Борисов призова Радев да коментира ареста на Навални

Премиерът инспектира селско училище, където се срещна с преподавателите
Обновена: 23 яну 2021 11:23 | 23 яну 2021 11:23, Петя Славова
492
Борисов призова Радев да коментира ареста на Навални
Снимка: БГНЕС


Продължава медийния спор между премиер  и президента. Този път Бойко Борисов поиска Румен Радев да коментира ареста на лидера на руската опозиция Алексей Навални. "На този фон е оглушително мълчанието на Радев", обясни той и допълни - "Да чуем какво все пак президента Радев мисли, все пак е държавен глава".

 Бойко Борисов отново бе на традиционната си съботна обиколка из страната. Този път той гостува на училище в Сливница, където коментира връщането на големите ученици в клас от 4 февруари.

"На 4 февруари, когато в клас ще се върнат учениците от 5 до 12 клас - ще отворим и залите за извънкласни дейности. Образованието и културата са изключително важни за съхраняването на психическото здраве на децата. Данните за разпространението на вируса у нас са обнадеждаващи, можем да направим този компромис. Както и досега - ще следим внимателно ситуацията и ще взимаме гъвкави решения.", коментира премиерът в социалните мрежи.


 

В Сливница Борисов се срещна с кмета, поздрави го и му пожела здраве, докато инспектираше къде се обучават децата. В учебното заведение премиерът се срещна и с преподавателите.

Връщането на децата в училище носи и риск, подчерта премиерът, но допълни, че правителството ще наблюдава стриктно ситуацията и ще търси баланса.


"Искаме да почнем, но сме в други параметри. Като започнат да умират хора и станат 5-6 хиляди на ден и претоварват болниците, същите хора ще викат: "Защо ги пуснахте". Балансът е много тънък.", заяви Борисов и допълни:- Ако нещо можеш да го сложиш на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението. И тук си заслужава рискът".

Премиерът, придружаван от икономическия министър Лъчезар Борисов коментира и затворените заведения. Той обясни, че се мисли решение,  а също призна, че е имало забавяне с помощите за спрените от работа хора заради ограничителните мерки.

Премиерът продължава проверката по строежа по АМ "ЕВропа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


492
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
2
 
3
 
! Отговори
Ваня преди 3 години
До този, който цитира руските класици.Петко Р.Славейков: "Не сме народ, а ***".Е, съгласен ли си със Славейков? Ама с руските писатели си съгласен. Жалък си.
313
4
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Бай ви Ганяголема сладурана си!..Наистина ме развесели,благодаря !..начи викаш:-"Чудно нещо. Що сме толкоз търпеливи и сеирджии Ник българите. Как още го търпим този некадърник Румен и всичките скрили се зад него сребролюбци."..Верно,как го търпим?...Може би защото тоя "подлец" се крие зад това:-"Бориссоф даде,бориссоф взе,бориссоф нареди,бориссоф забрани,бориссоф инспектира,бориссоф откри,бориссофф закри,бориссофф разпредели милиардите "излишък",..бориссофф,бориссофф.."..голема "***
312
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте оценки за руския народ след 1917 година.
311
6
 
7
 
! Отговори
РАДЕВ преди 3 години
ОГЛУШИТЕЛНО МЪЛЧИ ПО ВЪПРОСА ЗА НАВАЛНИ!!! СЛУШАТЕ И ГЛЕДАЙТЕ!!!
310
7
 
7
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 3 години
Чудно нещо. Що сме толкоз търпеливи и сеирджии Ник българите. Как още го търпим този некадърник Румен и всичките скрили се зад него сребролюбци.
309
0
 
5
 
! Отговори
До бай Ганю преди 3 години
Верно си се определил като ***!! Точно!!! Цитираното от теб е написано ПО ПОВОД НА НЕДОБРЕ ОБГРИЖВАНА ЦЪРКВА В ИСТАНБУЛ. ЧЕТИ, А НЕ ПЛЮВАЙ САМО!!!!
308
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези оценки са на буржоазията за потискания народ от руския царизъм до 1917 година.След 1917 година руският народ е независим от Запада и се издига чрез образование и социализъм.
307
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво занимавате хората с Дезинформация и МанипулацияКъде ви е крадената пак Статия щоти вие не пишете а крадете Новините от други сайтове , за Ваксините които на 7-8 януари 25000 на брой щяха да пристигнат????
306
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 352Русия в която всеки, който е показвал, че може да стане голямо нещо е бил безмилостно мачкан от режима: Гагарин, Нуреев, Солженицин, Баришников, и много много други. В Тюрмата на народите за човешки същества няма място: само за зомбита, готови да се подчиняват на най-малките прищевки на вожда си диктатор. С всички останали следва саморазправа с най-човеконенавистни методи.
305
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сократ е казал "Аз знам, че нищо не знам"Сократ е най-незнаещият на света. Много *** човек. Сократ е грък. Гърците са най-простите хора на света
304
4
 
8
 
! Отговори
100% проверено преди 3 години
В същото време мутри на Борисов изтезават хора в Перник!
303
3
 
8
 
! Отговори
Като спомена преди 3 години
До Анонимен 339...Пушкин за руския народ : "Народ безразличен към най-малкия дълг, към най-малката справедливост, към най-малката истина, народ, който не признава човешкото достойнство, не признава като цяло нито свободния човек, нито свободната мисъл
302
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Като споменаПрисъщо за високоинтелигентните индивиди е самокритичността. Това няма да го видиш при заслепените от фалшиви надежди и вярващи в светлото европейско бъдеще зoмбита.
301
5
 
8
 
! Отговори
Като спомена преди 3 години
До Анонимен 339...Достоевски за руснаците "Народ, който блуждае по Европа и търси какво още може да разруши и унищожи само заради развлечението .
300
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Като споменав този цитат припознавам русофилите в България.
299
6
 
12
 
! Отговори
Като спомена преди 3 години
До Анонимен 339...Тургенев Руснакът е най-големият и най-нагъл лъжец в целия свят."
298
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментарът е лесен: Навални е новият Ленин, който Германия, САЩ и Западна Европа пращат да прави революция в Русия.
297
6
 
8
 
! Отговори
Като спомена преди 3 години
До Анонимен 339...А. П. Чехов Пиянството, неграмотността, тъпoтaтa и ограничеността на руснака изостанал от Европа с двеста години, връзващ и до днес не съвсем уверено гащите си, за пореден път показва, че с него не трябва да се дружи, защото той разглежда дружбата като слабост.
296
4
 
7
 
! Отговори
Като спомена преди 3 години
До Анонимен 339... Иван Шмельов за руския народ : Народ, който ненавижда свободата, обожава робството, обича веригите на своите ръце и нозе, мръсен физически и морално...е готов във всеки момент да гнети всичко и навсякъде.
295
3
 
7
 
! Отговори
Като спомена преди 3 години
До Анонимен 339 ... руски интелектуалци и Русия ...Михаил Булгаков за руския народ : Не сме народ, а скотове, наглеци, дива орда от душегубци и злодеи.