В кадър: Протестът на ресторантьорите пред властта

Поискаха работа, а не помощи
27 яну 2021 12:58, Александър Попов
445

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стотици собственици на заведения, работници, диджеи, фотографи и хора, останали без работа в пандемията, се събраха на протест пред Министерския съвет в София.Бяха издигнати плакати "Нямаме друг избор, освен гражданско неподчинение", "Ресторантите са част от градската култура, спрете черния PR срещу тях", "Не искаме помощи, искаме да работим".
Още по темата

Независимо от студеното време те се заканиха да бъдат на пл. "Независимост" няколко часа.

Браншът на ресторантьорите и заведенията у нас се раздели.

"Държим на искането си за оставка на здравния министър, но то не е политическо, а браншово", заяви по-рано през деня Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България и Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

От Сдружението на заведенията поискаха и оставката на Костадин Ангелов.

"Отваряме на 1 февруари", категоричен бе Коларов. На въпрос какво ще правят, ако бъдат глобени, той заяви, че ще се допитат до услугите на адвокати.

Вижте протеста в снимки, дело на нашия фотограф Димитър Кьосемарлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още по темата: протестресторанти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"А ще се отнася до парите 80% от осигурителния доход и на борсата. Това е за всички, това и за тях!"На някой хора, норасата вече им свърши ...
287
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SharkМного си наежен, ама ще си със сведена глава.
286
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам нищо против хората, които протестират, но много други сме в същото положение. Актьори, хора на изкуството и много други сме без доходи също.При кризи, винаги първо хората се лишават от развлечения! Дори и да отворят, няма да имат същия оборот, защото доста хора ще се въздържат да ходят по заведения още известно време. А ще се отнася до парите 80% от осигурителния доход и на борсата. Това е за всички, това и за тях!
285
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, ама братовчеда е готвач, 2400 лева зпалта, пълни осигуровки. Сега обаче кypец, бате! Не му плащат нищо, обаче не смее и да напусне, че няма да вземе нищо, а и не е точно ... момента з асмяна на работа в тая индустрия. Ама него кучета го яли, нали?
284
3
 
4
 
! Отговори
Shark преди 3 години
До 317. Хахаха, Бойко, ти ли си??? Ами да, какъв съм, казвам ти веднага какъв съм, избирател, на който чакаш да гласува....нали така!!!! Също съм и данъкоплатец, на който чакаш да плати данъците, за да крадеш от тях и да пълниш шкафчето.....нали така!!! Ей такъв съм, и като такъв ще ти казвам!!!
283
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зозо"Да ама на соц. осигуряване не му стигат парите за пенсии и ги доплащат от данъците,<br>по-точно от ДДС-то всеки месец."Е да, ама ако питаш коментиращите тука, не се боряло ДДС, щото ... "клиента го плащал" ... олееееее ....
282
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да им е много изгодно да отворят, но нека ги пуснат. А, и помощите нека са на база данъци платени от преди Ковид-а.
281
2
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 години
Хубави снимки лъхащи доверие за спазване на мерки след като отворят на хора без маски, работещи на минимална заплата, непълно работно време и снимащи се с телефони за 3000+лв...
280
0
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Анонимен ...Данъците не отиват за пенсии!!! Пенсиите са от социалното осигуряване....Да ама на соц. осигуряване не му стигат парите за пенсии и ги доплащат от данъците,по-точно от ДДС-то всеки месец.
279
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Shark"Не може да затвориш цял сектор, в който работят хиляди хора, цели семейства се прехранват от това и да ги обвиниш, че са виновни, че хората са болни. Това си е геноцид."Шооо паа да не може? Къф си ти, че да ми казаваш?
278
3
 
1
 
! Отговори
Полицията преди 3 години
Да запоне да стреля. ако ги избием там, проблемът е решен!
277
9
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Важното е, че БСП повече никога няма да управлява!!!
276
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 299Така! Тези хора трябва да бъдат вкарани в затвор и стерилизирани, з адан е въдят.
275
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 307Данъците не отиват за пенсии!!! Пенсиите са от социалното осигуряване. Всеки се осигурява за това, което ще получи. А това, че Боко събира данъците и осигуровките в чекмедже - е друга тема, нали!
274
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 307"Тогава, когато беше тарикат, мислеше ли, че баби, заради твоя тарикатлък, живеят с по 300лв на месец?"Кротни малко, става ли?
273
0
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
ПОДДЪРЖАТ ТРОЛОВР
272
2
 
4
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Повечето са богаташи, а тези, за които гласувате не са богаташи, милиардери, затова поддържат трикове и изменят реалния вот на хората.
271
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... напред о парии и презрени, напред о роби на труда...
270
5
 
20
 
! Отговори
До 307 преди 3 години
Я ми яж ушите!Получаваш 25лв, защото работиш на заплата, която ти дават в плик!И, на това му се вика справедливост, защото, когато с твоите данъци, които са нищожни, е трябвало да се плащат пенсии, ти си си свиркал, докато си седял зад бара. Тогава, когато беше тарикат, мислеше ли, че баби, заради твоя тарикатлък, живеят с по 300лв на месец?Не го мислеше, налк? Ае сега мисли! Гледай си средния пръст и виж колко си го заслужил!
269
3
 
17
 
! Отговори
бай генчо преди 3 години
кафенето до мен-16 часов работен ден, една сервитьорка на 4-часов договор-естествено за леличките от инспекция по труда това не е проблем - всичко е наред. даже здравна книжка няма, шефчето-напушено пичлеме я загубило някъде.и така на много места, докато корупцията е навсякъде.