Борисов: Тази пандемия просто ни съсипа!

Дотук за бизнеса сме дали 1 милиард лева, каза премиерът
Обновена: 21 ное 2020 10:19 | 21 ное 2020 09:55, Елка Василева
284
Борисов: Тази пандемия просто ни съсипа!
Снимка: Facebook

"Тая пандемия ни се струва от години. А а е само от март. Просто ни съсипа. САЩ ги съсипа. В Европа - пълен локдаун. Хем не дава никакъв резултат за заболяването, хем - огромни щети". Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в завод край Самоков за техника и автомобили, сред които военни, дори и линейки.

Дотук за бизнеса сме дали 1 милиард лева, каза Борисов. "Резултатът е много добър засега. Много предприятия работят добре, пазарът вече ги познава в света. Машините ни са добри. Всички заводи продължават да се разширяват за радост и има инвестиции“, заяви премиерът.

Собственикът на компанията се похвали пред Борисов, че изнасят и бронирани машини за Германия. Заедно с Борисов е и икономическият министър Лъчезар Борисов.

Премиерът припомни различните мерки - 60/40 и 80/20. Похвали се, че държат безработицата ниска, хората работят, не се чувстват застрашени.

Още по темата

"Важно е да работят хората, да имат гаранция, че няма да ги уволняват. Всеки трябва да пробва да се възползва от мярката 60/40, която вече е станала и 80/20",каза той и добави: "Важно е да работят хората, това им донася и психическо здраве, и пара. Не се чувстват застрашени, има гаранция, че няма да ги уволняват".

Собственикът на предприятието пък поясни, че е доволен от мярката 60/40 в подкрепа на бизнеса, защото така пазят работните места.

От завода показаха на Борисов колите, които в момента произвеждат за немския Бундесвер. Вече произвеждат първите 5, а остават  още 5. Сред другите страни, за които изнасят продукция от компанията, са Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия. Последният им успех бил бронираните автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помните ли едно от най-големите престъпления на комунизма - манифестацията под радиационния дъжд?Облакът от централата достига до България точно на 1-ви май, но никой не казва на народа.Управляващата тогава Българска комунистическа партия, премълчавайки и цензурирайки информацията за аварията в Чернобил, изкара стотици хиляди ученици, работници и служители на първомайска манифестация под капките на обилно изливащия се радиационен дъжд!
114
1
 
7
 
! Отговори
Edin ot selo преди 3 години
Nas verno ni sasipa ama na vas kvo vie tam gore jivi zdravi chekmedjeta vse po pylni blazq vi.Ne sme edno aga ne sme.
113
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виновни са БКП защото пускаха марули с радиация и радиоактивен дъжд на 1ви май!
112
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти явно ни съсипа повече от пандемията !Идва и твоят край, Т.ик, во !
111
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко хора са се разболели от "марули с радиация"? Има ли поне един доказан случай да ни разкажат медиите за него и Карбовски и Бенатова да направят репортаж. Защото при демокрацията 2 милиона измряха от мизерия, болести, отчаяние, и Бенатов и Карбовки постоянно правят репортажи за това, а за жертвите на "марулите с радиаця" нещо никакви ги няма?
110
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе, нали нямаше да им работим на алчните бизнесмени, нали щяхме да ходим на запад на работим за "достойно" заплащане, а те да ни се молят да останем да им работим и да ни дават големи заплати, какво стана, а?
109
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По времето на СОЦА тази пандемия нямаше да се усети. Никой нямаше да знае изобщо, че има вирус. Така се случи през 1986г с Чернобил. Млатихме марули с радиация и никой не знаеше защо ризите ни от бели станаха кафеви с жълти отенъци след манифестацията на 1 май 86г. Точно тогава радиационен дъжд посипа всички посеви и животните пазяха като за последно. БКП отвориха за себе си държавен резерв и ядоха от чистата храна.Хора след това масово се разболяха от рак и починаха. Информационна дезинформация
108
5
 
7
 
! Отговори
Тодор Живков преди 3 години
Против грип яжте банани, подсушавайте се с мекичка тоалетна хартия и бегайте свободно на Запад!
107
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майстора на PR-а зад който не стои нищо.
106
0
 
16
 
! Отговори
са преди 3 години
първо парта у хазната влиза от хората, не от ГЕРБ МЕРБ и т.н.За 10 години управление на ГЕРБ населението се е стопило с 1 млн. Читави хора за работа не останаха. То и затова след последните промени разрешихте 6 дневна работна седмица с увеличението на извъбредните часове от 150 на 300 и разсрочено за цялата година.
105
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
боче ти ни съсипа бе, каква панадемия визираш
104
6
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Коронавирусът е прочистване. Който не се е изчистил, ще го очисти вирусът.
103
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има излишък от човешка стока на пазара на труда. Цената на човешката стока на пазара на труда ще продължи да пада. За едно работно място ще се състезават поне по 100 човека да го спечелят. А тези имат щастието да спечелят работно място ще работят до изнемогване като товарни добичeтa на капиталиста за добив на печалба, и ще се тресат от страх да не загубят работата си зашото децата им ще гладуват а банката и топлофикация ще им продадат жилището и ще останат на улицата на произвола без препитание и без подслон.
102
4
 
13
 
! Отговори
Хероиновия Мустафа преди 3 години
Кво кат мрeте...важното е че ша имате фърчила и кораби против лошите руснаци....
101
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При соца тази епидемия нямаше да се усети, както е днес в Белорус. Болниците имаха достатъчно капацитет и финанси да поемат всякаква вълна от грип без значение дали е ковид, SARS, испански или мадагаскарски. Здравната система на Народна Република България работеше безупречно. И всичко това беше съсипано за 30 години демокрация.
100
5
 
14
 
! Отговори
Дура лекс преди 3 години
Бронирана Тойота ли си е поръчал, за да се пази от народната любов? Няма страшно бе, джанъм. Народът и той като тебе, ти си му ролеви модел, едва ли ще тръгнат да те гърмят. А тези, които не те дишат, са възпитани, образовани, законопослушни и културни хора.
99
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемия ще има докато не се изменят обичайни за съвременния ни живот реалности. Тази ще отмине , друга ще дойде. Не си го измислям аз. Политиците се държат. като че ли са хванали Господ за шлифера. А съвременната цивилизация не иска да поумнее.
98
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички източно европейски страни които след разпада на СССР се ориентираха на Запад към ЕС и НАТО загубиха стандарта си на живот и днес живеят в мизерия, а в България и Прибалтийските републики е просто трагедия. Само Белорус която остана с Русия запази икономиката си и днес само там от източна Европа живеят нормално.
97
6
 
19
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
ЛЪЖА, след лъжа, след лъжа, след ЛЪЖА! Това са думите на Борисов, една огромна ЛЪЖА! Един балон, един розов свят, който ни представя, а реалността е съвсем друга, а именно: Разграбена и унищожена държава - унищожени цели отрасли, други такива, едвам кретащи, заграбени бизнеси в полза на олигарси, фалирали фирми, нелоялна конкуренция или липса на истинска такава. Ужасяваща бизнес среда, облагодетелстваща определени кръгове! Липса на мерки, липса на адекватни решения. Самолети по време на чума!
96
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ви докара епидемия, мизерия, суша и земетресения. Ако не го махнете от власт, ще ви падат и метеорити на тиквите.