България казва "Не" на започване на преговорите със Северна Македония

Цялата им външна политика е базирана на омраза към съседна държава
Обновена: 15 ное 2020 19:59 | 15 ное 2020 12:16, Камелия Цветанова
397
България казва "Не" на започване на преговорите със Северна Македония
Снимка: МВнР

„Казваме „не“ на започване на преговорите, а не за членство на Северна Македония в ЕС, не считаме, че към момента имат готовност да изпълняват условията да започнат преговори“, обясни министърът на външните работи Екатерина Захариева пред bTV.

Още по темата

Тя увери, че България винаги е била добре настроена към Северна Македония, във всички трудни моменти до сега сме подавали ръка.

Ще продължим да им помагаме и да подаваме ръка, посочи тя.
 
„Не изпълняват договор за добросъседство с България от 2017 г., продължава цялата им външна политика да е базирана на омраза към съседна държава и към нейния народ, така че няма как ние на този етап да кажем „да“", каза тя.

„Никой не им оспорва правото да се самоопределят и да наричат езика си както искат, но не сме съгласни това право на самоопределяне да бъде основано на омраза, кражба на история и отричане на България и българското. Както са тръгнали ще започнат да отричат и съществуването на българска нация", според външния ни министър.
 
Европа се оказа наистина в епицентъра и е континентът с най-тревожни данни по отношение на разпространението на заразата в момента, коментира още Захариева за кризата с коронавируса.

„Всяка държава взема различни мерки, някъде има пълен локдаун, някъде частичен. България е някъде по средата, така както са и по-голямата част о т държавите. Ние имаме поредица от мерки, нямаме затваряне на сектори от икономиката“, припомни Екатерина Захариева.

Според нея най-важното обаче е да се спазват противоепидемичните мерки. По думите й в държавите, в които има пълно затваряне все още не се наблюдава съществен спад на броя на заразените с коронавирус.

„Каквито и мерки да вземе едно правителство, ако хората не осъзнаят, че това са наистина тревожни данни, които застрашават и икономиката и здравната система, те няма как да бъдат успешни“, посочи Екатерина Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
26
 
16
 
! Отговори
Дежа ву преди 3 години
Простите българи се насочват към четвърта национална катастрофа.Само да припомня,че предишните три отново бяха заради Македония. Както казва любимият на простите българи премиер...на *** човек само х...се набива....Никой не ни е виновен,че сме бедни,освен нашата простотия и посредственост.
246
4
 
5
 
! Отговори
11 преди 3 години
До МислещНе си мислещ, а просто малoумен. Ти си трoл, бе гaлфон!
245
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПловдивСърбия няма да влязат скоро. Те не искат НАТО и се ориентираха към Китай.
244
4
 
18
 
! Отговори
11 преди 3 години
А така, браво. Трябва и да им сложим по един голям Хур на тия отцепници.
243
4
 
24
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
Сърбия също заслужава стоп от нас за ЕС, докато не спре да се меси в Македония, да върне Западните покрайнини.
242
7
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Македония е в НАТО. Изхвърли 4 руски шпиони, тука старите ДС топячи се превъзнасят :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Споко, макетата ще клекнат. Иначе стават черна руско-албанска дупка. Ще трябва всички БГ паспорти да вадят :))))))))))))))))))))))))))
241
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои се интересува от мнението на бьлгария
240
38
 
7
 
! Отговори
Мислещ преди 3 години
Както винаги руската агентура в България победи. Има ли поне един българин,който да не е наясно, че да спрем македония към ЕС е цел на Русия и Сърбия? Заев е готов за компромиси,но болшевикът Тиквата..твърдо не. Без да съм оракул ,ще предскажа...1. Изолация на България в ЕС. 2. Падане на Тиквата заради загубеното рамо от Меркел и натискът от Байдън 3. Македония ще влезе в ЕС но още дълги години ще имат основание да ни мразят .Това което сега можем да постигнем, никога няма вече да го постигнем.
239
6
 
18
 
! Отговори
Martin Bormann преди 3 години
ЕС прие България набързо за да може да свърже Гърция с ЕС по земя. Макетата не са толкова важни, но е в техен интерес да бъдат приети по скоро за да решат етническия си проблем така, че да си опичат акъла. Както каза боко - ние за никаде не бързаме ;)
238
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека да помогнем на македонците, да се върнат в България!
237
6
 
7
 
! Отговори
На площада сме преди 3 години
Ембарго, изселване и анекс!Ембарго, изселване и анекс!Ембарго, изслеване и анекс!
236
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала бе Кате
235
4
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Намирам връзка в пропагондата в Северна Македония и Северна Корея.
234
3
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Само така!
233
17
 
7
 
! Отговори
оп преди 3 години
Катето има ли домашен порно клип из нета , намирам я секси ама ми е твърде слаб акъл за добър външен министър и с тоя смотан премиер одупен към Американците нищо не мой да направи а сега България е в позиция и може да се крънкат много отстъпки и от Америка и от Русия. искайте от Америка газопровод и АЕЦ да пуснем от Руснака и ше одобриме макетата като си опрВят историите и езика вижте гърците как ги изгърбиха и името да си сменят
232
10
 
12
 
! Отговори
аха преди 3 години
да ама Бойко няма топки да се опъне твърдо а на Американците не им пука че Макетата се въобразяват на велики за наша сметка, за тях български език македонски език все едно за тях сме територия оцветена в синьо а Сърбия и Русия в червено. ...най просто казано
231
5
 
9
 
! Отговори
ей преди 3 години
ей тук с тая Македония мой да разиграем ноо яка партийка шах с великите сили де вика колегата от САЩ бързат да разчертаят картата на балканите да прилапат повече земя към демокрацията и ЕС а Русия обратно ...аз ко съм на Бойче ше поискам от САЩ да ни пуснат газопровода с Русия през Варна и ше скъсам на мекетата гъзо да им съ риве никъф ЕС за тях дорде не признаят всичко Българско как си му е ред
230
9
 
17
 
! Отговори
Готин преди 3 години
Нека си представим, че сложим ембарго и затворим границата със макетата. Ще видят ЕС, ама друг път. Друг е въпроса, че ще объркаме ,,кондиката,, на САЩ за балканите. Руснаците ще ни станат първи ,,приятели,, а ние може и да се възползваме от ситуацията (ако имаме акъл) и да се окажем наистина фактор на балканите. Ама, стиска ли ни да пънем мускули!? А?
229
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зависи от ЕС и НАТО а там никой май не ни подкрепя. Захариева отива на "ДА".
228
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Захариева е важно какво искат господарите които са я поставили там ,а на каква позиция са повечето българи ни най малко я интересува ,в България за съжаление през последните 30 години ,а и преди това нищо не се решава !