Президентът Радев: Гласуване по пощата е напълно възможно

Това може да стане при сериозна мобилизация на изпълнителната и законодателната власт
Обновена: 10 яну 2021 11:52 | 10 яну 2021 11:51, Елка Василева
367
Президентът Радев: Гласуване по пощата е напълно възможно
Снимка: БГНЕС

Явно е, че електронно гласуване за тези избори не може да стане категорично, но има утвърдени методи в други държави – гласуване по пощата е напълно възможно, разбира се при сериозна мобилизация и на изпълнителната, и на законодателната власт, както и видеонаблюдение в реално време на броене на бюлетините, попълване на протоколите и качване на протоколите в обща информационна платформа с цел намаляване на всякакви възможности за манипулация на изборния процес.

Това каза президентът Румен Радев по време на среща с представители на извънпарламентарната политическа партия ПП „Републиканци за България“, като част от поредицата консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот, предаде „Фокус“.

Още по темата

„Дотук има консенсуси в редица граждански организации и партии за законови промени, които да гарантират правото на глас на всички карантинирани и хора в изолация, законови промени, които да дадат възможност на нашите сънародници зад граница да гласуват дистанционно“, допълни той.

По думите на председателя на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов трябва да се даде възможност за добра конкурентна среда. Той предложи времето в обществените медии - БНР и БНТ, за всички политически партии да бъде разчетено така, че да има равнопоставеност. Цветанов допълни, че от партията нямат доверие на изпълнителния директор на БНТ Емил Кошлуков.

Той подкрепи идеята за удължаване на изборния ден, но посочи като неприемливо гласуването да се проведе в два или три дни. По думите му това би могло да доведе до опорочаване на вота. Според Цветанов 28 март не е удачна дата за провеждане на изборите не от гледна точка на това, че партиите не са готови, а защото правителството и законодателят няма да успеят да се справят с новите предизвикателства в условията на пандемия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цецо вещ в изборите ,ще отвори Радев ,как става )
42
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев ни върна в Първата Световна ВойнаПощенски гълъб Радев, най-"сигурната" поща. Нали е льотчик ще ескортира гълъбчетата със самолета
41
2
 
27
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Разбира се че е възможно, както гласуване по пощата, така и електронно гласуване и машинно, както и традиционното с бюлетини, възможно е и слагане на камери ... дори и в кабинката на гласоподавателя и так далее..и так далее ... но дори и да се изпълнят всички тези изисквания накуп, които ще дойдат от джоба на данъкоплатеца, пак ще се намерят другари и товарищи които да поставят под съмнение резултатие от гласуването, само защото не са в тяхна полза и пак ще дирят под вола теле и под пр.ъча козле
40
1
 
24
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЩЕ ГО ПОЗНАЕТЕ КАКВО ИСКА И КОЙ Е !!!
39
2
 
21
 
! Отговори
Политолог преди 3 години
Единствената необходима мобилизация в България е мобилизацията за импийчмънт на Фигуранта !!! Само след това България ще излезе от саботажа на държавата ,ежедневно извършван от Фигуранта !!!
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че коя партия иска електронно гласуване ))))
37
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подготвя терена за нов метеж.
36
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, млъкни най-после.Каквото и да кажеш - не струва.Не разбра ли, че не ставаш??То с комисии и тъмни стаички пък реват, че са фалшифицирани.Как си предтавяш Мето от Фоакултето да гласува по пощата?Пък и цялата маала?
35
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия луди ли са?! По пощата?! Аз още чакам картичката за Коледа от миналата година от сестра ми в Прага!!!!
34
2
 
32
 
! Отговори
Едно ферари преди 3 години
Слави Трифонов ще е куриер. Майчето лично ще прибира пликовете.Начален пункт - Костинброд. Краен - Учиндол
33
0
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
2 СЕДМИЦИ СЛЕД ИЗБОРИТЕ :DАЗ ПУСНАХ ПИСМОТО СИ В КУТИЯТА ЗА ПИСМА НА ЕДИН ТРАМВАЙ И ТО НЕ Е БИЛО ОТЧЕТЕНО!!!ПОЛИЦИЯТА: ААААААААААА НАМЕРИХМЕ ГО И ВЕДНАГА ЩЕ ГО ОТЧЕТЕМ И НЕГО И НА 1000-ТЕ ДРУГИ КОИТО НАМЕРИХМЕ В КУТИЯТА ЗА ПИСМА В ТРАМВАЯ :D
32
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя не е е със всичкия си с това гласуване по пощата.Асурд. Жив пример е САЩ с тяхното гласуване по ппощата.В половината щати "са гласуваали" с по 40% повече от колкото им е населението и нищо. Законно било?!?
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаме си изборен закон, не е нужно да се променя 2 месеца преди изборите ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ!
30
8
 
2
 
! Отговори
Майче преди 3 години
НА РАДЕВ И БОРИСОВ КОНЦИТЕ ИМ СЕ ДЪРПАТ ОТ ЕДНО И СЪЩО МЯСТО?? ТЕЖКО НИ И ГОРКО!!! Радев нямаше и да помирише Президентство, ако не беше посочена неизбираемата и за децата Цецка!!!!
29
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя прави всичко възможно за да изкара изборите фалшиви и да вдигне бунт . Иска да е българският Путин . Олигарси и ДС агенти са негови съветници , нищо добро няма да направи .
28
2
 
23
 
! Отговори
Тошко преди 3 години
Абсолютен мръс*ник. Събрал около него всичките некадърници изпаднали от всякакви шансове ца властта.
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измислиха го! Гласуването по пощата е същото като гласуването по ИНТЕРНЕТ! Възможността един да гласува вместо 100 за един час е твърде лесно, ЗА ДА СЕ ДОПУСНЕ!
26
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май скоро руснаците не са дърпали големите уши на Радев. Безумие след безумие предлага. Малко да зашлевят една бузка, че съвсем не знае къде се намира и какво предлага.
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демократите успяха да свалят Тръмп с фалшификации на изборите чрез гласуване по пощата. Христо Иванов е резидент а на Сорос и демократите в България. За това иска да приложи този челен опит и у нас.
24
0
 
16
 
! Отговори
питам се преди 3 години
Я по добре да се гласува по някоя куриерска фирма.Бюлетините за гласуване кой ще ги раздава ? На неграмотните от маалата кой ще ги попълва и кой ще плаща ?