Борисов: Нека някой да излезе и да каже, че сме безотговорни

Премиерът на инспекция още в първите часове на 2021 г.
493
Борисов: Нека някой да излезе и да каже, че сме безотговорни
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов тръгна на инспекция още в първите часове на новата година, заедно с него са енергийният министър Теменужка Петкова и финансовият Кирил Ананиев.

Той провери компресорна станция.

"400 милиона азерски газ ще минават през двете компресорни станции по интерконекторната връзка. Първите доставки са факт. Това е вторият етап, договорихме се с руската страна, цените паднаха. Връзката е реверсивна. Сега количеството е 205 милиона. Вече количества се търгуват на газовата борса", заяви Борисов в традиционните си включваия на живо във Facebook.

Още по темата
"Сега не може да се случи студена зима, като от времето, когато бях кмет на София", каза Борисов. "Това са най-добрите реверсивни американски компресори. Пазим и старите руски, за да ги включим, ако стане авария. Десетилетия ще го ползват българите това, което днес, на 1 януари, стартираме", подчерта премиерът.

"Това, което успяхме да направим, досега не е правено. Не е лесно и изисква огромни усилия", посочи от своя страна Петкова.

Доставката на газ от Азербайджан ще доведе до възможно понижение на цената за януари, отбеляза директорът на "Булгаргаз", който също беше на инспекцията.       

Финансовият министър Кирил Ананиев и Борисов пък се похвалиха, че страната ни е с най-ниския дълг в Европа след Естония.

"Министър Ананиев направи всичко възможно да има баланс между разходите и подпомагането на бизнеса, купуването на ваксините, да продължим с повишаването на доходите и парите за пенсионерите", каза Борисов.

"Въпреки че бяхме обвинявани за бюджета, завършваме годината с дефицит над 3 млрд. лева. Това е 3% от брутния вътрешен продукт", информира Ананиев.

Борисов пък допълни, че страната ни е с най-ниския дефицит в Европа.

"Някой да излезе и да каже, че сме безотговорни, че това било разсипничество - толкова некомпетентност на едно място не съм виждал", каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


493
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се казва куклата на вентрилоквиста на снимката? Дали знае до къде се туря ръката на кукловода?
320
8
 
26
 
! Отговори
Стратиев преди 3 години
***,бате,то цяла България излезе!
319
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце ако беше отговорен нямаше да сме с най-ниски доходи и най-висока смъртност в света...наглостта на този мутропитек е безгранична,но му се види краят на 28.03.21...
318
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен конекторите на баце не ме интересуват, като си видях сметката за парното за ноември ми стана лошо....
317
14
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излизам и казвам, че сте безотговорни. Също некадърни, лъжливи и корумпирани.
316
15
 
16
 
! Отговори
Инкогнито преди 3 години
След три месеца пак ще замълчи те и ще се скрие те в миша дупка.
315
35
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давай, Бойко! Дори Политико в свое проучване дава преднина в подкрепата за ГЕРБ. Г-жа Лъжа не може да си обуздае фигуранта, Отровното трио се самоотрови, а Слави най-много да убеди опозицията да им пее на митингите. Голям Шлем за Бойко
314
19
 
34
 
! Отговори
ккк преди 3 години
Поздравления. Герб безапелационно е най-мразената партия в историята на страната
313
18
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Безотговорни сте. Но това е най-малкият ви порок.
312
18
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само си безотговорен, ами и лъжеш, крадеш и вкара държавата в заеми за 100 години напред!
311
6
 
10
 
! Отговори
ИМА МНОГО МУТРИ преди 3 години
ИМА Я ЧОВЕШКАТА СТРАНА НА НЕЩАТА ИМА Я ЗАКОНОДАТЕЛНАТА - ВАСИЛ БОЖКОВ Е МУТРА, АРАБАДЖИЕВ Е МУТРА, СИМЕОН 2 САКСКОБУРГОТСКИ Е МУТРА, НИКОЛАЙ БАНЕВ Е МУТРА, СИМЕОН ДЯНКОВ Е МУТРА, МИЛЕН ВЕЛЧЕВ Е МУТРА, ИВАН КОСТОВ Е МУТРА, НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ Е МУТРА - ТОВА СА МУТРИ С ВРАТОВРЪЗКИ. ИМА И ЗАКОНОДАТЕЛНИ МУТРИ КАТО ГАЙДАРСКИ, ИМА ВСЯКАКВИ МУТРИ - МУЛТИГРУПЪРИ, ИМА И НЯКАКВИ МОМЧЕТА ОТ БИВШИТЕ СПОРТНИ ШКОЛИ И ТЯХ ГИ Е ЯД, ЧЕ НЕ СА СИ СЕ ЗАНИМАВАЛИ САМО СЪС СПОРТА КАТО ПРЕДИ... ИМА ВСЯКВИ МУТРИ...
310
13
 
