Борисов за мерките: Компромис – само за образованието

Оптимизмът, който има във всички нас, докторите го опровергават
Обновена: 21 яну 2021 14:45 | 21 яну 2021 10:43, Красимир Ангелов
343

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оптимизмът, който има във всички нас на фона на показателите, които имаме, много рязко докторите го опровергават, заяви премиерът Бойко Борисов по време на брифинга на НОЩ.

"Новият щам, за който ние говорихме много слабо досега, за да не плашим хората, се разви със страшна скорост във Великобритания, Испания и други страни, въпреки пълният локдаун, който има. И затова, въпреки месеците локдаун в тези държави, продължават да им се качват броят на заразените и броят на починалите, посочи Борисов и продължи:

"Ние сме си дали като дата 31 януари. Компромисът, който може да направим във връзка със здравето е единствено образованието". Премиерът отново посочи, че учениците от 5 до 12 клас ще започнат да се въртят в присъствено обучение.

Още по темата
Засегнатите ресторанти и нощни заведения – прави впечатление, че от близо 30 000 в този бранш, едва 6 000 са подали заявление за подпомагане. Рискът е огромен при този щам. До 31 януари ще наблюдаваме ситуацията. Проблем е, ако едновременно с разхлабването на учениците, на фитнесите, на това, което сме намерили като компромис, доведе до леко повишаване. За радост коледните и новогодишните празници не увеличиха заболеваемостта. За радост яслите, детските градини и учениците до 4. клас включително не повишиха заразяемостта. Дай Боже, така да бъде и с другите ученици, когато ги пуснем да учат. Учениците са нещо, за което настоявам пред Щаба. Засега сме като оазисче по мерките и това, което сме направили, рискът този оптимизъм да ни накара да отпуснем много мерките", посочи Борисов.

Учениците – настоявам пред щаба, да направим необходимото за тях. Довечера ще говорим с колегите в Европа – там напрежението расте, а хората там са от много време затворени по домовете си.

Само си представете, че днес обявим това нещо, което е във Великобритания, Франция, Белгия, Гърция... Ние засега сме като оазисче по мерките, по това което сме направили. Рискът да отпуснем много мерките мооже да доведе до голяма заболеваемост и до увеличаване на броя на починалите.

Той посочи, че до 31 януари ще се наблюдава и след това ще се взимат решения. Той определи ваксинираните лекари като имунизирана армия.

"Спорът е голям, защото удължаването на мерките и след 31 януари означава близо 100 млн. лв. допълнително, което означава нови нотификации до Брюксел, време и пари, които се дават за неработещ бизнес. Да, спасяваме работни места, спасяваме семейства, това е прекрасно, но като държава нямаме повишение на БВП, това не носи придадена стойност в момента. Заводите и предприятията работят и това е голямо предимство на България пред останалите. Затова успяваме да задържим най-ниския дефицит в Европа – минус 3%. Продължаваме да имаме и най-ниския външен дълг“, допълни премиерът.

Той определи сегашните противоепидемични мерки като щадящи психическото здраве на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
4
 
0
 
! Отговори
КОАЛИЦИЯ преди 3 години
САМО ДОГАН И ПЕЕВСКИ МОГАТ ДА СПРАТ ПАНДЕМИЯТАДА ЖИВЕЕ КУРАНА И ЛЕНИНДПС И БСП МАШАЛААААКОАЛИЦИЯ МЕЖДУ ВЪЗРОДЕНИ И ВЪЗРРОДИТЕЛИ Е НАЙ ДОБРАТА САМО ДЖЕБЕЛОБИЧМ ВЪЗРОЖДЕНИЕТО ДПС МАШАЛАААА
246
0
 
5
 
! Отговори
Да разбираме ли, преди 3 години
че правите компромис със здравето на децата?
245
3
 
