Посолството на САЩ: Свидетели сме на агресивни действия от руска страна

България е силен съюзник и партньор в НАТО, посочиха от мисията
18 дек 2020 18:49, Красимир Ангелов
235
Посолството на САЩ: Свидетели сме на агресивни действия от руска страна
Снимка: БГНЕС

Посолството на САЩ в България излезе със специално изявление по повод обявената информация за установен руски дипломат, който е събирал информация, представляваща държавна тайна.

Още по темата
"Съединените американски щати подкрепят усилията на България да защитава своя суверенитет и сигурност, включително днешното съобщение за експулсиране на служител на руското посолство заради шпионаж. През последните седмици и месеци сме свидетели на твърде много примери на агресивни действия от страна на руски служители - от шпионаж в България до отравяне на опоненти както в своята собствена страна, така и в чужбина.

България е силен съюзник и партньор в НАТО и има неотменно право да защитава своя суверенитет", написаха от американското посолство.

От посолството на Великобритания също подкрепиха действията на страната ни.

"Като близък партньор и силен съюзник в НАТО, Великобритания подкрепя решителността на България да защитава своите граждани, сигурността си и суверенитета си от зловредни заплахи". Това написа в профила си в Туитър посланикът на Великобритания у нас Роб Диксън.

Както е известно главният прокурор Иван Гешев уведоми официално министъра на външните работи за случая. След това от Министерството на външните работи обяви за персона нон грата дипломат от руското посолство в София и му даде 72 часа срок да напусне страната заради действия, несъвместими с дипломатическия му статут.

Нота с това съдържание е била връчена на заместник-ръководителя на дипломатическата мисия, който е бил извикан в сградата на министерството.

Изявление на Посолството на САЩ в България Съединените американски щати подкрепят усилията на България да защитава своя...

Публикувахте от U.S. Embassy Sofia в Петък, 18 декември 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
6
 
! Отговори
хахахаааа.... преди 3 години
До Анонимен 2България ще бъде американска губерния...
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези негодници шантажират целия свят и после набеждават други като Русия, Китай, Северна Корея и други, че го правят.
18
0
 
19
 
! Отговори
Къв сме пудел преди 3 години
"България е силен съюзник и партньор в НАТО, посочиха от мисията"Тоест гоним по поръчка.Колко сме смели и независими!За разлика от турция която си прави какво и е по националния интерес!Там даже убиха руски дипломат и въпреки всичко се извиниха и компенсираха Русия.А тука - лаем по когото ни кажат!
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агресията е от амеиканска страна те плашат със санкции и бомби сега искат да си подарим част от историята на комунистическото недоносче бюрм.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А американски шпиони кога ще заловим Никога , защото от една страна сме ги оставили да правят каквото си искат . От друга - хилядите американски слуги ,намиращи се у нас сами им предоставят каквато си информация поискат . И не на последно място управляващите най-редовно си ги водят по най-охраняваните и стратегически обекти у нас
15
0
 
6
 
! Отговори
само преди 3 години
Б.Борисов обикновен ...........
14
6
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
България-ГЕРБ-Бойко-ЕС-НАТО-САЩ-Ф16 над Бузлуджа:):):)Тва е положението:):):)
13
14
 
3
 
! Отговори
Ниш е България преди 3 години
Руският и сръбският гръбнак на Балканите трябва да се пречупи на две!
12
3
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Приказки за лапнишарани...Ако САЩ държат да спечелят сърцата на българите,трябва да ни предложат ангажименти за защита срещу Турция!Което НИКОГА няма да стане,естествено.Повече няма какво да се говори.
11
4
 
20
 
! Отговори
Агресора вика: преди 3 години
САЩ: Свидетели сме на агресивни действия от руска странаСамо не знам руски кораби или подводници да са в Мексиканския залив....
10
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макдоналдс или варени кортофи, форд или запорожец, холивуд или мосфилм, кока-кола или квас, ..... изберете сами!
9
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре информирани източници от специалните служби твърдят, че Василий Сазанович е човекът, който е ръководил в оперативен план дейността на изгонените през септември т.г. руски дипломати Сергей Николашин и Вадим Биков. Двамата бяха осветени като офицери на ГРУ, работили у нас като зам.-търговски представители на Руската федерация. Прокуратурата разкри тогава пред медиите, че Николашин и Биков са събиралисведения за процедурата по закупуването на новите изтребители Ф-16,за текущи и бъдещи проекти за модернизация на българската армия и за работата на българския военно-промишлен комплек
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така като преброите елементите по герба става ясно кой управлява. То са 13 или 9 елементи почти по целия герб. 13-те фамилии.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виж как умело нас простите слуги и в "отравянето" ни замесиха.
6
4
 
24
 
! Отговори
Цирк преди 3 години
Терористите и агресорите сащ,обвиняват другите....
5
1
 
17
 
! Отговори
ХА ХА ! преди 3 години
Байдън иска режимът в Турция да падне, България има повод за притеснение - в паниката гони руски дипломати....
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2 разбира се , че няма да бъде руска губерния Ние сме васална територия на САЩ , политиците ни слугуват на тях . няма как да се слугува едновременно на 2 от трите велики сили
3
2
 
10
 
! Отговори
Witching hour преди 3 години
Първо да хванат вещицата от Ново село, защо тя представлява далеч по-голяма заплаха за сигурността и суверенитета на гражданите(селяните), отколкото изнасянето на държавни тайни, които са известни на всички.
2
34
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България никога не ще бъде руска губерния
1
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова ще забраним строежа на гьола в Белене.