Президентът Радев: Гласуване по пощата е напълно възможно

Това може да стане при сериозна мобилизация на изпълнителната и законодателната власт
Обновена: 10 яну 2021 11:52 | 10 яну 2021 11:51, Елка Василева
367
Президентът Радев: Гласуване по пощата е напълно възможно
Снимка: БГНЕС

Явно е, че електронно гласуване за тези избори не може да стане категорично, но има утвърдени методи в други държави – гласуване по пощата е напълно възможно, разбира се при сериозна мобилизация и на изпълнителната, и на законодателната власт, както и видеонаблюдение в реално време на броене на бюлетините, попълване на протоколите и качване на протоколите в обща информационна платформа с цел намаляване на всякакви възможности за манипулация на изборния процес.

Това каза президентът Румен Радев по време на среща с представители на извънпарламентарната политическа партия ПП „Републиканци за България“, като част от поредицата консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот, предаде „Фокус“.

Още по темата

„Дотук има консенсуси в редица граждански организации и партии за законови промени, които да гарантират правото на глас на всички карантинирани и хора в изолация, законови промени, които да дадат възможност на нашите сънародници зад граница да гласуват дистанционно“, допълни той.

По думите на председателя на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов трябва да се даде възможност за добра конкурентна среда. Той предложи времето в обществените медии - БНР и БНТ, за всички политически партии да бъде разчетено така, че да има равнопоставеност. Цветанов допълни, че от партията нямат доверие на изпълнителния директор на БНТ Емил Кошлуков.

Той подкрепи идеята за удължаване на изборния ден, но посочи като неприемливо гласуването да се проведе в два или три дни. По думите му това би могло да доведе до опорочаване на вота. Според Цветанов 28 март не е удачна дата за провеждане на изборите не от гледна точка на това, че партиите не са готови, а защото правителството и законодателят няма да успеят да се справят с новите предизвикателства в условията на пандемия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В пандемия да се гласува по пощата е много много лошо предложение.
22
13
 
3
 
! Отговори
Канадец преди 3 години
Не разбирам, как мога да си плащам данъците в Канада чрез екулифакс програмата без да има проблеми никога. А в същото време в страна от третият свят България, още да разнасят писма..с чували по разни куриери ...на разни наши хора, като чувалите се заменят и всичко е така както трябва да е. Хората гласуват, като си мислят, че от баба Пена, зависи кой ще управлява:) Не знам защо е толкова трудно да се каже истината!?
21
0
 
32
 
! Отговори
Бум преди 3 години
Освен че ще увеличи купения, лъжливия и какъвто и да е некоректен вот, с Български пощи този процес ще продължи 1 месец. Съмнителен си Радев, съмнителен
20
2
 
17
 
! Отговори
::::!!?? преди 3 години
Този защо не стане председател и на ЦИК . Както си е президент на БСП-то, така и там ще се у.......
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По селата кмета и попа ще ходят по къщите, събират и попълват бюлетините на бабите и пускат писмата по пощата, понеже бабите нямат очила, кмета им попълва бюлетините
18
1
 
25
 
! Отговори
питанката преди 3 години
Този *** има ли представа в какво жалко състояние са пощите. Ония застреляни лелки дето размахват едни тефтери и гледат тъпо в мониторите ще гарантират сигурност и страхотна организация. Фигуранта му настройват "копчетата" на каквато простотия измислят разни партийки. Отработената схема за избори с бюлетини показва колко са неграмотни и никакви избирателните комисии, а тези "новости" ще са за капак.
17
0
 
22
 
! Отговори
Празников преди 3 години
Нали миналата година драпахте за предсрочни избори а сега пък края на март било рано... хахахахаха смешн.. ици! Каквото и да измилите няма да има стойност! Хората не са прости чак толкова!
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се въведе гласуване по пощата ще се случи второто пришествие. Всички починали ще се вдигнат от гробищата и ще пуснат бюлетини по пощата.Както стана в САЩ.
15
0
 
12
 
! Отговори
Не се бийте преди 3 години
Най добре е гласуване по телефона, на кратък номер с есемес, и всичко ще е точно 😊
14
2
 
20
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Като се пенсионира , българския пенсионер получава пенсия средно около 600 лв. за 40 г. труд в полза на държавата и остналаите българи.. А Фигурантът ще го махнем наесен и ще получава космическа пенсия за това , че е рушил държавата 5 г. и не е дал е 5 стотинки за държавата , а само е смукал 15000 лв на месец !!!!!!!! Кой измисли това ?????
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Костинброд вече са готови с чувалите с бюлетини.Невиждана избирателна активност се очертава!
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой ще е "куриера"? Това са глупости. Просто на инат иска да угоди на анти-герб партиите.
11
16
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ИЗОБЩО НЕ СЕ СЪМНЯВАМ ВЕЧЕ , ЧЕ БОРИСОВ И РАДЕВ РАБОТЯТ ЗАЕДНО!
10
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да си много *** за да предложиш гласуване по пощата след резила с фалшифицирането на изборите в САЩ точно чрез гласуването по пощата. Или може би точно това е целта на Христо Иванов и Радев - да фалшифицират изборите.
9
2
 
14
 
! Отговори
Коко Тайсана преди 3 години
Искам да попитам Зелените Чорапи,който аз уважавам,с SMS -иможе ли да гласувам.
8
0
 
11
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
...и няма да се заменят чували с гласове вече я пощата...?!?
7
6
 
32
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
ГЛАСУВАНЕ ПО ПОЩАТА Е НАЙ- ЛЕСНО МАНИПУЛИРУЕМИЯТ ВОТ!!! ДОРИ АЗ СЕ СЕЩАМ ЗА НАЧИНА!!! " БРАВО НА УМНИЯ РАДЕВ"!!! ТАКА СЕ ПРАВИ!!! ДА ЖИВЕЕ БКП!!!
6
10
 
25
 
! Отговори
Уф преди 3 години
Този глупчо не трябваше да го турят за президент. Прекалено е т.ъп. Но друго нямаше и за това ни го натресоха
5
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главната му цел е да опорочи изборите и да ги направи невалидни, отсега знае че неговите хора няма да спечелят.
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое е това плашило!