Караянчева от Карлово: Датата на изборите е неаргументирана

ГЕРБ обаче ще се съобрази с нея, отчете председателят на парламента
16 яну 2021 17:45, Красимир Ангелов
359

Снимка: НС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха на тържественото честване на 143-ата годишнина от избора на първия Градски съвет на Карлово.

По време на посещението си в града председателят на парламента посочи, че обявената от президента дата на парламентарните избори - 4 април, е неаргументирана, но от ГЕРБ ще се съобразят.

"Каква аргументация може да даде президентът, че иска висока избирателна активност, при положение че изолира католическата и арменската общност, че изолира децата, които ще бъдат с родителите си във ваканция, кое ще ги накара да се върнат в своята избирателна секция, за да гласуват?", попита Караянчева.

По думите й това, което се внушава от президента, „че едни резултати, които все още не знаем какви са, са манипулирани и едни избори, които все още не са проведени, са манипулирани – това е тежък удар върху демокрацията“.

Цвета Караянчева изрази надежда успешното взаимодействие между 44-ото Народно събрание и Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ) да продължи и в следващия парламент. Това е важна крачка към гарантиране на благополучието и просперитета на страната, подчерта тя и добави, че сключеното Споразумение за сътрудничество между Народното събрание и НСОРБ е помогнало дневният ред на общините по-активно да присъства в законодателния процес.

Председателят на парламента посочи, че вече почти година местните власти са изправени пред необходимостта бързо и адекватно да реагират в отговор на пандемията. Всички решения, ограничения и изисквания, които бяха въвеждани на национално ниво, на практика бяха реализирани от местните власти, подчерта тя.

Караянчева допълни, че това изпитание за пореден път е доказало, че съвместната работа на централните, регионалните и местните институции е условие, без което обществото не може да функционира нормално.

По-рано председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха на тържествения водосвет пред църквата „Св. Николай“. Те поднесоха цветя на паметника на Васил Левски и се включиха в шествието до паметника на председателя на Първия градски съвет на Карлово Васил Караиванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментара й е точно в десятката!
52
7
 
0
 
! Отговори
ВЪЗРОДЕН преди 3 години
САМО ЕДПС И БСП МАШАЛАААА
51
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това недоразумение да си припомни как се правят поцинковани кофи - че скоро ще трябва да се върне на предишната си работа!
50
8
 
0
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
ИЗВИНЕТЕНАМЕРИХАЛИ СЕ ВИНОВНИТЕ ЗА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС ИЛИ ПРОСТО СЕ КОАЛИРАХА АГЕНТИТЕДПС И БСП МАШАЛААААААА
49
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвета мисира се появи за ръси мозък понеже е много умна както отеляза Борисов без да знае, че го записват.
48
0
 
4
 
! Отговори
Kiki преди 3 години
....
47
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като е велика, да видим дали ще я изберат пак?
46
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каратъпанчева няма нужния авторитет за да се изказва по такива въпроси.
45
0
 
24
 
! Отговори
zeus преди 3 години
П..К..П исках да кажа
44
10
 
0
 
! Отговори
КОАЛИЦИЯ преди 3 години
САМО ВЪЗРОДЕН И КОАЛИРАН МУ Е МАЙКАТАДПС И БСП МАШАЛААААААААААААААААААДА ЖИВЕЕ ДЕПОТАТЪТ
43
3
 
5
 
! Отговори
ВЪЗРОДЕН преди 3 години
ОБИЧАМ КОАЛИЦИИ СЪС ВЪЗРОДИТЕЛИ ВЪЗРАЖДАМ СЕ КАТО КИФЛА СТИГА ДЕПОТАТ ДА СЪМРАМАДАН АТАЛАЙ
42
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ква е тая бе, я някой да ми я опише набързо с три думи, ако е възможно!
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тебе само Бойко те оправя с 200км .ч
40
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великата Кърджалийска Принцеса е вонящ политически труп.Пак го изтрийте, но това е истината.И вие сте цензори, но мислете за сетнините....
39
6
 
1
 
! Отговори
НЕГРАМОТЕН преди 3 години
ДО СЕГА ГЛАСУВАХ ИЛИ ЗА ДПС ИЛИ ЗА БСПАМА МИ КАЗАХА ЧЕ ПИЖЕ НЕ Е ДЕПОТАТ А САМО ПЕЕВСКИТАКА НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН БЕЗ ПИЖЕ КОАЛИЦИЯ НЯМАНАПИПАЙ ГО
38
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в едно нещо да се съглася с Баце, наистина е Кърджалийска "умна" сливааа, нема ли кой да и каже, че става за смях на народа :)
37
1
 
26
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
госпожо ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА с какви очи гледате още обикновените ХОРА преди времи вие подарихте на ХОРА ОТ ВАШИЯ РЕГИОН СТАРИ СКЪСАНИ КИЛИМИ ДА ПОДАРИХТЕ ГИ НА КУЛТУРНА ИНСТИТУЦИЯ читалища срам срам нямате госпожо
36
2
 
11
 
! Отговори
ПОДРЯЗЪН САМО МАЛКО преди 3 години
ИЗВИНЕТЕ АЗ СЪМ НЕОБРАЗОВАН И ОТ ДПСКЪДЕ ДА СЕ ВЪЗРОДЯ ЧЕ ДА СТАНА ДЕПОТАТОБИЧАМ ЛЕНИН И БКПИСКАМ САМО ДА СЪМ ДЕПОТАТ
35
8
 
1
 
! Отговори
КОАЛИЦИЯ преди 3 години
ДПС И БСП МАШАЛААААА
34
0
 
36
 
! Отговори
Студент юра бъдещ пр преди 3 години
Председателят на парламента в парламентарните републики (ужким и ние сме такава) , все едно от коя партия е, се придържа към правилото да е неутрален , както в обществото, така и в самия парламент. Напук на всички тези норми, г-жа Карапутканчева ходи из страната и агитира непрекъснато, разбира се примитивно, в Бойковски стил, за ГЕРБ. Тя беше в Карлово със служебен автомобил и с охрана.. И има голяма уста ( и друго при нея е голямо) да критикува президента.Та по този начин изборите са предрешен