България казва "Не" на започване на преговорите със Северна Македония

Цялата им външна политика е базирана на омраза към съседна държава
Обновена: 15 ное 2020 19:59 | 15 ное 2020 12:16, Камелия Цветанова
397
България казва "Не" на започване на преговорите със Северна Македония
Снимка: МВнР

„Казваме „не“ на започване на преговорите, а не за членство на Северна Македония в ЕС, не считаме, че към момента имат готовност да изпълняват условията да започнат преговори“, обясни министърът на външните работи Екатерина Захариева пред bTV.

Още по темата

Тя увери, че България винаги е била добре настроена към Северна Македония, във всички трудни моменти до сега сме подавали ръка.

Ще продължим да им помагаме и да подаваме ръка, посочи тя.
 
„Не изпълняват договор за добросъседство с България от 2017 г., продължава цялата им външна политика да е базирана на омраза към съседна държава и към нейния народ, така че няма как ние на този етап да кажем „да“", каза тя.

„Никой не им оспорва правото да се самоопределят и да наричат езика си както искат, но не сме съгласни това право на самоопределяне да бъде основано на омраза, кражба на история и отричане на България и българското. Както са тръгнали ще започнат да отричат и съществуването на българска нация", според външния ни министър.
 
Европа се оказа наистина в епицентъра и е континентът с най-тревожни данни по отношение на разпространението на заразата в момента, коментира още Захариева за кризата с коронавируса.

„Всяка държава взема различни мерки, някъде има пълен локдаун, някъде частичен. България е някъде по средата, така както са и по-голямата част о т държавите. Ние имаме поредица от мерки, нямаме затваряне на сектори от икономиката“, припомни Екатерина Захариева.

Според нея най-важното обаче е да се спазват противоепидемичните мерки. По думите й в държавите, в които има пълно затваряне все още не се наблюдава съществен спад на броя на заразените с коронавирус.

„Каквито и мерки да вземе едно правителство, ако хората не осъзнаят, че това са наистина тревожни данни, които застрашават и икономиката и здравната система, те няма как да бъдат успешни“, посочи Екатерина Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
237 Време е, в Българските учебници, напред със зверствата на комунистите, да пише и за сръбските, турските, гръцките кланета над българите в Македония, Одринска Тракия и Беломорска Тракия.
226
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук някои се радват че СМ щяла да ходи на ЕП,много важно.Но когато дойде денят на първия им мач аз лично само живот и здраве да е че днес имам вече починал роднина от пневмония в претъпкана болница,та ако сме живи и здрави лично ще пусна текста на македонскАта национална химна!Да се види как немат териториални и претензии за малцинствокакто твърди струмишкото сърбоманче ЗаевИЧ!
225
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
246 Захариева само изразява позицията на България зад която стоят всички българи, правителството и всички партии в парламента.Никако отстъпление, то би било незаконно.
224
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тук добре, сега остава да удържим и защитим позицията си.Никакви отстъпление, никакви компромиси с история, език и идентичност. Сърбоманите край Вардар са маша в ръцете на Белград и Москва. Подготвят се поредният удар срещу България, Брюксел не бива да позволи това.
223
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименРумъния не признава че са българи а куцовласи. Гърция също не са българи а славяни.
222
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същото това недоразумение когато след няколко дни или часове получи инструкции , други песни ще запее !
221
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Къде не ни мразятМразят ни защото знаят силата на българската армия и на България. Гърци ,Сърби ,Турци ги е яд защото една малка държава ги е направила на пух и прах. Македонците ни мразят защото нямат нищо общо с България а са си Сърби и Албанци.
220
1
 
27
 
! Отговори
а стига толкова преди 3 години
Ако сега ги пуснем, ще ни вземат съвсем за бълъци, ще ни се качат на главите хептен! Не заслужават тия макета. Правили сме добрини, чисто и безкористно, отговорът - псувни, гнусни обиди и измишльотини. Стига толкова.
219
0
 
23
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-БРАВО-ТОЧНО ТАКА.
218
4
 
14
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
Ох!!! Каква сладурана е Екатерина Захариева !
217
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е прабаба А БАБА на ШекеринСКА Радмила,а бабата е била РАДКА ШЕКЕРИНОВА!Дедо и убит с 89 удара с нож ОТ СЪРБИ ама внуката е ОМЪЖЕНА ЗА СЪРБИН и ако не греша и майка и е сръбкиня!!!Е,тая същата рошла нарече Тодор Александров вампир на македонскиот народ,а Иван Михайлов направо джелат!!СЕГА ЯСНО ЛИ Е КОИ СА .ЕТНИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИкато се има предвид че почти половината имат роднини в Сърбия!Ние на сърби и сърбомани,и власи ли трябва да си дадем историята??ВЕТО за тия безпримерни изр..ди!
216
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До О хо хоЗначи демокрацията след 1989 г. зачита правата на хората да се самоопределят и плюе на възродителния процес на Живков. Така българите стават на македонци. Децата на бг емигрантите също не се пишат българи но нали Росен Петров е демократ и иска отваряне на границите и визите. Или един път е демократ а друг път не е .
215
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Андрей Ковачев=всички граждани на СМ с български паспорти ширещи антибългарска пропганда да върнат българските паспорти,господин Ковачев аз наистина съм в изумление ВЕЛИКО докъде е стигала наивността на УЖ интелигентни хора!Повече от 20 години им се дават паспорти на новоосъзнатите българиот вардарско,сега чекай от умрел пИсмо!Разбархте ли накрая с кого си имате работа,кажете го и на Джамбаски че той още сънува някакви си братя и сестри там.Българите от вардарско са В БЪЛГАРИЯ или в гроба.
214
4
 
31
 
! Отговори
ОТЛИЧНО!!! преди 3 години
ПОЗДРАВЛЕНИЯ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЗА ЗАЩИТАТА НА ИСТИНАТА!!!
213
18
 
8
 
! Отговори
Къде не ни мразят преди 3 години
във всички съседни държави ни мразят. Системно има език на омразата, макар и не в медиите, но в учебниците по история и музеите. Зверствата на БЪЛГАРИТЕ са обрисувани и се ползват за насаждане на омраза във всички наши съседи без изключение.А не само в Македония.
212
2
 
31
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Гледахте ли " Операция История" на Росен Петров??? Той показа документ, молба от прабабата на днешната северномакедонска министърка на отбраната, в който прабабата пише, че моли за пенсия от България, тъй като мъжът й - българин е бил убит от сръбските власти. Пенсията е отпусната. Сега внучката на тази българка се пише северномакедонка и плюе срещу България. ОТЛИЧНО ПРЕДАВАНЕ! ИМАШЕ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ! БРАВО НА РОСЕН!!!
211
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
232До пфу Стамболийски го убива разпасаната руска офицерскасган в България, защото той обръща България към запада.
210
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
232 До пфу Стамболийски го убива разпасаната руска офицерска *** в България, защото той обръща България към запада.Създава условия, да се закупят от запада, модерни за времето машини, за поставяне основите на българската индустрия.
209
2
 
16
 
! Отговори
До 213 преди 3 години
До АнонименЗахариева НЕ Е нито ограничена, нито некадърна, нито лъжлива. Ти с главния си мозък връзка имаш ли, или си такъв по рождение!
208
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До македонизма е фактОстави македонизма и кажи за ПСВ и Ньойския договор кой е виновен. Сигурно пак Георги Димитров и Сталин. Забравих че тогава някой убива Стамболийски че и той е македонист бил и не е трябвало да предава Македония на сърбите и на гърците. Пфу