Каракачанов: Без "Капалъчарши-разговори" със Скопие за ЕС

България няма да прави компромиси с позицията си, отсече вицепремиерът
Обновена: 11 яну 2021 17:40 | 11 яну 2021 16:15, Красимир Ангелов
73

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България няма да прави компромиси с позицията си за еврочленството на република Северна Македония, обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов часове преди срещата си в София със специалния представител на Северна Македония Владимир Бучковски.

"Капалъчарши-разговори нямат смисъл. Господин Бучковски е добронамерен човек, с добро отношение към България. Властите в Скопие го използват, за да се демонстрира добра воля, посочи вицепремиерът, цитиран от БНР.

Още по темата
По думите му Бучковски има добрата воля, "а тези, които го изпращат, нямат добра воля".

По-рано днес Каракачанов посочи, че не е България тази, която спира Македония по пътя й към ЕС, а политиката на управляващите в Скопие.

По думите му на управляващите в югозападна ни съседка им е ясно, че не може да бъде постигнат напредък в следващите 6 месеца и очакват Словения да поеме председателството на Съвета на ЕС, правителството в България да се смени, а в САЩ да започне да функционира новата администрация.

"Смятат, че след юли, когато дойде Словенското председателство, а Словения е "за" и безрезервно подкрепя Северна Македония за ЕС, ще успеят да реализират натиск според техните разбирания – тоест компромис от страна на България, обаче ум ги лъже, защото няма как", закани се Каракачанов.

Той бе категоричен, че който и да дойде на власт, позицията на България спрямо Северна Македония ще остане непроменена, тъй като мнението на българите по въпроса е ясно от социологическите проучвания.

"84% са на едно и също мнение, че компромис не трябва да се прави", посочи вицепремиерът, цитиран от "Фокус"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цоцай, цоцай Шкембе воеводо, цоцай вимето "сев.македонски въпрос", цоцай доде има, че малко ти остана.
43
19
 
9
 
! Отговори
бай хой преди 3 години
Е това е истинският толуп на България,Кара качанина!
42
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанов,просто да кажат истината,че македонската нация е създадена през 1944 година от Коминтерна и сърбите и да изчистят българофобията отвсякъде,това да се случи в рамките на 2-3 месеца,ако не поставите срок,те ще продължават да разточват локуми и сърбите,УДБА да ги управляват и държат за гушата там!Това е!И веднага да започне сближаване - телевизия,радио,медии,икономика,транспорт и пътища,култура,туризъм,образование,взаимни българомакедонски проекти!
41
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много дискретни били гърците,аха с 1000000=нни митинги против ФИРОМ!Много добре прави Каракачанов,така се говори с изро..ди,дипломация с психоболни не се прави!Последните т.н. социологически проучвания буквално ни правят на ***..оти,политиката на ОП по тоя проблем се подкрепя от над 80% от българите!Но видиш ли ОП евентуално били на ръба за следващия парламент,а тия които подкрепят КОМИНТЕРНСКА СМ=*** щели да влязат,айде сиктир бе,платени цоциолози,да не кажа друга дума.
40
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГърци никога не са живяли в днешна централна и северна Гърция,те се настаняват там през Балканската и турско-гръцката война,идвайки от Азия през 1922 г.,там са живяли силно преобладаващо българско население,преди да пристигнат гърците от Азия и започнат да асимилират българското население,да ги избиват или прогонват,за да им вземат имотите на българите,това го знам от личен разказ на жена,чийто баща е бил богат български чорбаджия там и гърците са отнели имотите им и са ги прогонили
39
4
 
15
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Трябва тази Територия да Отрезви - Маршал Тито я Създаде - няма нищо общо с България .Това е Цирей в Балканите , останки от СФРЮ . Не ни трябва от коза ремичка - тоест - от Умряла Коза кайшка - тя няма да спре да смърди на лошо .
38
15
 
6
 
! Отговори
СвинчоТатарлъ преди 3 години
Явно е оцелял на Коледа
37
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора,ЕНП убива България,гласувайте за БСП и АБВ,защото останалите са навързани като свински черва и пет пари не дават за България и населението,ЕНП създадоха една опасна фашистка диктатура в България и тотална тирания,слепи ли сте?Докога ще дремите,докато положат и последния български гражданин в гроба или избяга зад граница?
36
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно съм съгласен, че тия *** от РСМ трябва да са в ЕС.За тяхно и наше добро.Но са толкова отвратителни, че ми се гади от тях.
35
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко по- тиха дипломация ще е по- добре... Много е шумен Каракачанов. Гърците навремето бяха по- дискретни, но твърди и донякъде успяха. То пълна победа надали е възможна в днешно време, но поне омразата и лъжите да махнем- беререт версин!
34
5
 
12
 
! Отговори
до 35 преди 3 години
има истина в думите ти, особено за тито. дори хърватите и сърбите се отказаха от него и не го празнуват. само мънкедоняните
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Лойко.Какви собствености на македонски дружества? Били много?И чий го дирите в Българя2 Нали сме отвратителни татари?йде бегай у лево, че ми писна от македонски проблеми.Също като БСП, които непрекъснато ни занимават с партията си.Като много знаете - заминавайте си при етноса.
32
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гърция няма интерес от сближаване на българия и с. македония. напротив, ова е кошмар за тях заради егейската част на македония и западна тракия. ще направят всичко възможно да ни скарат и очернят пред ЕС. нямайте съмнения в това. били са кротки само симеон като им е ходел на гости да ги съветва.
31
1
 
2
 
! Отговори
До Do 23 преди 3 години
Ама ти си един избирател, не си всичките !
30
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това правителство наистина проведе грешната политика. От Македония трябва да се искат съвсем други работи: 1.Официално извинение за геноцида над 250х. българи след 44г. 2.Обявяване на АСНОМ за терористична организация и премахване на всичките паметници, улици, празници и пр. в нейна чест. 3.Връщане на заграбените български имоти в Македония. 4.Обявяване на Тито за международен престъпник и масов убиец. Това е всичко!
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вмро според мен ще влязат пак в парламента. даже и след пияните евродепутати и маркучите в централата. вероятно ще има друга коалиция и ще са в опозиция. не помня точно статистиките, но мисля, че 4% са около 140.000 гласа от общите гласоподаватели; 40.000 гласа ще получат само от българските общности в сърбия и с. македония; ние не сме наясно, но положението им там като етнически българи за първи път наистина се подобри за последните някоко години. не забравяйте истанбулските конвенции и т.н.
28
1
 
3
 
! Отговори
Спиро Македонакис преди 3 години
До Майкъл Дъглас И кой го интерсува това. Гърците си оплетоха тяхната кошница. Сега по добре да мълчат защото с това говрене говорят против Северна Македония.Или по точно показват чий протекторат е Северна Македония- СРЪБСКО-ГРЪЦКО-АЛБАНСКИ.
27
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Билла - качество за всеки.
26
0
 
1
 
! Отговори
Do 23 преди 3 години
До До 21А, кой го определя?Не сме ли ние? - Избирателите.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ние имаме интерес с. македония да е в нато и да ни е съюзник, колкото и да ни мрази правителството им. също и да са съюзник с албания, което е факт. със сегашната си 'армия' последното, което ни трябва, е тия да почнат да се делят и да ни намесят в подобен конфликт. а ние нямаше да стоим безучастни, дори и заради 100.000 българи там официално.оставете този или онзи конкретен политик, когото не харесвате поради лични пристрастия; това ни беше стратегически приоритет.