Каракачанов: Без "Капалъчарши-разговори" със Скопие за ЕС

България няма да прави компромиси с позицията си, отсече вицепремиерът
Обновена: 11 яну 2021 17:40 | 11 яну 2021 16:15, Красимир Ангелов
73

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България няма да прави компромиси с позицията си за еврочленството на република Северна Македония, обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов часове преди срещата си в София със специалния представител на Северна Македония Владимир Бучковски.

"Капалъчарши-разговори нямат смисъл. Господин Бучковски е добронамерен човек, с добро отношение към България. Властите в Скопие го използват, за да се демонстрира добра воля, посочи вицепремиерът, цитиран от БНР.

Още по темата
По думите му Бучковски има добрата воля, "а тези, които го изпращат, нямат добра воля".

По-рано днес Каракачанов посочи, че не е България тази, която спира Македония по пътя й към ЕС, а политиката на управляващите в Скопие.

По думите му на управляващите в югозападна ни съседка им е ясно, че не може да бъде постигнат напредък в следващите 6 месеца и очакват Словения да поеме председателството на Съвета на ЕС, правителството в България да се смени, а в САЩ да започне да функционира новата администрация.

"Смятат, че след юли, когато дойде Словенското председателство, а Словения е "за" и безрезервно подкрепя Северна Македония за ЕС, ще успеят да реализират натиск според техните разбирания – тоест компромис от страна на България, обаче ум ги лъже, защото няма как", закани се Каракачанов.

Той бе категоричен, че който и да дойде на власт, позицията на България спрямо Северна Македония ще остане непроменена, тъй като мнението на българите по въпроса е ясно от социологическите проучвания.

"84% са на едно и също мнение, че компромис не трябва да се прави", посочи вицепремиерът, цитиран от "Фокус"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите наближават и популистите наискочиха ! А за продажбата на паспорти ? - Нищо ! за далаверите със самолетите и др въоръжения ?- Нищо !оградите и хотелите на винкела ? - Нищо ! Знаете ли за колко Още Много неща не знаете ?
23
7
 
8
 
! Отговори
вМрО преди 3 години
Преди изборите сме много принципни.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кои български македонци биха се опряли на тва
21
8
 
9
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Кой си отива и кой не, не го определяш ти !
20
1
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Майкъл ДъгласТи от Ахрида ли си!? Та Е в ахрянина мазен.
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът за Краси-5Тераси не е за пренебрегване, но истината е, че не може да бие Цецо по сумарен брой на терасите във всички апартаменти.
18
15
 
18
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Каракачанов стига е философствал.Да връща имотите и домовете на Македонските дружества в България. Под прикритието на ВМРО ограбиха и завзеха всичката собствеността на Македонските дружества изградена с дарения и труд от македонците в България.Ченгета-доносници нямащи нищо общо с македонците в България приватизираха имоти за милиони.Прокуратурата да се задейства...крайно време е.
17
18
 
5
 
! Отговори
Майкъл Дъглас преди 3 години
Никос Кодзиас днес го каза---''Билгария внася дестабилизация ан Балканите и в Е.С. !Балгария и Турция са врагове на Европа, и са чужди тела на Балканите и в Европа .''Гърция ще поногне на ФИРОМ . СКОПИЕ Е ГРЪЦКИ ГРАД.А ЛИХНИДА/АХРИДА Е ОСНОВАНА ОТ ХЕРКУЛЕС..МОНАСТЕРИ СЪЩО--ОТ ВАСИЛЛИС 2-РИ БългаросУбиец .
16
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Националистите искат нещо, което не могат да искат. С. Македония не е била в границите на България с изключение на 2-3 години по време на войните. И там ако е имало българи след асимилационната политика на Югославия вече няма! Единственото разумно искане е македонците да извадят наяве зверствата срещу българите през 40-те, да изнесат данни за прословутото клане на 23000 българи по заповед на Лазар Колишевски и Тито!
15
6
 
5
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До ВасилевНе трябва да игнорираме световното мнение по въпроса, напротив, трябва да търсим подкрепа от света - ние не живеем сами на този свят! Германия, Франция, Великобритания, САЩ наистина трябва да знаят за какво става въпрос и може би ще ни дадат добри съвети и помощ при решаването на този толкова нетипичен проблем. Мисля, че Байдън познава добре сърбите и можем да намерим подкрепа от него не много трудно...Иначе сърби, гърци манипулират света и това наистина не е най-доброто за нас...
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бързо разпадане на САЩ,Ес и Русия за световен мир.Изгонване на исляма от Европа и Америка за световен мир.
13
5
 
14
 
! Отговори
Ивайло преди 3 години
Точно и правилно казано!!!
12
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шкембето е супер *** - дай му малко власт и почва да се олива
11
5
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Според мен, преговори трябва да се водят! Сърбите се надяват да ни бият в преговорите, но истината е, че и ние можем да ги убедим само с преговори...Трябва да се придържане към рамката, но да навлизане в дълбочина, да уточняваме подробности, детайли, смисъл, резултати, етапи...Например първи етап е да се въведе закон, предвиждащ наказание за антибългарска пропаганда...И да се реши на кой етап ще се съгласим да приемат РСМ в ЕС, т.е. кога и как ще бъдем сигурни, че процесът е необратим
10
13
 
11
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Тоя"политик-тип" да се маха!? Света се крепи на дипломацията. Къде е тръгнал през просото? От такива като тоя страда БГ
9
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шкембе войвода, още 2 и половина месеца, ще се правиш на Велик, после към затвора с бодра крачка!
8
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вън тлъстия ДС-*** от българската политика....
7
9
 
10
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Чик чирик, Чик чирик, Бати Бойко е велик!Македония е българска територия, така както и Украйна е руска територия!Каракачанов е велик воевода, който отстоява българските национални интереси, може да бие всеки външен министър по света, в сферата една воеводска тава с пържоли и една македонска бъклица с вино!!!Агент Патси Шмидт!ЦРУ!!!
6
6
 
3
 
! Отговори
баико преди 3 години
сас убегденията си моге6е да влезе6 в коалиция с бсп но заради големото тивраткане изгуби много 6ансовеполитиката тие добра без комисионните
5
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платен руски агент е бил и винаги ще си остане този.Поддържа политиката и интересите на Русия и Сърбия.Че и псевдо бг патриотите му се радват.Ужас!