24
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 3 години
Дори и истината да казваш, не ти вярвам!Мутри вън!!!
309
3
 
3
 
! Отговори
ДО ДЯДО ЙОЦО преди 3 години
ДАЛИ МИ ВЯРВАШ ИЛИ НЕ МИ ВЯРВАШ НА МЕН МИ Е ВСЕ ТАЯ, АКО ПОЗНАВАШ ПОВЕЧЕ ЗАКОНИТЕ И ТЯХНОТО НЕСПАЗВАНЕ ЩЕ МИ ВЯРВАШ ... ОБАЧЕ ФАЙДА НИКАКВА. ЦЕЛИЯ МАНТАЛИТЕТ НА БЪЛГАРИТЕ БЕШЕ ПОДМЕНЕН НЕ КЪМ КОСМОПОЛИТИ И ГРАЖДАНИ НА СВЕТА, А КЪМ РЕЛИГИОЗНА ДЪРЖАВА И РЕЛИГИОЗНИ КУКЛОВОДИ И РЕЛИГИОЗНИ СКОТОВЕ ДЕТО ИМ ВЯРВАТ. ТА ВСЕ МИ Е ТАЯ ДАЛИ ДЯДО ЙОЦО ГЛЕДА ИЛИ НЕ ГЛЕДА. ВСЕ МИ Е ТАЯ ДАЛИ СЛЯПО ЩЕ ПРОГЛЕДНЕ. ВСЕ МИ Е ТАЯ - ДНЕСКА МИ Е ДОБЪР ДЕН, СВЪРШИЛ СЪМ МАЛКО РАБОТА!
308
9
 
5
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 3 години
Дори и истината да казваш, не ти вярвам!
307
0
 
0
 
! Отговори
МНОГО ДОБРЕ ЗНАМ преди 3 години
СИМЕОНЕ 2, ЧЕ ТВОЙТЕ ХОРА В ЗАДКУЛИСИЕТО СА СИ НАПРАВИЛИ ЕДИН ПЛАН ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО, КОГАТО БЕШЕ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ (ТОЕСТ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СЛУГА НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА, НЕ ЦАР - СЛУГА - ЦАРЯТ ГЛЕДА НА НАРОДА КАТО НА НЕГОВИ СЛУГИ) - ТВОИТЕ СЛУГИ СА СИ НАПРАВИЛИ ЕДИН ПЛАН С 800 БЕЛИ И ТИХО И НЕУСЕТНО ТИ ДЪРПАШ КОНЦИТЕ НА СЛУГИТЕ СИ, А ТЕ ПРАВЯТ БЕЛИ. И НИЕ ЩЕ РАЗРУШИМ ВСИЧКИТЕ ТИ БЕЛИ, НО ДАЛИ НЯКОЙ ЩЕ ОЖИВЕЕ ИЛИ НЕ ЗАВИСИ САМО ОТ ТЕБ И ОТ ДЪРПАНЕТО НА ЕДИН СПУСЪК. ИМА ДВАМА ДУШИ С ТВОЯТА Y ХРОМОЗОМА
306
1
 
3
 
! Отговори
ПРИПОМНЕТЕ МУ: преди 3 години
ПРИПОМНЕТЕ НА СИМЕОН 2 СЛЕДНОТО - ДУМАТА МИНИСТЪР ОЗНАЧАВА СЛУГА НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА - ДЪРЖАВАТА И НАРОДА. ЗАКЛЕВАМ СЕ ВЪВ ВСИЧКИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ ДА СЕ РЪКОВОДЯ ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД (а не свойте собствени или интересите на чужди държави, интересите на чужди корпорации и компании) И ДА НЕ НАРУШАВАМ КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (нищо че съм бивш монарх)
305
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема по смотано животно от тоя .... живее си в некакъв негов измислен свят
304
5
 
4
 
! Отговори
аЗ ГО КАЗВАМ преди 3 години
АЗ ГО КАЗВАМ - БЕЗОТГОВОРНИ СТЕ В ДВЕ НАПРАВЛЕНИЯ - СИМЕОН 2 И БЪЛГАРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА - ДОКАТО НЕ ГИ ВИДЯ ПУБЛИЧНО ЛИНЧУВАНИ СТЕ БЕЗОТГОВОРНИ!
303
10
 
11
 
! Отговори
Комплексар преди 3 години
Мразя Баце!
302
7
 
2
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Аз казвам, че сте безотговорни по отношение на БПЦ. Аз го казвам!