6
 
! Отговори
Хе хе преди 3 години
До КАНДИДАТ ПРОТЕСТИРАЩ ......ДАЖЕ И ДВЕ КЛАСИ НАД ТЯХ . НИКОЙ НЕ Е ТЪПКАЛ ТАКА ЧЕКМЕДЖЕТАТА СИ С ПАРИ ,ЗЛАТО .... И ИЗПЛЮСКАЛ ТОЛКОВА СУДЖУК
244
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен А болните ,операциите да пукат на улиците ли ? Де гиди крадецо червен !
243
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен ИВ Ъ А..ил ..болярин владеещ много земи ,Еленско докъм Твърдица ,че и още някъде там . Много дъб ,бук и мноого желъди и хората му се занимавали с отглеждане на *** . Затова и нещо го свързват с ,,пасъл свинете ,, и т .п. Ивайло е преведено от Иречек ,но не запознат с особенностите на тогавашната правопис превежда ЦРIВЪИЛ като ИВАИЛО.
242
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаАко трябва да избирам между наглия чалгар-мутра Слави и Бойко,то и аз ще избера Бойко, ако БСП не спечели на изборите(надявам се да спечели и да премахнем диктатурата),по-добре Бойко да си остане,защото Слави или ЦЦ са още по-лошо решение.
241
3
 
5
 
! Отговори
Е? преди 3 години
Боко,на изборите за *** батко,ей така да ти е гадно...
240
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен259 Мда ! Пръв пример и водач на шайката комунисти е Червен Бойко и комунистическата шайка БКП-ГЕРБ. Особенно с чекмеджетата !
239
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми не , в Свърлижкото евангелие пише,че Иваил(това му е оригиналното име) е цар,в приписка на т.нар. "Свърлижко евангелие", "раба Божий Костадин" пише през 1279 г. "в дните на царя Иваила"! Така, че той си е бил управител на област,а след това е станал съвсем законно цар чрез брак. И Ивайло си е цар.
238
3
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Отсега да кажа,че после Април след изборите да няма учудени:):):)Славчо Учиндолски сега на какъвто и да се прави,първи ше отиде в Банкя пред къщата на Бойко с букет в ръце:):):)Хващам 1000 баса:):):)
237
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АК-47Мечтай си... В случая слуша Меркел и й козирува...
236
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не обиждайте ивайлокато го сравнявате с алчното банкянско комунис.тчеивайло е личноста тоя е слуга на краваршингтон
235
9
 
15
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
На този май му дойде акъла в главата. Започна да слуша здравните експерти, а не разни мангъровци и алибеговци.
234
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 253Добре, гледал е животни човека, не е свинар :) Доволен ли си !?
233
4
 
9
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Сега е времето за по-младите да се преквалифицират. И аз преди голямата криза имах заведение, което фалира в средата на кризата. Една стотинка не ми е помогнала държавата. Тогава разбрах, че си трябва сигурна и високоплатена професия. Преориентирах се. Учих 2 години яко, само това правех и сега бера плодовете от усилията си. Всеки сам си чертае пътя.
232
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми посочи ми къде пише,че Ивайло е бил свинар, може да е имал стадо ***,това за Средновековието е абсолютно нормално,тогава не са имали механизация и заводи,а само селско и горско стопанство.Факт е,че византийците много озлобено пишат за Ивайло,защото те навлизат в България ,но Ивайло ги е смял от бой и ги е изгонил,пише,че им е рязал главите като зелки,от там идва и прякора му "Лахана".
231
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая май ще се окаже, че английският щам е това, което ни изпоразболя октомври и ноември...
230
2
 
9
 
! Отговори
6859 преди 3 години
Успяхте да ни поробите с лъжите си без съпротива от наша страна.Жалко за децата ни.
229
3
 
4
 
! Отговори
Компромис, ама преди 3 години
на чужд гръб - мутрите това знаят. Първо ваксинирай тези, които искаш да вкараш в класните стаи, ако искаш компромис. Да, ама нямаш ваксини, защото пак се писа тарикат и бройките от одобрените ваксини отидоха в други държави. Тогава защо напираш да мориш хората? - явно защото мутрите ценят само своя живот.
228
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 244Бил е свинар Ивайло, това че е имал лидерски качества, не значи че не е бил свинар :)) Все пак помисли хубаво, бил е татарите, макетата и сърбите ще са объркани, нали сме татари според тях :))