Радев: Хиляди заявиха волята си да сложат край на лъжата и беззаконието

Изминалата година ни напомнила колко струват сводотата и човечността
Обновена: 1 яну 2021 00:03 | 1 яну 2021 00:03, Камелия Цветанова
890
Радев: Хиляди заявиха волята си да сложат край на лъжата и беззаконието
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През 2020-а животът напомни на всички нас колко струват свободата, солидарността и човещината. България и светът мъчително преосмислят заблудите от епохата на егоизма, заяви президентът Румен Радев в традиционното си новогодишно обръщение.

Радев заяви, че България и светът изпращат една трудна и разломна година.

"Преживяваме пандемия, в която загубихме скъпи хора. Преминахме мъчителна адаптация към нов начин на живот – на работа, учене и общуване", посочи той.

Още по темата
"Първата ми мисъл днес е към българите, които посрещат празника самотни и в недоимък, опечалени и обезверени. Към хилядите лекари, сестри и санитари, които понесоха тежестта на сполетялото ни бедствие. Към дежурните от всички служби в новогодишната нощ", каза президентът.

По думите на Румен Радев в дни на кризи и изпитания, всеки от нас може да усети радостта от доброто, сторено на ближния. Такива периоди сполетяват всеки от нас и е важно силните да подкрепят пострадалите с разбиране и грижа, с внимание и жест, с материална и човешка съпричастност, каза президентът.

В новогодишното си обръщение държавният глава заяви, че 2020-а беше и годината на българското събуждане.

"Хиляди заявиха волята си да сложат край на лъжата, беззаконието и корупцията. Братството на почтените хора се роди на площадите. Бърка онзи, който мисли, че то е угаснало. Героите на гражданската доблест са непримиримите хора, които месеци не спират да отстояват свободата и закона по площадите, храбрите българи, които в малките градове не се уплашиха да излязат срещу местните дерибеи, студентите, които заявиха, че България трябва да бъде европейска демокрация. Онези достойни българи в институциите, в съда и в медиите, които въпреки натиска, останаха верни на принципите и истината", каза президентът Радев.

Антимафиотският консенсус обединява милиони честни българи у нас и зад граница, а несправянето с пандемията, разорението на малкия бизнес, бедността и ширещото се безправие само потвърдиха неотложната нужда от радикална промяна, заяви президентът Радев. Посочвайки, че през 2021-ва година два пъти ще отидем на избори, Румен Радев каза, че организацията им трябва да гарантира здравето и правото на глас на всеки българин. Недопустими са каквито и да било оправдания за отлагане на машинното и дистанционното гласуване, каза президентът. Обществото ни вече се организира срещу фалшификациите на вота, посочи още той.

"Лидерство, което не само да изведе страната от дълбоката здравна, икономическа и социална криза и от пандемията на страха, но и да започне демонтажа на порочния управленски модел, да укрепи държавността и законността, да пресече кражбите, да издигне образованието, здравеопазването, науката и културата в истински приоритет, а човека – в основна ценност, да поеме смело към утрешния ден, към европейското ни бъдеще, към модернизация и ускорен растеж на икономиката и доходите, да възвърне авторитета на държавата, да защити красивата ни природа, да утвърди почтеността, знанието и компетентността в управлението на България", посочи държавният глава.

Румен Радев каза още, че в куража, волята и дружните ни усилия е ключът към успеха. "Народът ни е надживял много изпитания. Държавата ни неведнъж е възкръсвала за нов живот. Оставили сме ярка диря в културата, науката и спорта. Неведнъж сме изумявали света с дарованията си", посочи президентът. Той изрази увереност, че "предстои да разгърнем съзидателната енергия, която нашият талантлив народ носи в гените и характера си". Президентът Радев отправи пожелания за здраве и благословена година за всички българи. Пожелавам ви година, в която да имаме дързостта, вдъхновението и решимостта да сбъднем онази промяна, за която копнеят сърцата на милиони българи, каза още в новогодишното си обръщение президентът Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


890
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
559
11
 
3
 
! Отговори
Кучките на Гейтър преди 3 години
"Да ви пожелаем на тия които мислите, че това е начина да се отбелязва Нова Година,"да пожелаем на вас, които мислите, че тиквата е най-доброто, което може да ни се случи, да сте все последни във всичко в живота си ;)
558
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бойко БорисовФакт е че не си Борисов!!!Факт е че те боли!!!извинявай!!!
557
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 633"Радев мачка мутрите .... !"Еххх, не съм чул да "мачка" Гергов, Овчаров и другите червени мафиоти, но то е така, когато си от същото котило и е неудобно някак си.
556
8
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
тикверастът най-*** кога го режат за *** :))))))))))
555
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимно 634Има- ти!!!
554
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кучките на ГейтърДа ви пожелаем на тия които мислите, че това е начина да се отбелязва Нова Година, все така да отбелязвате в семейството.:)))))
553
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че е Радев да казва истината,че лъжите и изцепките от джипа додеяха на всички ни...ако Борисов не беше тиква,а лебед,това неговото е лебедова песен...
552
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли по-тъпо същество на света от фен на еднокнижник?
551
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберасти, вашата свърши! Отивате на трудовата борса! Сбогом еврофондове, къщи за гости, асансьори, тераси , прекрасни госпожи и т.н! А някои от вас отиват при бай Ставри. Няма да се плашите, човекът е строг, но справедлив!
550
10
 
7
 
! Отговори
Кучките на Гейтър преди 3 години
президентът така им го поставя новогодишно, че гербоидите два дена ги болят ануксите после :):):):)
549
7
 
15
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Много ме е срам че това е президент на България!
548
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На герберастите им хлопат чекмеджетата.
547
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама тоз пак ли е използвал новогодишната реч за предизборната си кампания!?! Добре че го предвидих и смених канала като му видях кахърния сурат.
546
10
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
"За това време румънците я вдигнаха хикс на квадрат"да ама техните тикви са с два пъти по-малки чекмеджета и джуджетата им не са с такива шавливи пръсти :))))))
545
5
 
15
 
! Отговори
1 преди 3 години
Вчера гледах за пръв път новогодишното слово на т.нар. "президент". Бях чел за предните му, разбира се, но все си мислех, че се преувеличава. След като го гледах реално смятам, че даже меко са се изказвали някои: този човек, не разбира функциите си в държавата. Това беше надгробно слово достойно за някоя сбирка на БСП в партиен клуб, а не Новогодишно обръщение.За щастие това му беше и последната голяма изява около големи празници, в която може да си позволи такива неща.
544
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов къде е тръгнал да си го мери с Радев,след като Мата Хари каза,че достойнсвото му е по-малко от това на Тръмп...
543
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Радев, снощи не успях да чуя вашата проповед. Сега чета и търся да намеря споменавате ли Карбовски в излеянията си........ но не виждам нищо. Защо пропуснахте да благодарите на г-н Карбовски?
542
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е толкова отвратителна тиква,че ако я опекат дори човекоядците няма да го ядат.
541
7
 
18
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
радев опозори президентската институция!!!
540
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
115 Препоръчвам ти, да ядеш тиква, този зеленчук е много полезен. Освен това с тиква се правят чудесни ястия, супи, ***, различни кексаве, торти, сладка, кремове.