Дончев: Радев използвал скверна технология за трупане на дивиденти

Кого обслужвал президентът с чертаенето на апокалиптични сценарии
204
Дончев: Радев използвал скверна технология за трупане на дивиденти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ние сме готови да изпълним бюджет 2021, президентът използва скверна технология за политически дивиденти, коментира вицепремиерът Томислав Дончев по повод оценката на държавния глава за приетия окончателно бюджет на страната за следващата година.

Още по темата

Той анонсира в аванс нова мярка на правителството в подкрепа на бизнеса като уточни, че детайлите ще станат ясни, вероятно, идния понеделник.

Става дума за още една схема за подкрепа за бизнеса и поне 170 млн. лв. , поясни Дончев, цитиран от БТА.

Ще се даде право на пострадалите бизнеси да получат помощ от държавата, която да е определен процент от оборота.

Кандидатстването ще е изцяло по електронен път. Целта е да сме по-бързи, подчерта вицепремиерът. Нека всички предприемачи да знаят, че за периода, когато е невъзможно бизнесът им да се осъществява, ще могат да разчитат на държавата, изтъкна той.

По повод политическите коментари - хубаво е в политиката да се изказваш цветно, коментира Томислав Дончев оценката на Румен Радев, че бюджетът е "след мен и потоп".

Само че, отбеляза той, това не се потвърждава от данните на нито една международна финансова институция, напротив - България ще продължи да е сред държавите с най-нисък дълг, готови сме да изпълним бюджет 2021.

Когато казваш обратното на това, което се случва, няма нищо общо с изкуството да критикуваш в политиката, посочи Дончев.

Кого обслужва президентът Радев с чертаенето на апокалиптични сценарии - болните, лекарите, полицаите, служителите на РЗИ? Не мисля - това е само скверна технология за трупане на политически дивиденти, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоПразнодумец страхльов, питах те знаеш ли кой е Решетников, и как се е стигнало до избора на Радев? Като отговориш на тия въпроси ще разбереш на кой се кланя любимия ти Чорап.
94
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този за какъв се мисли, та критикува президента.
93
10
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен101..Е?..Ако си прав че Радев е "снесъл инфо на рашъните",то защо НИКОЙ ОТ НАТО не му е потърсил сметка до сега?..Те там какви са?..-Малоооумници?..много са ви пробити МАНТРИТЕ,ама МНОГО!!ИЗЛАГАТЕ СЕ "като кифладжии" САМО ЗАЩОТО Радев имА доблестта да се изправи срещу ХУНТАТА!!!...Наречена от оня..как му беше името?..-"ШАЙКАТА"!..това е!..Сичките ви напъни отиват В КАНАЛИЗАЦИЯТА!!!!
92
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоКакъв "натовски генерал" е Радев, просо? Това, че е заварен генерал, който е бил длъжен да се интегрира в системата на НАТО, не означава, че е "натовски генерал". Цялата информация, която е получил, е отишла при руснаците. Зад номинирането на "натовския генерал" стои Решетников. Това е публична тайна. Знаеш ли кой е Решетников, празнодумец?
91
6
 
10
 
! Отговори
Няма значение преди 3 години
ама след като тая година се очаква икономически спад от 3,2% до 8% и предвиден дефицит от близо 5 000 000 000 лв, какво неправилно е казал президента? Понеже знаете, че няма вече да управлявате, приемате един абсолютно измислин бюджет, койт следващото правителство няма да може да изпълни, освен ако не скочи инфлацията или не се изтегли заем от около 5 млрд лева...
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо е толкова трудно да се отървем?
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е лайсната на опорните точки...
88
3
 
7
 
! Отговори
Лош Радев преди 3 години
Много лош тоя Радев. Само слухти, ослушва се, и обикаля с дрона да търси компромати.
87
1
 
6
 
! Отговори
АД преди 3 години
О. БОЖЕ, ВСИЧКИ НАД НАС СТЕ ОТРОВНИ!
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със звездичките е женско животно което казва Бау-бау.....111 място няма как!
85
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уикенда идва и Томито е крив,утре в ранни зори трябва да чака на околовръстното да мине джипката и като *** в каручка два дена да се друса по мантинелите и дупките.Няма как-вожда не търпи слабости.Колко е красива осовата линия на Хемус-10 год вече я чертаем.
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъкмо ми стане кофти и покажат Дончев.Викам си -Супер си брат,я го виж тоя! и ми стане едно хубаво и густо на душата.
83
11
 
9
 
! Отговори
АЯ преди 3 години
ТОЗИ ФИГУРАНТ ИНТРИГАНТ МЪНКА ДРЪНКА САМО ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА Е ВЪНКА ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ НЯМА ДА СТАНЕ И НИКОГА ПОВЕЧЕ ПРЕЗИДЕНТ НЕ СТАВА ЗА ТАЗИ РАБОТА РАЗЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА
82
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоНай-мразения, поне от нормалните хора, без никакво съмнение е продажника на Майка България, руския слуга Румен Радев.
81
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това тоя *** го казва два дни след като Президента наложи вето върху закон за двойна неустойка върху бързите кредити, подкрепен от Герб.Нагли лихвари.
80
7
 
6
 
! Отговори
Българин до 78 преди 3 години
То пък едни генерали! С м е ш ници!
79
1
 
8
 
! Отговори
Тва е положението преди 3 години
Куче в чекмедже
78
5
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
млъкни бе,плешивамарионетке!..тоя явно иска да бутне "началника " си от позицията на "Най-мразен в Републиката"..И да заеме неговото място..
77
4
 
11
 
! Отговори
мак преди 3 години
тулупа е по-добър в трупане на дивиденти. Все раздава пари, все нарежда на този и онзи да работи, щото без неговото нареждане не работят, клатят си краката по кабинетите.
76
3
 
11
 
! Отговори
Диви Дент преди 3 години
дайте пример за технология не-скверна, за да може да я ползва, който иска. и да трупа...трупа