Борисов: Нека някой да излезе и да каже, че сме безотговорни

Премиерът на инспекция още в първите часове на 2021 г.
493
Борисов: Нека някой да излезе и да каже, че сме безотговорни
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов тръгна на инспекция още в първите часове на новата година, заедно с него са енергийният министър Теменужка Петкова и финансовият Кирил Ананиев.

Той провери компресорна станция.

"400 милиона азерски газ ще минават през двете компресорни станции по интерконекторната връзка. Първите доставки са факт. Това е вторият етап, договорихме се с руската страна, цените паднаха. Връзката е реверсивна. Сега количеството е 205 милиона. Вече количества се търгуват на газовата борса", заяви Борисов в традиционните си включваия на живо във Facebook.

Още по темата
"Сега не може да се случи студена зима, като от времето, когато бях кмет на София", каза Борисов. "Това са най-добрите реверсивни американски компресори. Пазим и старите руски, за да ги включим, ако стане авария. Десетилетия ще го ползват българите това, което днес, на 1 януари, стартираме", подчерта премиерът.

"Това, което успяхме да направим, досега не е правено. Не е лесно и изисква огромни усилия", посочи от своя страна Петкова.

Доставката на газ от Азербайджан ще доведе до възможно понижение на цената за януари, отбеляза директорът на "Булгаргаз", който също беше на инспекцията.       

Финансовият министър Кирил Ананиев и Борисов пък се похвалиха, че страната ни е с най-ниския дълг в Европа след Естония.

"Министър Ананиев направи всичко възможно да има баланс между разходите и подпомагането на бизнеса, купуването на ваксините, да продължим с повишаването на доходите и парите за пенсионерите", каза Борисов.

"Въпреки че бяхме обвинявани за бюджета, завършваме годината с дефицит над 3 млрд. лева. Това е 3% от брутния вътрешен продукт", информира Ананиев.

Борисов пък допълни, че страната ни е с най-ниския дефицит в Европа.

"Някой да излезе и да каже, че сме безотговорни, че това било разсипничество - толкова некомпетентност на едно място не съм виждал", каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


493
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
8
 
9
 
! Отговори
До 393 преди 3 години
Много сте смешни и прости!Борисов ти закрил фирмите ,а ти си най " успешния " предприемач! .Другите ви виновни ,че сте некадърни!
360
9
 
5
 
! Отговори
гневен преди 3 години
Аз излизам и ти казвам че сте безотговорни, Защо ми закри двете фирми бе топан. Така ме без остави без пенсия.
359
9
 
11
 
! Отговори
Мутро ВЪН преди 3 години
ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР ЗА бай TYЛУП и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин с незабавни честни избори веднага ....
358
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безкруполно същество . Дано тази година да настъпят големи промени на пролет .
357
8
 
9
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
Бойко, не бъди толкова сигурен ,че не си безотговорен, защото Тръмп ясно и категорично предупреди всички от ЕС да се откажат от руските заробващи енергийни проекти. А ти понеже се пишеш тарикат и не го послуша, а построи Сръбския поток с български пари, в ущръб на българските интереси и в полза на Сърбия и Кремъл, сега този който ще ти каже , че си безотговорен и ще ти наложи солени санкции се казва Джоузеф Байдън... бг
356
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквато е държавата такъв е и премиера.
355
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E гати и Суджука.
354
7
 
12
 
! Отговори
Анатема преди 3 години
Аз казвам Тикво и да очаквам ли да ми пратиш каскетъджиите,които по време на тараша да ми сложат я наркотик ,я боеприпаси под възглавницата?
353
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 375..И какво Ти е "добрето"? Ти на вярно не знаеш но аз знам...Всички българи живеещи по поречието на река Дунав.От Видин до Силистра.Познават много добре жизнения стандарт на румънците! Всеки от тях влиза в Румъния поне 3 пъти в месеца и следи цените там.Румънците също влизат и пазаруват в България.И то тези които сме им по близо от колкото на вътре в Румъния големите вериги магазини.В Румъния стоките за нас са ефтини.Нашите за тях още повече!А щяхме да ги стигаме а? Тиквата се изцепи преди!
352
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата подари на руснаците 3,5 МИЛИАРДА ГРЕШНИ,КЪРВАВИ НАРОДНИ ПАРИ ЗА ДА ПОСТРОИ РУСКИ ПОТОК ЗА СЪРБИЯ. Да не говорим за хиляди декара най-плодородна земя, закопана по тоя гъзопровод.Триченето на Тиквата нема като как да се размине.... нема начин.....
351
6
 
17
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Няма ли кой да каже на този ***, че ако азерския газ е по евтин, то Турция нямаше да купува руски.
350
7
 
10
 
! Отговори
Секретно преди 3 години
Бойко кажи си за шпиц командата Гешев, Соколова, Василев там за един нацистки Концлагер в Перник, не се срамувай! изчадие
349
7
 
16
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
Ами те хората отдавна излязоха по площадите И казаха доста за теб! Че и с месеци бяха там.Ти не ги ли видя мутро? Така ти отърва нали? Държиш се както по мутренските времена с "кортежите" а? На пролет иде Видов ден! За буни щето си отдавна!Не си начеса крастата да ни "управляваш" а? И начесване Няма и да имаш!
348
8
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
За справка на анонимника глупец - литър мляко в Румъния е едно евро към септември 2020. Минималната заплата и пенсия е два пъти по-голяма от Бойкария. Това е резултата от златното десетилетие на герб
347
6
 
14
 
! Отговори
ОНЗИ преди 3 години
ТОЗИ Е ЕТИКЕТ НА ЛЪЖА И ДЕМАГОГИЯ !!!
346
7
 
14
 
! Отговори
Един от народа преди 3 години
Освен, че си безотговорен и си архипрестъпник! Казах!
345
6
 
9
 
! Отговори
Шляхтиц преди 3 години
400 милиона азерски газ............литра, килограма, тона, кубически метра ????????200 милиона...........метра, километра, грама, килограма ??????????? Журналисти, как си получихте дипломите ???????????
344
8
 
13
 
! Отговори
Винету не стига преди 3 години
И какво и проверява на компресорната станция този пожарникарин?
343
7
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
за 10 години са изхарчени 110 милярда. Еми колкото и да се оглеждам не виждам за какво са отишли тия пари
342
13
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Като не знаете не пишете за Румъния - имат по-високи пенсии и заплати , ама я идете да си напазарувате обилно там и тогава говорете за жизнен стандарт - ние сме по-добре .