла...";)))
116
2
 
22
 
! Отговори
жабчу преди 3 години
"Алтернатива има, заяви в пост във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова!-----------------"Вервам ти" мъ Нинче!Като в баснята за "Жабката и Скорпиона"!Нъл съ сещаш как свирши!?
115
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова е сращно rнycна!Пълна отврат и като физика и като душевност!
114
2
 
31
 
! Отговори
до 118 преди 3 години
Така е.. лицемерието трябва да има граници. Но граници в главата на наглите няма. Това е увредено изчадие.То няма срам.Няма милост.Минава с червените ботушки и гази напред.Там, където е стъпил червен ботуш - от кръвта не расте трева.Двуличие, безчовечност, алчност не са черти на харатера. Това са психически заболявания.Тя е параноична. Страда от грандоманщина. Носи очила със златни рамки. Цяла колекция има от известна марка.Това не го прави, за да вижда по-добре бабата на Червената шапчица.:D
113
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скрий са ***
112
17
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
До Анонимен наблюдателНе може да отречем факта, че "бат Бойко" всеки ден кара джипът си;)))
111
17
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
До ТонкатаАааааа, не тка, Тонка;))) "Яж л.айн.а" Къде ви е грижата за електората? А? не може така! Бойко каа, ей го, нема какво да го воторам даже: "нема да оставя никой гладен!" Ти, Бойко ли си? Не! Ти си Димитър, дето ходи по плажовете по Черноморието и пръска бьджени пари. Да, ама сега, Бойко каза, че всеки българин може да си вземе полагащото му се от бюджета;))) Всеки българин... Значи и аз си вземам моето;))) хахахаха, Бойко каза - д астопим "мазнинките";)))
110
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен наблюдател преди 3 години
Каквото направи баи тошо не можете да го боядисате а каквото направи бат бойко не можете да отречете.
109
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази как има наглостта да говори за най-уязвимите, тя ли която си нагласи трътката във ВМА, защото е кихнала два пъти , докато тези същите уязвими умираха по къщите си. Все пак лицемерието и безсрамието трябва да има граница!
108
2
 
36
 
! Отговори
70г. преди 3 години
ВЕЧЕ ЯДОХМЕ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ НА БКП - БСП ! А СТИГА ТОЛКОВА-- ИЗМАМНИЦИ!!!!
107
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Бойкоооооо олеее олееее
106
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един въпрос към комунисти анархисти ***-айде да видим ако Бойко се кандидатира за президент срещу радева кой ще спечели А.
105
0
 
24
 
! Отговори
Анониен преди 3 години
И тая се снемала пред книги както Барека кога четеше вестник на английски,ба..аати компексарите не е истина..
104
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банкянския ще изкара и след март.А тая кокона се съмнявам.Ще си остане само с фукните.
103
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И АКО КАЖЕ ЧЕ 105 ЛЪЖЕ ДАВАМ СПРАВКА ЗА ТВЪРДЕНИЯТА- В ЛЕНТАТА ПИШЕТЕ МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА ПО ГОДИНИ, ПОСЛЕ ВЛИЗАТЕ В БНБ- ОТНОШЕНИЕ НА БГ ЛЕВ КЪМ ДРУГА ВАЛУТА, ИЗБИРАТЕ 12.2.1997Г, 1 ДЛ= 2965ЛВ, ПОСЛЕ ТЪРСИТЕ ФАЛИТИ НА БГ БАНКИ, ИЗДИРВАТЕ УПРАВЛЯВАЩИ 2.1995Г/2.1997Г И ОТКРИВАТЕ ЧЕ ВИДНИЯТ ИКОНОМИСТ СЪТВОРИЛ ВИСОКИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ УСПЕХИ Е РУМЕН ГЕЧЕВ МИНИСТЪР НА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ, А УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ ИЗЯВИЛА СЕ ТАКА ЧОВЕКОЛЮБИВО Е БСП- ХОРАТА УМИРАХА ОТ ГЛАД, БЕЗ ДОМ И СПЕСТЯВАНИЯ.
102
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То на бяха визии все много добри, то не бе фалене, то не бяха алтернативни бюджети.Тия ора глАва не дигат от работа.А пък като са на власт - НИЩО.