Борисов: Тази пандемия просто ни съсипа!

Дотук за бизнеса сме дали 1 милиард лева, каза премиерът
Обновена: 21 ное 2020 10:19 | 21 ное 2020 09:55, Елка Василева
284
Борисов: Тази пандемия просто ни съсипа!
Снимка: Facebook

"Тая пандемия ни се струва от години. А а е само от март. Просто ни съсипа. САЩ ги съсипа. В Европа - пълен локдаун. Хем не дава никакъв резултат за заболяването, хем - огромни щети". Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в завод край Самоков за техника и автомобили, сред които военни, дори и линейки.

Дотук за бизнеса сме дали 1 милиард лева, каза Борисов. "Резултатът е много добър засега. Много предприятия работят добре, пазарът вече ги познава в света. Машините ни са добри. Всички заводи продължават да се разширяват за радост и има инвестиции“, заяви премиерът.

Собственикът на компанията се похвали пред Борисов, че изнасят и бронирани машини за Германия. Заедно с Борисов е и икономическият министър Лъчезар Борисов.

Премиерът припомни различните мерки - 60/40 и 80/20. Похвали се, че държат безработицата ниска, хората работят, не се чувстват застрашени.

Още по темата

"Важно е да работят хората, да имат гаранция, че няма да ги уволняват. Всеки трябва да пробва да се възползва от мярката 60/40, която вече е станала и 80/20",каза той и добави: "Важно е да работят хората, това им донася и психическо здраве, и пара. Не се чувстват застрашени, има гаранция, че няма да ги уволняват".

Собственикът на предприятието пък поясни, че е доволен от мярката 60/40 в подкрепа на бизнеса, защото така пазят работните места.

От завода показаха на Борисов колите, които в момента произвеждат за немския Бундесвер. Вече произвеждат първите 5, а остават  още 5. Сред другите страни, за които изнасят продукция от компанията, са Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия. Последният им успех бил бронираните автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Световният шампион по мерките - България, е на първо място по смъртност от КОВИД-19.ОСТАВКА, СЪД И ЗАТВОР за причинителите на най-голямата хуманитарна катастрофа в цялата история на България.
134
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти ни съсипа много преди това. От 12 г. си на власт и резултата е 0. Най-бедни, Най-корумпирани, Най-изчезващи!!! Мутро вън!!!
133
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дотук за бизнеса сме дали 1 милиард лева, каза премиерътМного си дал бе. До тук за газопровода на Путин даде 4 милиарда ама не си съсипан. Съсипа те милиарда даден за България.
132
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
kak taka nikakav rezultat, togava kak i zasto hodiat bborisov, kireto domuzchiev, dadaritkova, kuhninova, dimradev i benebeto?! ili te sa mirage?!
131
20
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ ДА!!! преди 3 години
Виновни са хората! Сега Бойко пак трябва да изправя държавата заради вас толупи мръсни!Всеки ден пуска нови заводи и детски градини и дава хляб!!!!
130
2
 
23
 
! Отговори
Плевелскипедал преди 3 години
Бойковото управление е по-страшно от най-голямата пандемия.
129
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко е майстор на манипулацията.
128
4
 
4
 
! Отговори
предКоледно преди 3 години
Дядо Коледа вземи ме,надалеч те моля аз,на почивка кратка зимна,не вън ковидния Ад.Със Снежанка остави ни,имам си една мечта -с нея Новата година,да посрещнем по-така.Мили Дядо помогни ми,тук не мога да стоя,Преброяване ще има,да ме пишат избегАл ...
127
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И до днес няма достоверни данни, тъй като по онова време официалните цифри са били манипулирани, твърди Пфлугбайл. Според изчисленията на Световната здравна организация, катастрофата в Чернобил е причинила смъртта на най-малко 8 000 души.
126
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига с тая радиационна защита бе, в Чернобил са умрели няколко човека. За Фукушима не пишете нищо. В БГ няма жертви, ебaси троловете.
125
4
 
6
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Днес управляващите и олигархията вършат същите неща, като БКП преди 89-та. Едни и същи комунисти бяха на върха преди 89-та, същите останаха на върха и след това.Днес ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и Демократична България се ползват от същите привилегии и по същият начин усвояват държавни и европейски пари, както комунистическите веломожи някога са използвали национализацията/одържавяването. Същото е и поведението и на свободните творци, наричани някога интелигенция...нищо не се е променило.
124
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти ни съсипа тикво крадлива
123
10
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Анонимен ... Омразните комунисти обещаха да постороят една централа за 8 милиарда, но ни оставиха само един трап в който беше погребан повече от милиард само за комисионните им. После се оказа че няма дори и сключен договор, само един приемо-предавателен протокол за доставката на реактора ... Омразните комунисти завлякоха и банковата ни система и предизвикаха инфлация и пуснаха в обръщение едни приватизационни бонове, с помоща на които придобиха за жълти стотинки предпирятия, като Техноимпекс
122
2
 
11
 
! Отговори
Кънчо преди 3 години
Когато преди два месеца правителствата в цяла Европа започнаха да вземат всякакви мерки за ограничаване, професор доктор Борисов, Ангелов и Вълчев бодрячески обясняваха, че всичко е наред. Разрешиха спорт и мероприятия с публика на закрито, разрешиха да се намали дистанцията в закритите пространства на заведенията до метър на човек, набутаха децата училища в които е невъзможно спазването на дистанция и по претъпканият градски транспорт.
121
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете човека, подготвя си джипката за зимата. Гуми антифриз, течност за чистачките. Май и масло, ще сменя...
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 1993 са осъдени бившият вицепремиер Григор Стоичков и Чавдар Шиндаров, бивш главен санитарен инспектор. Двамата получават по две години лишаване от свобода за неспазване на нормите за радиационна защита, като с това са допуснали опасност за населението в България при аварията на съветската електроцентрала "Чернобил" през 1986.
119
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чак на 13 май 1986 г. Политбюро на БКП обсъжда обстановката у нас, възникнала след аварията на Чернобилската АЕЦ и мерките, които трябва да бъдат взети, но населението все още не е информирано за аварията. Една от малкото ефективни присъди в България след 10.Х.1989 е произнесена по т. нар. делото "Чернобил".
118
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боносчетата за Коледа и Нова година са на лице,милиарди за така наречените бизнесмени са готови )
117
9
 
6
 
! Отговори
123456 преди 3 години
В Европа - пълен локдаун. Хем не дава никакъв резултат за заболяването, хем - огромни щети."Напълно съм съгласен с това изказване!!!
116
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни храниш ти! Храним се сами: благодарение на уменията си, на талантите си, на усилията и работата си. Ние те храним, както и всичките ви приближени. Ние сме тези, които опитваме да направим нещо умно, нещо красиво и нещо смислено в пълната ***, която създаде.